Dr Jovanović tvrdi da je 4 dežurstva radio bez maski, direktor, prim. dr Ilić da je sve urađeno da se zaštite ljekari i osoblje kotorske bolnice

17
Dr Goran Jovanović-dr Timur Tmurni, kako se potpisuje

Prije desetak dana, tačnije 30. marta ove godine, ljekar Opšte bolnice Kotor Goran Jovanović, koji sebe potpisuje imenom dr Timur Tmurni, na svom fejsbuk nalogu napisao je da je odradio četiri bolnička dežurstva bez zaštitne opreme u vrijeme pandemije korona virusa. Jovanović dr Tmurni zahvaljuje ministru zdravlja Keniju Hrapovicu, kako ga u tekstu naziva, na konačno dobijenoj zaštitnoj maski tipa Luj Viton. Dr Tmurni objašnjava da je nivo zaštite ove zaštitne opreme slab i da kratko traje, ali i da je nešto ipak bolje nego ništa.

Dr Jovanović Tmurni dalje u tekstu navodi poznata dizajnerska imena Karla Lagerfelda i Roco Barocca, čije će modne kuće, bar po njegovom očekivanju, dostavljati bolje modele sa nano zaštitom. Dr Jovanović, alijas dr Tmurni završava tekst rečenicama: Hvala đe čuli i đe ne čuli. Bravo za Kenija, pravda za Kenija!!! U potpisu T.T.

Način na koji se dr Jovanović, ljekar u Opštoj bolnici Kotor, odnosi prema ministru zdravlja Crne Gore nije predmet interesovanja Skala radija. Pitanje na koje tražimo odgovor je da li su ljekari i osoblje u kotorskoj Opštoj bolnici bili ugroženi na početku trajanja infekcije izazvane Covidom 19, pa samim tim i pomenuti ljekar. Zbog tog smo se dopisom obratili direktoru OBK prim. dr Ivanu Iliću od koga smo dobili odgovor da se, od izbijanja pandemije Covid-19 i mjera koje je preduzela Vlada Crne Gore s resornim ministarstvima i Institutom za javno zdravlje CG u Opštoj bolnici Kotor, intezivno sprovode mjere i kontrole zaštite protiv epidemije.

Dr Ilić u odgovoru navodi da je kotorska bolnica bila među prvim zdravstvenim ustanovama koje su nabavile tada dostupnu zaštitnu opremu, još kad je postojala samo sumnja na moguću pandemiju. U Bolnici je, kaže on, napravljen Program prevencije i kontrole infekcije novim korona virusom (Covid-19), koji se dorađuje prema razvoju epidemiološke siutacije, dostupne LZO  lične zaštitne opreme) i ostale opreme. U obavezi smo da sprovodimo smjernice u vezi korištenja LZO koje je izdao Institut za javno zdravlje, a koje su komplementarne s već spomenutim bolničkim programom, kao i preporuke i naredbe Medicinskog kriznog štaba i NKT, navodi direktor OB Kotor u odgovoru Skala radiju.

Prim. dr Ilić piše da je u jednom periodu bila kritična snabdjevenost s LZO , prije svega sa zaštitnim maskama i rukavicama, kad je od osoblja traženo krajnje racionalno korištenje. Sad je situacija značajno bolja jer je dobijena, za sada, dovoljna količina LZO s raznovrsnijim oblicima zaštite (nivoma) koji ovise o radnom mjestu u bolnici i potecijalnim mjestima kontakata sa pacijentima zaraženim Covid-19. Naravno, potrebna je i dalje racionalna i kontrolisana upotreba LZO, objašnjava direktor kotorske Opšte bolnice.

On tvrdi da su menadžment i krizni štab Bolnice do sada, u datim okolnostima,  maksimalno uradili na zaštiti zaposlenih i pacijenata u cilju sprječavanja mogućeg širenja Covid-19 infekcije.

