Dr Branko Baćo Ivanović izabran za predsjednika Odbora direktora A.D. “Luka Kotor“

17
sa sjednice Skupštine akcionara Luke Kotor

U petak, 18. maja 2018. godine održana je Redovna Skupština akcionara “Luka Kotor“ A.D. Kotor u čijem radu je lično ili preko punomoćnika učestvovalo rekordnih 94% akcionara.

Redovnoj Skupštini je u ime većinskog akcionara Opštine Kotor, prisusutvovao predsjednik opštine, Vladimir Jokić.

Na dnevnom redu Skupštine akcionara bilo je usvajanje Finanasijskih iskaza, Konsolidovanih finansisjkih iskaza i Izvještaja o poslovanju za 2017. godinu, kao i Izvještaja menadženta za 2017.godinu i Izvještaja o izvršenoj reviziji za 2017.  godinu.

Akcionari su iskazali zadovoljstvo ostvarenim poslovnim rezultatom Luke Kotor, koji predstavljaju potvrdu uspješnog i domaćinskog upravljanja, a posebno interesovanje pokazali su za planirani budući razvoj, prioritete u poslovanju, s naglaskom na planirane investicije kojima će se značajno povećati kapacitet i kvalitet pružanja usluga u luci Kotor.

Akcionari su dali punu podršku aktivnostima koje se preduzimaju u pripremi dokumentacije za podnošenje zahtjeva za dodjelu Prvenstvene koncesije, a obavještenje Ministarstva saobraćaja i pomorstva upućeno “Luci Kotor“ da su se stekli uslovi da podnese zahtjev za dodjelu koncesije ocijenjeno je kao izuzetno dobra vijest, i za vlasnike kapitala, za Kompaniju, ali i za Opštinu Kotor i državu Crnu Goru, jer će se dobijanje koncesije doprinijeti ubrzanom razvoju luke Kotor kao rastuće kruzing destinacije.

Nezavisna revizorka je pohvalila preduzete radnje na ispunjavanju preporuka revizora koje su date prethodne godine naglasivši izuzetno pozitivan stav prema detaljnom i preciznom ispunjavanju preporuka revizije i dokumentovanom izvještavanju o preduzetim radnjama, teakođe je naglasila da “finansijski iskazi prikazuju istinito i objektivno finansijsko stanje Luka Kotor a.d. Kotor na dan 31. decembra 2017. godine, kao i rezultate poslovanja, promjene na kapitalu i novčane tokove za godinu koja se završava na taj dan u skladu sa računovodstvenim standardima i propisima koji se primjenjuju u Crnoj Gori.”

Akcionari su ukazali na to da Odbor direktora i Izvršni menadžment treba da preduzmu sve mjere kako bi se suzbilo objavljivanje u javnosti netačnih i neistinih podataka o poslovanju Društva i na taj način stvorila mogućnost da kroz prenošenje takvih navoda u medijima akcionari budu stavljeni u zabludu o stvarnoj vrijednosti njihovog kapitala i na osnovu toga donesu pogrešne odluke.

Na Redovnoj Skupštini je donijeta Odluka o raspodjeli dobiti, Odluka o pretvaranju rezervi u akcionarski kapital, kao i Odluka o emisiji akcija po osnovu pretvaranja rezervi u akcionarski kapital. Na osnovu navedenih odluka akcionarski kapital “Luka Kotor“ A.D. Kotor uvećan je sa 993.483,36 € na 3.312.369,85 € , a broj akcija uvećan je sa 413.383 na 1.378.259 akcija.

Sve Odluke na Redovnoj Skupštini donijete su jednoglasno što Menadžement smatra posebnim priznanjem zbog izuzetno velikog procenta akcionara koji su učestvovali u radu.

Rekordno prisustvo vlasnika kapitala i jednoglasna  podrška rezultat je činjenice da je u 2017. godini ostvarena neto dobit 0,92 mil eura, podijeljena dividenda akcionarima, uvećana imovina kompanije kroz reprocjenu za 1,2 milona eura,  uvecan akcionarski kapital tako da se  svakom akcionaru utrostručio broj akcija koje posjeduje-sto znaci da se značajno povećala knjigovodstvena vrijednost kapitala svakog pojedinačnog vlasnika.

