Dr Aleksandar Stjepčević na kormilu Kotora sljedeće dvije godine

15
gradonačelnik Kotora dr Aleksandar Stjepčević

skupština – izbor Stjepčevića

sa skupštine

Dr Aleksandar Stjepčević novi je gradionačelnik Kotora, odlučila je većina odbornika danas u kotorskoj opštinskoj skupštini.

Sa 20 glasova za, šest protiv i dva uzdržana, sljedeće dvije godine Kotor će voditi dr Stjepčević čiji će prioritet u radu biti nastavak, kako je rekao, već utvrđenih planova i programa razvoja.

U svojoj razvojnoj viziji novi gradonačelnik je istakao da će posebnu pažnju posvetiti ekološkoj zaštiti Kotora i infrastrukturnim objektima koji će je obezbijediti.

Prioritetni zadatak biće mu izgradnja zaobilaznice oko Kotora, lučkih i drugih objekata za njegov dinamičniji razvoj, kao i svih kulturnih sadržaja Kotora kojeg je međunarodna zajednica proglasila svojom baštinom.

Dosadašnja gradonačelnica Marija Ćatović je zahvalila predsjedniku Skupštine i svim odbornicioma na dosadašnjoj saradnji i kazala da niko do sada nije sve završio, kao i da joj je svaka dobronamjerna kritika bila od koristi, te da se nada de će budući predsjednik završiti sve što je započeto.

Njoj se za sve što je do sada uradila za razvoj Kotora zahvalio u ime DPS-a Željko Aprcović, dr Ivan Ilić u ime SDP-a i Vido Drašković ispred Liberalne partije.

Opozicija, kako su kazali, nemaju personalno ništa protiv izbora dr Stjepčevića, ali imaju principijelno protiv kandidata DPS-a i zato ga danas nijesu glasali.

* * *

U obrazloženju prije izbora dr Stjepčevića za novog predsjednika kotorske opštine u ime vladajuće Koalicije DPS-SDP-LP i HGI Željko Aprcović, predsjednik kluba odbornika DPS-a je kazao da su moralni, ljudski i profesionalni kvaliteti dr Stjepčevića opredijelili za ovu funkciju.

Omiljen u gradu, spreman da sasluša i pomogne ljudima uz dovoljno energije i znanja da pokrene razvoj i da ovu izuzetno odgovornu funkciju obavlja kao što je to i njegova prethodnica, kazao je Aprcović.

U ime Demokratskog fronta Vladimir Potpara čestitao je dr Stjepčeviću izbor, kao i pobjedničkoj opciji DPS-a, ali i gubitničkoj, pozivajući se na Skala radio, to je onaj dio što rukovodi Lukom i gradi dvoranu rekao je Potpara.

“Za dr Stjepčevičća nemamo što loše reći, ali nećemo glasati za njegov izbor, jer smo sigurni da samo promjena vlasti ovaj grad može izvući iz sivila”, rekao je Potpara.

Dragica Perović u ime Demokratske srpske stranke takođe sve najljepše misli i kaže o dr Stjepčeviću, ali smatra da bi bilo politički nemortalno da podrži njegov izbor želeći mu da bude gradonačelnik svih građana.

Prema riječima Mladena Živkovića, ispred Pozitivne CG sam postupak izbora baca sjenu na izbor Stjepčevića i zato ga ne glasaju.

Na današnjoj sjednici takođe je izglasan i prestanak mandata potpredsjednicima opštine Jovu Suđiću-DPS Branku Nedoviću-SDP i Tvrtku Crepulji-LP.

Obraćajući se Skupštini i velikom broju novinara na današnjoj sjednici novi predsjednik opštine Kotor dr Stjepčevičć je između ostalog poručio da je uvjeren da je Kotor pored prirodnih uzdarja iznjedrio i bogatu duhovnu riznicu ljudskog potencijala, spremnog za kreativna ostvarenja u svim oblastima od sporta do visokih duhovnih dostignuća.

“Ako prihvatam da najveći dio odgovornosti za razvoj ovoga grada mora pasti na leđa predsjednika, moje je prirodno pravo da odaberem poštenom i nepristrasnom selekcijom one saradnike za koje budem ocijenio da će nesebično sa ljubavlju obavljati poslove dostojne značaja ovog grada i u korist i interes njegovih žitelja. Lijenim, nesposobnim i nelojalnim gradu neće biti mjesta u organima lokalne uprave”, poručio je novi gradonačelnik.

