Dotrajali cjevovodi uzroci čestih kvarova u vodosnadbijevanju kotorske opštine

0
Škurda

Velemir Dragić

Kotorska opština se u najvećem dijelu ovih ljetnjih dana vodom snadbijeva iz lokalnog izvorišta u Orahovcu, iz Regionalnog vodovoda i dijelom iz izvorišta u tunelu “Vrmac”.

Do sada je uglavnom uredno vodosnadbijevanje sa izuzetkom područja Grblja, gdje je na snazi strožiji stepen restrikikcije zbog smanjene izdašnosti gornje grbaljskih izvora.

Ovo je za Skala radio izjavio Velemir Dragić, tehnički direktor kotorskog Vodovoda.

On je podsjetio na restriktivni plan vodosnadbijevanja koji je na snazi, kako u gornjem dijelu Grblja, tako i na području od industrijske zone do Radanovića, odnosno u Popovoj ulici.

“Takođe su ovih dana učestali kvarovi na vodovodnoj mreži, uglavnom zbog dotrajalih cjevovoda. PVC materijal je u dosta lošem stanju. Prošle sedmice veći kvar je bio na području Lipaca zbog čega su gornje kote bile bez vode par dana. Trebalo je prvo locirati kvar, s obzirom da voda nije izbila na površinu, pa je ekipa za detekciju kvara potrošila više vremena na lociranju ovog  kvara. Danas je problem i na Prčanju zbog čega se mora lomiti betosnki zid da bi se otkopala cijev. Takvi radovi često izazivaju i problem u saobraćajnoj komunikaciji”, kazao je Dragić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].