Prim. dr Ilić je podsjetio da je kotorska bolnica u aktuelnoj organizaciji zdravstvenog sitema određena da bude „čista bolnica“, odnosno da se u njoj liječe akutni pacijenti s primorja koji nisu oboljeli od Covid-19.

Dr Gora Jovanović alijas dr Timur Tmurni je član Demokratske Crne Gore i odbornik ove partije u SO Kotor.

Sa FB Timur Tmurni

Pismo Skala radija prim. dr Ivanu Iliću

Odgovor prim. dr Ivana Ilića Skala radiju

17 KOMENTARI

 1. Pravi dotur ima harizmu, kao onomade
  u Velom mistu, dottore Luigi!
  Ali avaj, nema više takijeh.
  Kotor nema ni pravog “Roka Prča”!
  Ima doduše dosta kandidatkinja za “Zdravku Krstulović”, poteštat Nam je
  vanserijski, bez premca.
  A fali Njegova svitost, nikako da ga izaberu, dako dojde iz Bosne srebrene?
  Njegova visost, sa poteštatom u ovo doba pošasti prave mirakule po
  komunitadi, promenada od Kapetanije do piscine je finita, pravi se parking a
  podhodnik odmakao ! To su junaci Kotora, a ne ova pometina, što modu sa maskerom vodi!
  Bilo je još đelozih dotura u kotorski ošpedao potla 45., ali se nisu smjeli piskati tada, znamo ih koji su bili !
  Nije im moglo biti, kao ni ovome !

 2. Ko još ovu budalu, što sebe naziva doktorom, uzima za ozbiljno? Menadžment bolnice treba ozbiljno da se pozabavi njegovim otkazom, ili barem disciplinskim postupkom protiv njega, jer javno iznošenje ovakvih kvalifikacija i vjerovatno neistina, narušava ugled bolnice i cjelokupnog zdravstvenog sistema. O podlosti dotičnog, koji se ovakvim tekstovima oglašava u vremenu, kada svi pokušavaju da pokažu tolerantnost i solidarnost, ne treba trošiti riječi.

 3. Gospodine,doktore Iliću.
  Nije vam sigurno lako.
  Vi ste ozbiljan i Vi ste ugledan čovjek.
  O čemu se ovdje radi i do kad će ovaj i ovakav bacati obraz pod noge ostalima zaposlenim u bolnici?
  Morate reagovati.

 4. Neka se zajebava sa svima kada mu se može. Bravo “DOKTORE” tako se to radi, kada vlast i svi koji bi trebali reagovati na tvoje smišljene i ispolitizovane provokacije, muče kao pizde, cak i ovim vremenima izazvanim Corona virusom. Samo vi lovite ove beskućnike po ulicama, koji nemaju no dom ni nikoga svoga, a ovaj DOKTOR neka se i dalje ruga sa vlašću i sprda sa zakonima Crne Gore.
  Stvarno mi nije jasno, kako mu se može i postoji li granica između zakona i bezakonja, ili pravde i nepravde…
  Da li je zakon za svakoga jednak u Državi koju smo birali i na kraju je dobili velikom mukom? Nisam znao, da treba biti DOKTOR, da bi istu mogao pljuvati i sprdati se sa njome.

 5. Srami se budalo.
  Dok ti se kolege ubijaju od posla da pomognu žrtvujući svoje živote,ti blejiš.
  Politikom se baviš i jeftino i nečasno i dalje brljaš i smrdiš po društvenim mrežama.
  Pi.

 6. ..Brljanje-omalovažavanje-“dokvalifikacije” svih onih koji ne misle kao većina onih kojima ne “fali niti jedna štica u glavu”..Na žalost -već čitava mobilja-u “gospodskim kućama”? Po cijenu i da se ne potpisuju-na ono što ni bekice ne rade-dapače…Potpisuju se blejanjem?

