Dr Branko Baćo Ivanović: Brine nas da Drašković nije doživio amneziju ili neki ozbiljniji problem slične prirode

22
dr Branko Baćo Ivanović

Čudi nas razlog zbog kojeg je ovih dana naglašena zabrinutost Vida Draškovića za poslovanje Luke Kotor. Brine nas da Drašković nije doživio amneziju ili neki ozbiljniji problem slične prirode.

Zato Draškovića, za svaki slučaj, podsjećamo da je predstavnik njegove (Liberalne partije), bio član Odbora direktora Luke Kotor zajedno sa partnerima iz DPS-a tokom čitave 2015. i 2016.godine , te da je bio u prilici da štiti interese Luke Kotor da je to htio, preko svog člana Odbora inicirajući da se odmah čim je „saznao“ da neko kako on kaže „pravi milionsku štetu“ Luci Kotor od svog člana Odbora direktora traži da obezbjedi preduzimanje mjera za obeštećenje Luke.

Novi Odbor direktora i Izvršni direktor preduzeli su i preduzimaju sve mjere, od dana svog imenovanja,  da se zaštiti interes Luke Kotor, što je proizvelo konkretne pravne posledice i konkretnu dobit za Luku, a i dalje preduzima radnje da sanira štetu od efekata djelovanja i propuštanja djelovanja Draškovića dok se „pitao“ u Luci Kotor, kao i da dovede k poznaniju prava Draškovićeve šaptače i nalogodavce, od kojih Luka trenutno trpi najveću štetu.

Gospodine Draškoviću, ako vas brine pilotaža, nek vaša Partija uskrati podršku Vladi koja je utvrdila da pilotaža mora biti neeksluzivno pravo.

Ako Vas brine dobijanje koncesije za Luku, mogli ste brigu pokazati napuštanjem lokalne koalicione vlasti sa Željkom Aprcovićem (DPS) čijim glasom u Skupštini Crne Gore 31.07.2015.godine je pao zakon kojim je Luka Kotor trebala da dobije koncesiju. Kad toliko volite Luku Kotor logično je bilo da isti dan demonstrativno napustite lokalnu vlast u Kotoru u kojoj ste bili sa DPS-om čijim glasom je koncesija tada pala.

Srećom, prođoše 2015 i 2016, promjeni se vlast pa sad možete samo da iznosite neistine i patite za izgubljenim funkcijama i povlasticama. Oko toga vam ne možemo pomoći. Oko amnezije ćemo se potruditi da vam pomognemo da se sjetite svega što ste zaboravili.

Vrijeme je da i SNP vama postavi par pitanja.

Prvo, kako objašnjavate podatak da je prihod od naplate karata za bedeme u 2017.godini porastao za 203.454 evra u odnosu na prethodnu godinu, iako je bilo manje turista i manje brodova.

Da li povećani prihodi od smanjenog broja turista uz istu cijenu karte za bedeme možda imaju veze sa onim što nam građani govore – da su prihodi porasli  jer prošle godine nijedan član vaše porodice nije radio na naplati pa je sav novac stizao do kase?

Na kraju,  poručujemo Draškoviću, da je prvo što smo uočili u Luci Kotor da su je on i njegovi koalicioni partneri godinama pustošili uz njegovu podršku.

Ne znamo koliko je  koštalo da zažmurite na 422 hiljade eura koje su iz Luke Kotor otišle u Upravu „Bokelja“ kod Vašeg koalicionog partnera Aprcovića, uz podršku predstavnika Vaše partije, ali je očigledno da vas nije boljelo.

Možda Vas boli što ni Vi ni Vaši šaptači ne znate šta je već, a šta će još, „cunami sa Volujice“, koji Vam smeta, otkriti u Luci Kotor.

Ne brinite, Draškoviću, SNP-ovci za razliku od vas neće nositi kući ništa iz Luke Kotor osim čistog obraza s kojim su i ušli u nju, ali vjerovatno hoćemo ponijeti ponešto u specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju.

U potpusu Branko Baćo Ivanović
SNP Kotor

22 KOMENTARI

 1. Ovo se zove borba, da ne kažem klanje oko plijena.
  A sve pod istim sloganom za svoj grad i njegovo dobro.
  Izvadi mi gredu iz oka!

