Đonović: Ko je protiv Platforme opozicije, ima problem i sa Crnom Gorom

0

Ranko Đonović

dnevne.mePolitički analitičar Ranko Đonović ocijenio je da je Platforma za građanski i evropski konsenzus kroz politički dijalog, koju je pripremilo deset opozicionih partija, sasvim prihvatljiva, te da bi bilo dobro da se svi politički subjekti što prije odrede prema njoj.

Platforma opozicije za građanski i evropski konsenzus

Đonović u izjavi za Dnevne kaže da svi oni koji budu imali dilemu da li da potpišu platformu, između ostalog imaju problema i sa Crnom Gorom.

“Oni koji budu imali bilo kakav problem, ne samo da je potpišu, nego da sa svojim predlozima učestvuju u rješavanju izazova koji su notirani u Platformi, imaju problema i sa Crnom Gorom. Za njih je onda interes političkih partija i njih kao pojedinaca primaran, a sve drugo uključujući i građane, sekundarno”, smatra Đonović.

Prema njegovim riječima, svaka politička partija bi trebalo da potpiše takav dokument.

“Nažalost da potpiše, a ne da se tako nešto podrazumijeva, poslije svega što smo prošli i perioda koji je za nama. Ono što se zaista mora primijetiti to je da poslije 30 godina mi razgovaramo o elementarnim pravima – vjerskoj i nacionalnoj toleranciji, koje bi trebalo da budu osnov. Nažalost, nije tako. Mnogim partijama iz vlasti neće odgovarati da o tome razgovaraju, jer upravo na tim podjelama drže vlast i imaju određeni uticaj u prevarenom glasačkom tijelu koje ne razumije ono šta je interes za njega i za svakog građanina”, ocijenio je Đonović.

Kaže da nije u redu što se priča o ljudskim pravima, slobodama, evropskom putu, članstvu u NATO… ne podrazumijeva, već se na te teme mora ponovo stavljati akcenat.

“Određene političke partije koje sigurno ne pokrivaju ni 20 odsto ukupnog glasačkog tijela namjerno unose konfuziju, a neće da razgovaraju o onome što je bolje, jer kad bi o tome bilo riječi, za njih ne bi bilo mjesta na političkoj sceni Crne Gore. Konfuziju unose pojedini lideri pojedinih političkih partija i to će tako i ostati”, smatra Đonović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.