DPS narednih dana bojkotuje Skupštinu

2
DPS-Skupstina

Poslanici DPS-a neće narednih dana učestvovati u radu plenarnog zasijedanja, radnih tijela, odbora, kazao je šef poslaničkog kluba te partije Danijel Živković na konferenciji za medije.

Na ovaj potez ih je, kaže, navelo bahato ponašanje vladajuće većine.

“Ne samo tokom ovog aktuelnog zasijedanja, već i tokom svih prethodnih mjeseci. Vladajuća većina je pokazala kako u prethodnih nekoliko mjeseci urušava evropski put Crne Gore. Ako neko od predstavnika vladajuće većine koja ima 41 glas, a opozicija 40, misli da ćemo mi biti dekor u toj Skupštini i dati legitimet za urušavanju evropskog puta Crne Gore, onda su se grdno prevarili”, poručuje Živković.

Tužilački zakoni su, kaže, bili kap koja je prelila času.

“Imamo na primjeru urušavanje institucionalnog kapaciteta Crne Gore, Ustava, urušavanje evropskog puta. Vidimo da se Crna Gora kreće ka ekonomskog sunovratu”, navodi Živković.

Nastaviće, kaže, da dolaze u Skupštinu kako bi obavljali svoje radne zadatke.

Tokom ovog zasijedanja čula se poruka od strane opozicije da su spremni da otvore dijalog i dogovor o čelnim ljudima tužilaštva. Tu Živković misli na izbor VDT, uglednih pravnika, sudija Ustavnog suda.

“Nažalost, takva naša dobra namjera i ponuda je odbijena promto, bez ikakve potrebe za saradnju”, navodi Živković.

Izostala je, ističe, adekvatna reakcija EU.

DPS, ističe, neće to gledati skrštenih ruku, a šta će preduzeti javnost će, kaže, biti blagovremeno obaviještena.

“Takvo ponašanje vladajuće većine neće ostati nezapaženo, dobiće adekvatan odgovor na to. Oni ne samo da ne idu putem evropskog napretka već pokušavaju da ga ugroze evropski put Crne Gore”, navodi Živković.

Jasno poručuje da se DPS ne boji usvajanja tužilačkih zakona.

“Nema nikakvog straha niti nikakve zebnje ni kod jednog poslanika DPS-a. To mora da zna cjelokupna javnost. Mi ne možemo dozvoliti da se uruši ono što smo kao partija mukotrpno stvarali svih ovih godina. Ova većina je uradila sve od svog nastanka da ugrozi te institucije i uruši ustavni sistem. Mi nećemo učestvovati u tome da gledamo kako se te institucije urušavaju”, poručuje Živković.

Ističe da će odgovor DPS-a biti vrlo jasan i precizan.

“Imamo političku strategiju za svaki pokušaj vladajuće većine da ugrozi državne institucije”, navodi Živković.

S.Đ.

2 KOMENTARI

  1. DrPiSvetu..VAŽNIJA JE SKUPŠTINSKA PIVNICA-OD RABOTE ZA KOJU IMA IZ NARODNIH DŽEPOVA-SIROMAŠENOG NARODA-VELIKE NADOKADE FINNSIJSKE I DRUGE..”TRBUH MJERA”?
    ZATO TREBA UĐESTI U”OPIS POSLOVA-DA “BOJKOT-NEDOLAZAK NA RADNO MJESTO DNEVNICA-MANJE!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]