Domu zdravlja Kotor isporučeno 300 doza vakcine Sputnjik V za potrebe Doma starih u Risnu

0
Foto: PR Centar

Domu zdravlja Kotor, iz Montefarma, je danas isporučeno 300 vakcina Sputnjik V, kojima će biti vakcinisani štićenici i zaposleni u Domu za stare u Risnu, a dolazak vakcina u toj zdravstvenoj ustanovi vide kao najavu početka rješavanja teške epidemiološke situacije.

Direktor Doma zdravlja Kotor, Igor Kumburović, kazao je da je trenutna epidemiološka situacija u toj opštini prilično složena.

„Vjerujem da moje kolege daju svoj maksimum kako bismo pružili neophodnu pomoć našim sugrađanima. Doze koje su danas stigle, a radi se o 300 vakcina, namijenjene su štićenicima i zaposlenima Doma za stare u Risnu, kako je predviđenom Nacionalnom strategijom za imunizaciju i rasporedom prioritetnih grupa“, rekao je Kumburović.

Dolazak vakcina, kako smatra, je najava početka rješavanja jako teške i iscrpljujuće situacije.

„Nakon imunizacije u Domu za stare u Risnu, počećemo i vakcinaciju ostalih lica u našoj opštini, koja spadaju u prioritetne grupe. Dom zdravlja Kotor je spreman da odradi proces imunizacije naših sugrađana. Rukovodili smo se svim važećim domaćim i međunarodnim preporukama i protokolima, a u skladu sa onim što su naši kapaciteti i resursi. Tako da očekujem da ovaj proces teče nesmetano“, poručio je Kumburović.

Foto: PR Centar

Zdravstveni radnici su, kako je naveo, obučeni i spremni da daju sve informacije građanima koji budu pozvani da prime vakcinu.

„Tu smo da pružimo sva potrebna objašnjenja, informacije i predočimo benefite vakcinacije. Napomenuo bih da je vakcinacija dobrovoljna i krajnja odluka je na građanima. Nadam se dobrom odazivu i preporučujem vakcinaciju“, rekao je Kumburović.

Kada bude u prilici i kada za to dođe vrijeme, po definisanim prioritetima i sam će se, kako je rekao, vakcinisati.

„Tako da nemam ni najmanju dilemu o sigurnosti i važnosti ovog procesa“, zaključio je Kumburović.

tekst i foto: PR Centar

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]