Dr Bruna Lončarević poručila partijskim šefovima: Stisnite petlju pa me ljudski isključite iz partije

18
Bruna Lončarevića, predsjednica Kluba odbornika SDP-a

Prije nekoliko dana, tačnije 06. juna ove godine, predsjednik OO SDP-a Kotor Branko Nedović je predao predsjednici SO Dragici Perović obavještenje u kome se kaže da šefica Kluba odbornika te partije dr Bruna Lončarević to više nije. Nije više ni članica SDP-a, kako je napisao Nedović. O pismenosti i pravnoj valjanosti dopisa u jednoj jedinoj rečenici nećemo govoriti. Neka to struka objašnjava. Postavljen je na portalu www.skalaradio.com i tako postao dostupan svima.

Ono što Nedović nije napisao je ko je kad i na kojoj sjednici Opštinskog odbora Lončarevićevu isključio iz partije? Nije ni mogao, jer zna da se to nije dogodilo.
Njega je, po saznanju Skala radija, u Podgoricu pozvao lider partije i kazao mu da preduzme mjere kako se Lončarevićeva više ne bi predstavljala kao šefica Kluba odbornika SDP-a. Nedović je to, kao revnosni vojnik partije, prihvatio bez pogovora i u jednoj rečenici, kako smo već kazali, obavijestio Perovićevu o nečemu što ne postoji.

Porukom smo pitali Nedovića da se izjasni oko toga, ali on već duže ne odgovara na pozive Skala radija.

Pozvali smo dr Brunu  Lončarević i pitali je da li je još uvijek članica SDP-a i ako nije kada je isključena iz partije?

Ona nam je odgovorila da je, po Statutu partije, jedino može smijeniti Opštinski odbor, ali da se on nije sastajao, pa samim tim ni donio takvu odluku.
Kazala je da je iznenađena postupkom Nedovića sa kojim je u partiji više od 15 godina. Posebno činjenicom da je nije obavijestio o dopisu koji je dostavio predsjednici SO Kotor.

„Takav postupak Nedovića me ostavlja bez komentara. Jasno mi je da se on opredijelio da posluša odlazećeg šefa partije, ali ne i da dugogodišnju saradnju može da baci pod noge radi nekakvih sitnih interesa. Zna Nedović kako se neko razrješava iz partije. Ako je to učinio po pravnim aktima SDP-a neka to saopšti, kako bi konačno zaključili ovu prljavu priču. Ako nije, neka ćuti, kao što je uglavnom ćutao godinama u samoj partiji. Gospodi ne odgovara da talasaju pred Kongres koji će se održati na Cetinju 29. juna ove godine. Valjda se boje da odluka o mom isključenju ne izazove nezadovoljstvo kod jednog dijela članstva, pa su se odlučili da čekaju. Neka stisnu petlju i neka sazovu Opštinski odbor pa da me ljudski isključe iz partije. Ali za tako nešto treba imati hrabrosti, jer dobro znaju da se baš svi članovi sa njihovom namjerom ne slažu. Znaju oni da sam radila u skladu sa odlukama partije i njenim smjernicama. Ono što nijesam mogla da prihvatim je da se juče ustanovljava jedna trasa puta, danas druga a sjutra treća, potpuno suprotne jedna drugoj, kojim se gubi korak i zbunjuje članstvo. Pritom, interesi građana takvom politikom više ne postoje i gube se u vizuri ličnih. To više jednostavno nijesam mogla da podnosim, posmatrajući kako Kotor iz dana u dan propada, doživljavajući sunovrat od kojega će se dugo oporavljati“, kazala je dr Lončarević.

Branko Nedović se, u obavještenju Perovićevoj, pozvao na datum 14. 05. 2019. kada je, po njegovim riječima dr Bruna Lončarević isključena iz SDP-a.

Provjerili smo, toga dana nije bilo sjednice Opštinskog odbora.

S.M.

18 KOMENTARI

 1. Upravni sud poništio odluku o smjeni Jokića…
  Eto o zakonitosti i znanju advokata i poslanika aprcovica…avramovica i suzica….
  E sad bi trebali svi službenici opštine pogotovo vatropirci da se izvini Jokiću i Perovickoj a umisljenike iz DPS SD lp i bruna 🦗🦗🦗🦗🦗🦗 da ćute i ne izlaze na pjacu…
  Smrt fašizmu…..

