Đorđe Kalezić pobjednik EU Tune takmičenja

0
sjajna ekipa kotorske Gimnazije

Nakon povratka iz Kopenhagena, gdje je osvojio nagradu na takmicenju Eko reportera Evrope Đordje Kalezić, učenik trećeg razreda Gimnazije u Kotoru pobjednik je EU Tune takmičenja u izradi digitalnih priča na engleskom jeziku, u kategoriji  ”Yes, that’s me!“ (Da, to sam ja!).

Ovaj talentovani učenik, koji je pokazao svoje umijeće iz oblasti informacionih tehnologija, osvojio je i najveći broj poena na cjelokupnom takmičenju u svim kategorijama.

Osim njega, Gimnaziju su na ovom takmičenju predstavljale učenice Ana Maria Đinovic i Milena Radović u kategoriji ”Yes, that’s me!“ (Da, to sam ja!), i učenik Aleksandar Kaluđerovic u kategoriji ”Stereotypes“ (Stereotipi).

Projekat EU Tune imao je za cilj približavanje učenika procesu integracije Evropskoj Uniji, poboljšanje dijaloga među članicama i mogućim budućim članicama, ali i vrijednovanje različitosti svake od njih.

Ideja projekta je izrada video zapisa u trajanju od oko tri minuta, kojim je trebalo predstaviti sebe, svoje kulturno-istorijsko nasljeđe, očekivanja od budućeg evropskog statusa i proširenja.

Osim toga, učenici su imali mogućnost da govore o stereotipima i osobenostima svoje zemlje, njihovim izazovima, u nadi da će približiti i premostiti različitosti koje svaka od njih posjeduje.

U projektu su učestvovale 52 škole iz Crne Gore, Italije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Albanije, sa 112 video zapisa u takmičarskoj konkurenciji.

Đorđe Kalezlić će 14. decembra biti u Rimu, gdje će u pratnji svog mentora, profesorice engleskog jezika Ane Kašćelan, dobiti priznanje i primiti nagradu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]