  Na ultimu od ultime što reći i čemu se nadati u ova..žanago, šuplja vremena-u kojima je i nauka u velikoj nemoći-neznanju od čega dolazi i kako se liječi bolest-epidemija zvana “krunaneznanja i nemoci” medicine-kao nauke…? kOJA JE SVEDENA NA NIVOE DOMAĆEG NEVASPITANJA-DIVLJANJA -ONIH NOVOOTKRIVENIH PLEMENA U BRAZILSKIM PRAŠUMAMA….POSLIJE ,MILIONA GODINA PASANIH VJEKOVA?
  CIVILIZACIJA ZDAJ…?! KO DOČEKA PISAĆE…NEĆE ,MU BITI TEŠKO-GLEDAJUĆI SEBE U ZRCALO…/zapisa Njegoš/?

   • …PA SAM SA VAMA Izbjeglicama… radio-držao vas u oglave… nekoliko godina -DRŽEČI VAS VEZANE U POJATAMA ZA IZBJEGLU STOKU-LOPOVE.KRIMINALCE-ŠVERCERE…I INE-KAD STE IZBJEGLI IZ BOSANSKO RVACKIH PRAŠUMA- SRBO-KRVATO-SLOVEAČKIH isukanih NOŽEVA-OŠTRENIH-JIOŠ U KRVAVOJ TROJNOJ-VAŠOJ- KRALJEVINI KERAĐORĐEVIĆA…KOJI NISTE MI ZNALI ZA ZRCALA-BEZ JEDINO -za KORITA IZ KOJIH STE LOKALI i riljali O TROŠKU CRNOGORKOG NARODA OD BOŽIĆA-STARE SRPSKE GODINE-1916-1918-1929-1941-1944-1966-1989-1999 GODINE…I DANAS NIKO KA TI-VI Izbjeglice…IZ TORINA Kaspina i grobara sa Dedinja i njegovog Kvareta 4″M”OMIR MILOŠEVIĆ i MILO MAROVIĆ”…zvani DŽEMPERAŠI-DŽEPAROŠI”…iza kojih osta u Bosni i Hercegovii bez glava više od 1O5 iljda ljudi od 1991 do 1995-godine…samo zato što su se drugačije od vas krstili-klanjali bogu….!!!! Dragi iZBJEGLI-gudinu paše vjere-nacije-crkve….?!!! Potpisn u ime i za ljubv “boga -gospoda…sa ” Izbjeglica….koji je sebe prepoznao u ZRCALO-svoje”…!!! Iskreno .potpisn-grijehe oprao sa svoje bliznice-uz gubitak obraza-časti i poštenja…koje ti nisu ostaili preci “kopitari potomaka kopiladi bečkih konjušara-gospar Izbjeglico….!!!!

 7. Ovaj nesretnik ne patiše.
  I dalje brlja.
  Pigledajte mu Fb …ja sam mu “prijatelj”…
  Što će ti to jado crni.
  Kaljaš obraz ljekara.
  I to u ovom trenutku kad im aplaudira cijeli svijet.

 8. Ovo je LUJAK A NE DR.
  Zna li pucanstvo da je on kao ucenik Gimnazije Kotor bio otkacio i cijeli ga Oravac trazio po tim cukama povise
  Ja se samo.cudim Primarijusu Ilicu i menadjmentu da tog lujaka jis drze u bolnicu a jos vise nekome ko bi poso kod njega da mu prepise terapiju

 9. Dragi Jovanovicu mio si mi i simpatican , ali brate suzdrzi se u ovo vrijeme pandemije gdje smo svi u istom problemu da napadas svakoga ko nije u vasu stranku. Precerao si malo ako ti je do humora prikljuci se Peletu pa pravite neku humoristicku emisiju ipak biti doktor znaci da trebas biti ozbiljan ali ti se ponasas kao djete. Zato iz najbolje namjere politicki ne obojene brate budi pravi doktor a ne zajebant ili se ostavi tog posla.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]