Dr Gradinčić: Broj oboljelih od gripe u Kotoru je daleko manji od prošle godine

5
dr Arijana Gradinčić

dr Arijana Gradinčić

dr Arijana Gradinčić

Neobično toplo vrijeme za ovo doba godine u kome se smjenjuju kiša, vjetar i visoke temperature vazduha od 15 do preko 20 stepeni ne pogoduje kako hroničnim bolesnicima tako i zdravoj populaciji.

Ovakve vremenske prilike izazivaju variranje krvnog pritiska praćeno glavoboljom i bolovina iza grudne kosti, kazala je za Skala radio doktorica Arijana Gradinčić specijalista urgentne medicine.

Takođe podspješuje razvoj raznih virusa koji napadaju disajne organe pa je povećan broj pacijenata sa visokom temperaturom, kašljem i kijanjem.

Doktorka Gradinčić podsjeća da je grip i dalje aktuelan, ali je prema njenim riječima broj oboljellih u Kotoru daleko manji od prošle godine.

Dosta pacijenata se takođe žali na bolove u mišićima i zglobovima kao posljedice povećane vlažnosti u zraku.

Njen savjet za sve je, umjeren život uz dosta svježeg povrća i voća i manje slane i masne hrane.

Dr Gradinčić preporučuje bilo koju vrstu fizičke aktivnosti, i brzi hod je dovoljan, redovno uzimanje propisanih ljekova uz redovnu kontrolu i poštovanje savjeta ljekara.

5 KOMENTARI

  1. “Doktorka Gradinčić podsjeća da je grip i dalje aktuelan, ali je prema njenim riječima broj oboljellih u Kotoru daleko manji od prošle godine.”

    Uz dužno uvažavanje cijenjene doktorke Gradinčić, ipak Skala se za statističke podatke
    ove vrste trebala obratiti Domu zdravlja – Kotor i njihovoj Epidemiološkoj službi.

    • Ko da oni znaju. Mnogi naši sugradjani odavno bi otegli papke da čekaju na izabranog doktora u Domu zdravja. Govorim iz ličnog iskustva i iskustva ljudi sa kojima komuniciram. Draga doktorka, svaka Vam čast.

  2. Moja draga i omiljena doktorica. Humana, požrtvovana žena koja ne gleda koja je ura i u svakom momnetu skače da pomogne.
    Živjela i bila nam vazda vesela.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]