 2. Ne razumijem ova dva postarija gospodina šta uopšte traže u politici nakon ovako katastrofalnih rezultata opštinske ekonomije , opštinskog urbanizma , protočnosti magistralnog puta , nezaposlenosti itd… ?? Bolje rečeno ova dva sudionika i aktera više decenijske vlasti nijesu uspjeli u bilo kojoj oblasti društvenog razvoja. Pitam se zašto ne podnesu ostavke i odu u penziju? Ako se nijesu do sada skućili i neće.

 3. Draskovic je pošten čovjek,koji ni auto nema,sa mnom ide autobusom na Muo,a sto radi porodica Ivanović sa nekretninama je diskutabilno,dovodite Jonicu iz Bara u Luku Kotor…Nisam politički opredjeljena ali liberali nemaju fleke,vjerujem da se slažete.

  • Porodica Ivanovic nisu skorojevici. Baco je u svom poslu dalekooo ispred svih u Crnu Goru, ako ne i sire! Radi i misli kao da ima 20 godina manje. Zaradio je jer je vrhunski oralni hirurg dolaze mu mnogobrojni stranci. Da je poso u inostranstvo imao bi puno vise sjora Ana. To sto neko nema auto ili ima mali auto ne mora nista da znaci. Ne ciljam ja u Vida nego uopsteno. Mnogi sa sestijem prstom se kamufliraju u mali auto a neki sve sto skupe daju za skup auto da bi se pokazali. Tako da nema pravila oko toga.

 4. 1. Ovo Baćo nije pisao
  2. Snp se raspada i hvata se za bilo kakvu slamku spasa.
  3 zasto je finansiranje Bokelja kriminal a Primorca je lokal patriotizam

 5. Dr.Branko Baćo Ivanović je pošten čovjek i govori istinu.Baćo samo tako i raskrinkajte sve sumnjive rabote u luci.

 6. Baćo,vi uporno govorite u budućem vremenu.Vi ćete,uradićete,otkrit,ali konkretno ništa .
  U čemu je problem.Nije Draškoviću bitan odgovor nego gradjanima sto ste ucinji na bolje u luci Kotor To je bitno.O tome pričajte .Dosta je više obećanja od svih.

 7. Obozavam citati ova saopstenja brace blizanaca,sa malom razlikom sto je jedan od njih,sticajem okolnosti,posao malo u sirinu.Mentalni sklop im je apsolutno isti,iako se na prvi pogled cini da su na suprotnim stranama,oni su samo na strani svoga spaga.Jedan je procijenio da ce vise profitirati na procrnogorskoj retorici,a ovaj drugi ostao vjeran onoj drugoj od koje je i te kako uvjek imao koristi.Tacno je ovo za bedeme, i malo bi jos toga dosta za reci,ali je,vidji cuda,zaboravio pomenuti gradjevinske dozvole,preprodaje objekata,i druge marifetluke koji su njemu bliskim osobama bile dozvoljene za vrijeme dps vladavine.Samo sad su neke stvari dosle na naplatu,pa zato i mora svudje ugurati svoje kadrove,iako je rekao da ga interesuje samo njegova stomatoloska stolica.Ocito je da je nju malo stavio po strani ali je zato u svaku drugu ugurao nekoga iz svoje gerijatrijsko politicke grupe.A sve u cilju da bi nastavio svijetlim dps stazama,jer kao sto znamo prva ljubav zaborava nema.Ovaj drugi,siri,brat blizanac,ocito ljubomoran na svoga brata blizanca,koristi svaku priliku da ga potkaci ali mu je snaga na izdisaju isto kao i njegovoj partiji.Jos se nadaju da ce im mentor dps vaskrsnuti,ali …..osta zelja pusta.

