Đorđije Vukčević: Upućeno novo pismo Vrhovnom državnom tužiocu oko prodaje zemljišta “Jugooceanije”

3
Đorđije Vukčević

Đordije Vukčević

Đorđije Vukčević

Radna grupa za praćenje realizacije akcionog plana za borbu protiv korupcije u opštini Kotor, na sinoć održanoj sjednici razmatralo više pitanja iz svoje nadležnosti.

Najznačajnija je aktivnost Radne grupe oko prodaje zemljišta “Jugooceanije” AD Kotor na Plagentima.

Kao što je poznato, dio katastarske parcele 19/95 iz KO Dobrota, koja ima namjenu pejsažno uređenje i javnu namjenu na kojoj nije dozvoljena izgradnja objekta, prodao je Privredni sud fizičkim licima, kazao je za Skala radio Đorđije Vukčević, koordinaror Radne grupe.

On je kazao da je Radna grupa konstaktovala da je Zakon o izvršenju i obezbjeđenju propisao da predmeti izvršenja ne mogu biti stvari van prometa, kao ni prirodna bogastva i dobra u opštoj upotrebi.

Po Zakonu o državnoj imovini Crne Gore dobra u opštoj upotrebi su propisala da su lokalna dobra u opštoj upotrebi kojima raspolaže opština između ostalog javne i zelene površine i gradski parkovi.

U listu nepokretnosti naše Uprave za nekretnine, kaže Vukčević, katastarska parcela o kojoj je riječ upisana je kao park.

Dakle, radi se o parku što znači da “Jugooceanija” nije imala pravo svojine, kako se to navodi u zaključku Privrednog suda nego uže pravo, a to je pravo korišćenja.

Radna grupa je mišljenja da je Privredni sud prenio više prava nego što je “Jugooceanija” imala i posjedovala.

To je bio razlog što je Đorđije Vukčević, kao kodinator Radne grupe ponovo poslao urgenciju i novo pismo u kome sve obrazložio Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, uz molbu da preko nadležnih državnih organa pokrene dalju proceduru oko zaštite državne imovine.

Ukoliko se utvrdi da ima koruptivnih elemenata zbog propusta u radu, potrebno je da se preduzmu sve pravne radnje dozvoljene zakonima, jasan je Vukčević.

Razmatrana su i pitanja koja su bila upućena Luci Kotor AD oko lučkih kontejnera i uputili smo sve zainteresovane da se, u skladu za Zakonom o slobodnom pristupu informisanja obrate eventualnom žalbom Agenciji za zaštitu podataka.

Kako Skala radio nije zadovoljan odgovorom AD Luka Kotor, uputiće Radnoj grupi dopis kojim će tražiti da ovo pitanje procesuira kod nadležnih državnih organa kako bi se u potpunosti otklonile sve sumnje oko dijela imovine koja je u većinskom vlasništvu opštine Kotor.

3 KOMENTARI

  1. Bravo i Svaka vam čast Skala Radio. Zato vas i slušam i vjerujem vam jer pokrećete teme koje su za nas obične građane koje ne štiti nikakva politika.Bravo i Živjeli.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]