DPS večeras razgovarao sa HGI-om i LP-om. Sjutra sa Socijademokratima

2
Catovic Popovic Vucinovic

Pregovori nakon lokalnih izbora u Kotoru oko formiranja vlasti večeras su počeli razgovorima Demokratske partije socijalista Kotor sa  Hrvatskom građanskom inicijativom i Liberalnom partijom.

Prvo su predstavnici DPS-a, na čelu sa gradonačelnicom Kotora i članicom Predsjedništva DPS-a Crne Gore Marijom Majom Ćatović, razgovarali sa predsjednikom OO HGI Jozom Gržetićem oko formiranja lokalne vlasti i učešća njihovih predstavnika u njoj.

Razgovor je, kako saznaje Skala radio, protekao u atmosferi obostranog razumijevanja i potrebe da se za kvalitetniji život u gradu nađe najbolje zajedničko rješenje.

U razgovorima su, pored Marije Ćatović ispred DPS-a, učestvovali i Borislav Kašćelan, predsjednik OO DPS-a i Željko Avramović, sekretar.

Podsjetimo, HGI je na lokalnim izborima osvojio 1 mandat, baš kao i na prethodnim i sa DPS-om i Liberalnom partijom je vršio koalicionu vlast.

Predstavnik HGI je u prethodnom mandatu obavljao dužnost potpredsjednika kotorske opštine.

Nakon pregovora sa Hrvatskom građanskom inicijativom, uslijedili su razgovori sa Liberalnom partijom koju je predvodio predsjednik  i nosilac liste lu Kotoru Andrija Pura Popović.

I ovom prilikom Liberali su istakli da će biti konstruktivan partner, ističući izuzetno dobru saradnju u vršenju izvršne vlasti u prethodnom periodu, što je zajednička ocjena predstavnika obje partije.

Liberali traže da se stavi tačka na sujete i međusobna trvenja, kazao je član delegacije LP i predsjednik Opštinskog odbora ove partije Vido Drašković, koji je, pored Andrije Popovića i Mata Pasinovića, prisustvovao razgovorima.

Podsjetimo, Liberalna partija je osvojila dva mandata, baš kao i u prethodnom mandatu.

Njeni predstavnici bili su čelni u dva sekretarijata i lokalnoj Turističkoj organizaciji.

DPS nastavlja pregovore sjutra sa predstavnicima kotorskih socijaldemokrata, nakon čega se se znati kada će uslijediti druga runda razgovora, gdje treba da se konkretizuju zahtjevi oko učešća u lokalnoj vlasti i eventualno formira koalicija.

SDP je u Kotoru osvojila 4 mandata, a u prethodnom sazivu je bila u opoziciji.

Postoje i druge kombinacije o kojima se ne govori, a koje zagovaraju pojedinci u DPS-u.

Pogotovo ona da se ide u koaliciju sa Pozitivnom i SNP.

Kako će se formirati vlast u Kotoru i ko će je činiti, vjerujemo znaće se u narednih desetak dana.

Do tada ostaju brojna nagađanja, kombinacije i računice.

2 KOMENTARI

  1. Razgovor je, kako saznaje Skala radio, protekao u atmosferi obostranog razumijevanja i potrebe da se za kvalitetniji život u gradu nađe najbolje zajedničko rješenje.

    razgovori pod sloganom ” nas euro u vas takulin”

  2. ….da je pametan ovaj Lompar pa da im traži mjesto presjednika opštine….ma da im traži sve što mu napamet padne….od ovih malih stranaka sa po šaku ljudi opet prave vlast, da nas o jadu zabave ko ovih prethodnih godina…..

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].