 8. Jedno i jedino što ću reći je to, da kad je prihod od naplate bedema apsolutno lošiji nego pretprošle godine. Saberite prihode od vaše garniture koja je radila na naplati karata prošle sezone i naplati karata pretprošle sezone. Apsolutna je laž da je turista bilo manje ove godine, nego prema svim zvaničnim podacima, što je lako provjeriti, bilo ih je oko 45 posto više, gospodine Ivanoviću.Radno vrjeme vam je počinjalo u sedam ujutro, a na tabli na samom ulazu piđe da treba početi sa poslom u osam. Svima gostima sa prostora Vaše voljene “Boke” naplaćivali ste ulaznice i to je lako provjeriti, isto kao i đeci bez obzira na godine (5,6ili 7) što je isto lako provjeriti preko kruzing kompanija, zar ne. I interesantan je podatak, da je gospodin Potpara, koji je koordinirao bedemima, zaposlio članove svoje uže porodice, kao na primer svoga zeta, i na kraju kao mlađeg koordinatora svoga rođenoga sina.To je čak najlakše provjeriti. Koliko je novca zarađeno prošle, a koliko pretprosle godine, ja kao građanin molim Skalu Radio da zamoli gospođicu Popović- Moškov da iznese kolika je bila razlika kad uporedi prethodne dvije godine, iz prethodne dvije različite vlasti. Normalno pokazaće se da ide u korist ovih sadašnjih za 100 ili 150 hiljada eura ali sa svim nepravilnostima sa kojim su oni rsdili. Čak što više mislim (a i znam) da je razlika bila i duplo veća, jer je broj turista bila skoro za polovinu uvećana. Gospodine Ivanoviću neđe se pogubilo oko 150 hiljada eura. Pitajte ove koji su sa vama u koaliciji. I još nešto: Drašković ima sina i radio je.kako je radio, ali Bogami i drugi imaju sinove, ili sina koji se bavi nekretninama i drugim skupim rabotama, pa smo za njih čuli da su izvarali opasno ovaj ojađeni i napaćeni narod, i šetaju kao snobovi po Kotoru i prodaju svoje poštenje, a toga najmanje posjeduju. Mnogo toga se zna, jer se u našem gradu rjetko što može sakriti. Što da radimo, takav nam je katakter!

  • Para mi se da si ti oni isti mali te si Maji pisao pozdravna pisma…te si igrao na sve karte…pa izgubio na ultimu…ti si stalno pod nekijem pseudonimima,no me čudi te si ovdje…a pljuvao si Skalu?!…mal,moj šotokuci od prefrigane sorte si..imao te ko naučit…batali analize,jer si prepoznatljiv…adio te

    • Moj Grad sto te stalo za toga jada “komsinica Mare”. On ce nekome rec da je prepoznatljiv. Glup je pa to ti je. Oce nesto da izvede sit je presit da pukne pa baljezga kao najgora lavandera. Taj voli da muti podmece rece nesto besmisleno ne bi li se sto zakucalo. Glup a prefrigan. To je grdna kombinacija!

     • Škaljarinu apsolutno si u pravu. Lako je prepoznati ove “KOJI SE NE MJENJAJU”
      Imaš moj pozdrav!

   • Komšinica Marica, ja ne mjenjam peseudonime, nego pišem uvjek pod jednim te istim, jer mi je drag i volim ga najviše na svjetu. Glupo se pravdati nekome ko bi želio da ponizi i obezvrjedi tuđe mišljenje. Što se pljuvanja Skale tiče valjda će to oni bolje znati nego ti, tako da nemam problema što se toga tiče. Iskreno mislim da nisi vrjedan ili vrjedna pravdanja. U svakom slučaju ne zanimaš me!!!

 9. Lijepo rečeno Baćo ali NEDOREČENO !! Postoji jedna izreka da korist često dođe u konflikt sa časti i poštenjem. Obzirom da SNP neće ništa uzeti iz luke zaključio sam da će u luci ostati pristojna dobit. Nedorečeni ste Baćo jer ne navodite gdje će biti investirana ta dobit ( poljoprivreda , turizam ) ??
  Izgleda da vaš “ljuti” protivnik iz liberala nije jedini koji pati od amnezije.
  Šta je sa aferom Trsteno iz 2004-te kada ste bili sa liberalima dva tijela a jedna duša? Kad prije načiniste te vaše obraze “čistima” , Baćo ? Čast i bruka žive dovijeka pa se ukaljani obrazi ne mogu nikada oprati , Baćo. Ima i ona izreka da vuk dlaku mijenja ali ćud nikako. I na kraju svima vama iz liberala i SNP-a evo linka iz wikipedie da se prisjetite afere Trsteno. https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B0_%D0%A2%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%BE

  • SVAK JE RODJEN DA PO JEDNOM UMRE, CAST I BRUKA ZIVE DOVIJEKA!
   NJEGOS

   Razumije li ovo Ljuta Djura Suranj itd itd i slicni?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]