  • Vatrogasci upravo razmišljaju da se Ljutoj duboko izvinu jednim šmrkom posred gliba njegovoga. E jado jadni a možda si i jadna kukavice.Ti piriš nemir i neistinu.
   Svako svoj posao kukavičino.
   Samo se ti nadaj i vjeruj Joksiću i četnikulji.

   • Pa ali nisu svi vatropirci optužili Jokića i Perovicku ili je Skala loše to prenosila…. koja mržnja u Kotoru….danas sretog jednog visokog intelektualca koji mi reče da ja i on nismo kotorani….iako smo obadvoje rodjeni prije skoro 70g u Kotoru kao i naši djedovi..
    .objasnio mi je zašto ide u Beč….kaze zeli da tamo umre dje ga niko ne zna ..

    • Da si rođen prije 70 godina u mjestu za koje zboriš da jesi znao bi da je uvreda kazat za vatrogasce da su vatropirci.
     Drtino jedna stara, koliko su vatrogasci učinili za ovaj grad generacijama unazad zna ovaj narod a za tebe ne zna niko u umrijet ćeš kao niko i ništa.
     Nikome se oni ne trebaju izvinjavat a ponajmanje ovima sto odlaze!

 2. Lekciju iz morala .To vam svima treba Bruna da odrzi.
  Nego,sto oce ovi mali Jokićić opet?
  Oce li mimko ko kogoć reći kad nema većinu odavno.

  • Lekciju o kompleksu vise vrijednosti…..niko ko frustrirana žena ….ne moze se pogledati u ogledalo i priznati da je veći 🦗 ona od onih iz DPS koje je prozvala ..

 3. Uz ovu vijest, prisutna je i vijest Upravnog suda, o prihvatanju tuzbenog zahtjeva malenog, nema obrazlozenja ali je jedno jjasno:
  Iskljucivi krivac za ovakvo postupanje je Strucna sluzba skupstine, koja treba da je na uslutlzi tumacenja zakona, ne samo predsjednici, vec i svim odbornicima.
  Oni su bili duzni da odboenicima ukazu na zakonito postupanje, a ne da muce kao p..
  Jer to su nasi odboenici, idbornici nase skupstine, a ne neke druge, tudje neprijateljske, sram vas bilo, to je vasa profesionalna obaveza, ali, svejedno, vi ste kvarna roba koju treba baciti u kontejner!
  Maleni ce svakako odleprsati, samo sto vasa neodgovornost i puvanje u p… vise nema nikakvo opravdanje, produzavate zivot bez plata, da malenog sacuvate, olosi i neznalice!
  Nece moci, ultimi skosi, maleni i tebi a trebalo bi i ovim nikogovicima, kojima je duznost da tumace odredbe zakona.!
  Sto se tice ove v8jesti, vase iskljucenje Brune, okacite macku o rep, niti je donio nadlezni organ, niti je pravno valjana odluka.
  To je prva godina, fakulteta, sta sadrzi Odluka, ajvani
  Uvod, dispozitiv, obrazlozenje i pravnu pouku!

  • hahahahahh jeste jeste strucna sluzba je insistirala da se nastavi sjednica kad je sjednica prekinuta :))) strucno je nastaviste sta ce vama savjeti … vi znate kako se to radi 30godina nije mala stvar inace ne znam zasto to komentarisete kad to nije news na ovom radiju se to ne smije rec !!

  • Slavkokao i do sad.Radice svoj posao sto recimo ti niti znas niti si rabotao ili rabotala.
   Aprcivic ima vecinu.Jokili baj baj iako slavi danas sa Dragicom i ostalim velikosrbima.

   • Zato nije stavio tekst…..trenutno u komi ili na sastanak sa đavoljim advokatom da vidi kako dalje i ko može napred
    Dje su pare od auta….@
    .

 4. Bruna, gore glavu pred ljigavcima i samo naprijed!
  Ako uspiju da Vas iskljuce, i Vi “gubite”- vi ste moralni pobjednik, a oni nistavni ljudi za kojima se siri smrad za navijek

  • Da ali ta prošlost kako zboriš Draganice je VEĆINA . A većina je zakon!
   Nego nemo te se napit danas.Sjutra je novi dan!A Jokić nikad više presjednik.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.