Došlo vrijeme Djeda Mraza!

5

djeca iz vrtića “Osmjeh”

djeca iz vrtića “Osmjeh”

Najomiljeniji dječiji zimski junak je Đede Mraz.

On ljubavlju otapa mraz i sa Božićnim i Novogodišnjim zvončićima i svijetlima, pali vatru veselja u ljudskim srcima.

Njegovo prevozno sredstvo su sanke kojima leti preko brda i dolina, rijeka, jezera i mora da stigne do svakog doma i da iz svoje vreće pune darova ispod okićenog bora, djeci ostavi svjetlucavi poklon.

A njegov dom se nalazi na Sjevernom polu ili u Laponiji.

Ovaj dobri đed, voli svu djecu svijeta, a u njegovom velikom srcu staju njihove želje, radosti, njihov osmjeh.

Iz kotortskog privatnog vrtića “Osmjeh”, oslušnuli smo djevojčice i dječake koji su nam  pričali o Đedu Mrazu, i poklonima koje od njega očekuju.

Ivan je opisao crveno odijelo i kapu Djeda Mraza, njegove bijele brkove i punu vreću poklona u kojoj bi želio da za njega budu autići i Lego kocke.

Ksenija nam kaže da Djeda Mraz živi na Sjevernom polu odakle se brine da sva djeca dobiju poklone.

Ona je, priča za Skalu, u “Kameliji” vidjela jednog bijelog konjića, ponija, kojeg bi željela da dobije.

Bogdan je video  Djeda Mraza na nebu kako leti.

Ena nam je kazala da se ne boji Djeda Mratza kao neki, i da je vidjela pravog sa kojim se slikala.

Vasilije želi da dobije Lego neke specijalne kocke, a Kjara takođe poručuje da mnogo voli Djeda Mraza i da ga se niko od njenih drugara ne plaši.

Na kraju su za Skala radio svi skupa poželjeli Đedu Mrazu dobrodošlicu u Kotor i sretnu Novu godinu.

5 KOMENTARI

  1. Za sve ove želje pitajte čistu djecu i dok su god to neće biti problema. Zar je moguće da su ovo komentari na ovakvu dječiju prelijepu priču i maštu. Muka mi je ko je oko mene u ovom liojepom gradu.Sa kim dišem isti vazduh.

  2. a sto ce gladna djeca u Africi ? Oce li i njih docekati ,,svjetlucavi pokloni”, kad vec voli svu djecu svijeta ?

  3. Ja bih volio da djeci donese žičaru, most na Verige, regulisanu kanalizaciju i da svi imaju vode,zaobilaznicu i sportsku dvoranu u Škaljare. Skromno li je ??? Može i parking nedje po sred Kotora staroga grada !!??

  4. Ja bih željela da mi đede Mraz donese pun pjat hrane, niže račune mami i tati za električnu struju i vodu, nov kapot za kišne i zimske dane a ne da se smrzavam i kisnem u ovaj stari, nove creve da gazim kroz poplavljeni Kotor kada idem u školu, nov ranac za knjige i sveske da ne budu vlažne, mojima babi i đedu punu apoteku jeftinijih ljekova, više ljekara,šalterskim radnicima đe mama i tata plaćaju dažbine, čiste ulice i čisto more, da nam u 21. vijek uvedu kanlizaciju i da svi budu zdravi i veseli u Novoj nastupajućoj godini i da se ovi političari više jednom slože kao mi na razredni sastanak i da pođem na eskurziju barem do Durmitora ako mama i tata budu imali da odvoje od plata koje ne primaju redovito !!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]