Na kraju sjednice na predlog Odbora direktora donijeta je Odluka kojom se smanjuju nadoknade članovima Odbora direktora, a zatim je kumulativnim glasanjem izabran novi Odbor direktora.

Za članove novog Odbora direktora izabrani su dr Branko Ivanović, Branimir Maslovar i Slađana Živković kao predstavnici Opštine, Radomir Rudanovič, kao predstavnik manjnskih akcionara, Stanislava Subotić kao predstavnik Fonda PIO.

Nakon Redovne Skupštine održana je konstitutivna sjednica Odbora direktora na kojoj je jednoglasno za predsjednika Odbora direktora izabran dr Branko Baćo Ivanović, kaže se u saopštenju Odbora direktora A.D. “Luka Kotor“ dostavljenog Skala radiju.

17 KOMENTARI

  1. Baćo je čovjek od digniteta.Sto god da,radi radice temeljno I dati svoj puni doprinos.Neka otkrije lupeže koji godinama na jaslama Luke prolaze kao mali Bogovi.

  2. a malo mu je vazda para bilo hm….uskoro kupuje Rivijeru na Prcanj sa pajtosima da otvara polikliniku stomatolosku jbg trebani krevet pacujentima naplacivat ! E moj Baco ko ce sada zube pravit po paprenoj cijeni ? hm

    • E moj prijatelju, sjećaš se kad sam napisao da će DPS ako napravi koaliciju sa Baćom, biti grđi nego oni. Eto vidiš kakvi su to ljudi, poput čuvenog stomatologa.
      Ali niko ga nije niti popio ni popapio, što ga nije platio.
      Veliki pozdrav!

    • Odaje te pisanje, ne možeš mi podmetnuti,
      Ljuta -Adio mare adio pameti i adio obraz odavno,
      Ljuta se potpisao kao Kotoranin…
      Nesoju od nesoja, šampionu po minusima
      na portal CDM.

    • ..pa nije ti prešednik borda direktora (Porat luka Kotor)kriv..za nerasčićene nesporazuma sa potoka “Zvijer-onjak”…” dražesni Kotoranin-koji brineš-a ne javi imena onih Hrvata-vlasnika kuća u koje je uselio 90 godina pasanog vjeka- one izbjeglice-onaj “Prčanjski ćetniki”? Javi bre imena-.da “Prčanjskog ćetnika”-razobličimo-razoružamo? Pa nam dalje- ti reci-ne zanovetaj i ne uvaljuj “neznavene” u te tvoje /ne/riješene obiteljske zavrzlame-ko će što i koliko -ŠKLAPNUTI od vas našljednika-vrlih potomaka-stečeno u krvavoj trojnoj kraljevini krvavih podanika-krvave karađorđevića kraljevine SHS-kraljevine sa 95 % -stanovništva seljačkog čobanskog porijekla.na dan 1.januara.1939 godine-dražesni Kotoranin…Tu tu papaa Erceg bosno via Tivta…?

      • Jole,ajde malo oladi u potok…oliti skoči sa Prčanjanskog mula onako salamastran umore…jerbo si se avertio da nas virtuelno divertiš na razlučite medie..Brao Skala jesmo li opet ingvazdani!!!

        • Eli ti to materinski jezik-sa “crnogorskim naglaskom-potla 2006-ili možda iz nekog drugog okupatorskog bremena-kad ste učili njihove govore-jezik…?! Zato dražesni Ingvazdani-pjano pjani…nađi si simo knjigu “Prčanj-1937”-od autora Don Nika Lukovića-pa nađi u njoj na ćiriličnom pismu(od 93 do 98 stranice) i na Narodnom Bokeškom Govoru…oisane -Odluke Velike Narodne Skupštine Bokeza održane u Prčanju na svetoga Antuna 1848-te iste poslate Slavnome Saboru Hervacko-Slavonskomu u Zagrebu i Gospodinu mitropolitu Crngorskomu na Cetinje ?! Pa kad pročitaš-dako ukabuliš da tvoj materinski jezik-odudara od naškog Bokeškog jezika i pisma-dražesni virtuelno divertna tako zvana PJANČINA- na čistokrvnom naškom jeziku …?!