15 KOMENTARI

 1. Od srca ti Saša čestitam postavljanje-na mjestu prvog građanina naše opštine! Samo polako oko izbora saradnika? Njih je lako zamijeniti-ali ,gotovo nemoguće promijeniti? I nije problem u njima-kapelnicima “pleh muzike”,nego je problem u muzičarima koji decenijama “sviraju” za svoj račun-a sviranje naplaćuju od naroda! I tako 30 i više godina! Nota bene-istrumenti na kojima sviraju su ostarali i nisu decenijama “štimovani”? Fale nam “štimer majstori”-pasali u “guslare”?
  Saša-(ne)zaboravi na svoju struku,jer ista je dokazala da se bolesnik ne može liječiti/izliječiti preko noći,jer njegovo liječenje traje,odprilike, onoliko godina koliko je i bolovao? A ovi naši “pleh muzičari”-boluju decenijama-zato počni od njih?! Prvo njih na “tuđu njegu i liječenje”-pa onda njihove “kapelnike”? Vjeruj Saša,to jedini lijek za ovu “pandemiju” koja vlada Kotorom decenijama…!
  Zato,polako i ubaci u “prvu brzinu”….!
  Sretno ti bilo i tebi i ovom narodu,koji je,ipak,zamiritao ,bar,bolje sjutra?!

 2. Kulturan izbor novoga predsjednika optine i ispraćaj dosadašnje predsjednice . Kako i dolikuje Kotoru.Lijepo ste prenijeli ovaj događaj .

 3. nema komentara od jutros? ah, zaboravili ste da ih okacite !
  Sve je jasno, Njen plast vam je jos iznad glava.

 4. Doktore, samo hrabro. Prepoznaćeš sigurna sam ulizice koji se prvi odaju a lako im to ide,baš kao i sve ono što su tako providno i nečasno činjeli Maji Ćatović.Ne obaziri se i kako si rekao evo čitam ovđe na sajtu. Srećno ti bilo ! Građani te vole!Podržava te i opozicija i vladajuća koalicija.

 5. Cestitamo novoizabranom Predsjedniku, nadamo se da ce svoje vrijednosti i sposobnosti pokazati na djelu, a opozicija ima svoje principe da je najlakse kritikovati i opstruirati, ma se ne libi koverata na pocetku mjeseca,ne znamo na sto zaradjenim????

 6. konacno pravi gospodin na mjesto gradonacelnika !
  Pravo je cudo da nije opet neki(a) koji(a) se pravi da je to

 7. Sretno ti bilo ,moj izabrani doktore Saša Stjepčeviću i tebi i ovome narodu! Neka sreća prati i one što “nisu glasli za tebe iz principjelnih razloga”! Ali,ne mogu a da te ne ukorim? Ti reče da :”…moje je prirodno pravo da odaberem poštenom i nepristrasnom selkcijom one saradnike za koje budem ocijenio da će nesebično sa ljubavlju obavljati poslove dostojne ovoga grada i u korist i inters njihovih žitelja…”! Zato polako Saša i ubači u prvu brzinu-ne preši jer su ti potrebna, bar najmanje dva mandata po 10.godina-da bi očistio opštinsku uprava-od onih koje “(ne)pobroji” u svojoj besjedi! Serdare ćeš lako popuniti-“puštiti niz Škurdu”,jer oni su na “a tento”-navikli na onu po naški:..”priča se priča-a ja te najviše volim s’leđa”? Zato ti predlažem,da kreneš od šefa “administracije”-taj najbolje znade da “(za)roni…”?

  Lijep pozdrav sa pjene od naljepšeg mora i zaliva na svijetu-iz ubavog Prčanja!!!

 8. iz dosadasnje spoznaje o dr Sasi, vjerujem da ce biti toliko vrijedan mjesta na kojemu je, da bi trebalo cijelu deceniju da bude tu.
  Mislim da mu instrukcije ,,pcelice” nijesu potrebne pa ni opaska ,,da zavrsi sve sto je zapoceto”, neka ferme vise.
  Siguran sam da Sasa ima i nove ideje, da ce ,,zapoceto” u mnogo cemu ,,sanirati” samo ako ne bude imao ,,bocne blokade”.
  Siguran sam, da on nije covjek ,,za prodaju” ni u kom smislu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]