Dr Aleksandar Joksimović izabran za podpredsjednika Naučnog Komiteta Generalne Komisije za ribarstvo Mediterana (GFCM-SAC)

0
SAC BIRO

Naučni Komitet, XX (Scientific Advisory Committee-SAC) Generalne Komisije za ribarstvo Mediterana (GFCM) održan je  Maroku, u gradu Tanger, od 26 do 29. juna, uz prisustvo 23 delegacije zemalja članica.

Delegaciju Crne Gore činili su: Slavica Pavlović, direktor Direktorata za ribarstvo, ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, dr Aleksandar Joksimović, naučni savjetnik Univerziteta Crne Gore-Institut za biologiju mora i Milica Divanović, savjetnica u Direktoratu za ribarstvo.

Na Naučnom Komitetu se raspravljalo o stanju resursa ribarstva Mediterana i Crnog Mora, kao i mjerama održivog upravljanja istim.

Poseban akcenat je dat upravljanju resursima male plave ribe u Jadranskom moru i budućem zajedničkom planu upravljanja ovim resursima od strane jadranskih zemalja.

Na ovogoodičnjem zasijedanju je održan i izbor predsjednika i dva potpredsjednika Naučnog Komiteta GFCM-a.

Na predlog Ministarstva poljoprivrde i ruralnog razvoja Crne Gore, dr Aleksandar Joksimović je od strane svih delegata izabran za podpredsjednika Naučnog Komiteta Generalne Komisije za ribarstvo Mediterana (GFCM-SAC) za naredni četvorogodišnji mandat.

Time je Crnoj Gori, ukazana velika čast i povjerenje, ali i uvažavanje napora koje ulaže da morsko ribarstvo Crne Gore organizuje u skladu sa svim preporukama GFCM-a.

Samim tim to je i dodatna odgovornost i obaveza da se nastavi sa daljim radom na zajedničkom upravljanju i održivom korišćenju resursa Mediterana i Crnog mora.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].