          • KRV NIJE VODA…
            ČETNICI POBEDILI PARTIZANE: Kokarda umesto petokrake u Bileći!
            “Kada su mogli partizani da prave spomenik partizanima, mogu i četnici četnicima”, rekao je načelnik opštinskog veća
            Spomenik četnicima – Bileća
            Lokalne vlasti u Bileći, gradu u istočnoj Hercegovini, odlučile su da uklone spomenik partizanima, podignut nakon Drugog svetskog rata, i da na njegovom mestu postave novi, posvećen četnicima.
            Lokalni mediji prenose da je već počela izgradnja spomenika četnicima, a sa centralnog gradskog trga uklonjeno je obeležje koje je sećalo na pripadnike 10. hercegovačke brigade Narodno oslobodilačke vojske Jugoslavije, oslobodioce Bileće.
            Umesto postamenta s petokrakom već je postavljen stub visok preko 12 metara, na kojem će stajati obeležje četničkog pokreta.
            Odluku o ovom “građevinskom zahvatu” donelo je opštinsko veće Bileće čiji je načelnik Miljan Aleksić ocenio da u čitavoj priči “nema ništa čudno”.
            – Kada su mogli partizani da prave spomenik partizanima, mogu i četnici četnicima – komentar je Aleksića.
            Predsednik Organizacionog odbora za izgradnju spomenika Milorad Vujović nije želeo da otkrije koliki će biti troškovi gradnje, samo je otkrio da će “veći deo potrebnog iznosa biti osiguran donacijama i dobrovoljnim akcijama”.
            – To što govore da se radi o rehabilitaciji fašizma su samo komunističke predrasude – citira Vujovića “Dnevni avaz”.
            Međutim, oglasila se i “druga strana”. Predsednik bilećkog ogranka SUBNOR-a Nemanja Papić poručio je da udruženje koje okuplja nekadašnje partizane nije moglo ništa da učini kako bi sprečilo odluku opštinskih vlasti.
            – Spomenik antifašistima brutalno je uklonjen – potvrdio je i Papić, ali i dodao da bivši partizani “neće odustati” i da će učiniti sve kako bi spomenik vratili “tamo gde mu je i bilo mesto”.

  3. Kotoraninu i inima-da je umjesto oralnog kirurga-izabran za prešednika psihijatar terapeut…

  4. Baco je veliki poznavaoc pomorstva i tu mu je mjesto…jos je vitalan a ima i previse politicke prakse…..kako vidim svi u odboru znaju odlicno plivat….. Bokelju ne budi maliciozan…..pomorci ni rijeci hvale a niti njihova udruzenja pa se da zakljuciti da su svi zadovoljni
    Adio pameti

    • Ne vidim sto bi se udruzenja oglasavala?
      jesu li udruzenja akcionari, clanovi skupstine isl?
      Ako Maslovar i Baco dobiju vecinu glasova od prisutnih, onda izgleda da su oni stvarno strucni i sposobni da pokrivaju to mjesto.

    • Ljuta opet sam sasobom priča. Sretna ti neodvisnost škaljaru! Pardon Ljuta rjeko po dno Lovćen planine!
      Biježi jado biježi glavom bez obzira odole! Svi te znaju razumiješ li Crnogorski kad ti se reče?

  5. E sad kad bi čovjek htio da bude maliciozan ili poklonik teorija zavjere ili prosto informisan,mogli bi napamet da mu padne da Baćov izbor na mjesto predsjednika odbora direktora ima veze sa izborom Bernard za direktora Kulturnog centra……ili možda nema?Siguran sam da je slučajnost….Snp podržao Bernard kao najslabije rangiranu od tri kandidatkinje a Demokrate podržale Baća……ma nije to istina!Ili…..?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].