Dr Kenan Hrapović i dr Igor Kumburović svećano otvorili rekonstruisani Dječiji dispanzer u kotorskom Domu zdravlja

0

Dr Igor Kumburović

Od danas će mališani Boke Kotorske u lijepom ambijentu prilagođenom dječijem uzrastu dobijati kvalitetnije zdravstvene usluge u rekonstruisanom dijelu dječijeg dispanzera kotorskog Doma zdravlja.

Hrapović i Kumburović svečano otvorili Dispanzer

Ukupna investicija vrijedna je  100.000 eura i  podrazumijeva građevinsko zanatske radove i opremanje pedijatrijske službe, kazao je na današnjem otvaranju ovog objekta dr Igor Kumburović, direktor Doma zdravlja Kotor.

Dr Igor Kumburović, direktor Doma zdravlja Kotor

Najveći dio sredstava je obezbijedio Dom zdravlja Kotor, zahvaljujući racionalnom korišćenju budžetskih sredstava u uspješnom poslovanju.

Ostatak sredstava je obezbijeđen iz donacija privatnih kompanija  i društveno odgovornih građana, kazao je Kumburović, zahvaljujući im se u ime zaposlenih ali prije svega naših malih pacijenata.

Savremena pedijatrijska služba samo je jedan od vrijednih projekata koje je Dom zdravlja iz Kotora uspješno završio proteklih godina i samo jedan u nizu koje planira ova ustanova u narednom periodu.

Ministar Hrapović

U kontinuitetu se radi i nastaviće se na osavremenjavanju prostora, modernizaciji medicinske opreme i stručnom usavršavanju medicinskog kadra.

Kumburović kako je kazao, sa ponosom ističe da je Dom zdravlja Kotor danas, savremena  zdravstvena ustanova koja u skladu sa najnovijim medicinskim trendovima pruža visok nivo zdravstvenih usluga.

Ova zdravstvena ustanova  će nastaviti da unapređuje uslove i znanje u  intresu očuvanja  i unapređenja zdravlja svih građana, poručio je Kumburović.

Rekonstruisan dio dječijeg dispanzera je svečano otvorio crnogorski ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Ministar Hrapović je kazao da će ubuduće mališani sa ovog područja boraviti u novom, modernom prostoru, a ljekari raditi u kvalitetnijim uslovima na savremenoj opremi  za liječenje najmlađih pacijenata.

„Investicijom vrijednom oko 100 hiljada eura obuhvaćena je kompletna rekonstrukcija sanitarnih prostorija, zamijenjene su sve instalacije, izrađen je novi plafon i najsavremeniji medicinski pod. Kompletan prostor od oko 330m2 opremljen je novim mobilijarom i medicinskim aparatima. Takođe, izvršena je rekonstrukcija prilaza pedijatrijskoj službi, istakao je ministr Hrapović.

Prema njegovim riječima, Vlada Crne Gore, kroz aktivnosti Ministarstva zdravlja, u kontinuitetu radi na unapređenju kvaliteta zdravstvenih usluga, kroz prostorno i tehnološko osavremenjavanje i stručno usavršavanje kadra.

„Svjedoci ste koliko je pomaka napravljeno u tom pravcu. U kontinuitetu se nabavlja savremena medicinska oprema za precizniju i kvalitetniju djagnostiku i liječenje za sve zdravstvene ustanove u Crnoj Gori. Tako je za nabavku savremene medicinske opreme za Opštu bolnicu Kotor opredijeljeno preko 90.000 eura. Za Dom zdravlja opredijeljeno je oko 30.000 eura za nabavku neophodne medicinske opreme. Za Specijalnu bolnicu Risan kroz realizaciju druge faze projekta “Energetska efikasnost” kao jedan od prioriteta za 2019. Godinu planirana je investicija od 100.000 eura za postavljanje toplotno izolacione fasade na bolnici. Za nabavku CT Skenera za SB Risan opredijeljena su sredstva i u toku je tenderska procedura za nabavku najsavremenijeg skenera u vrijednosti od 350.000,00 eura. Za Specijalnu bolnicu Dobrota smo kroz kapitalni budžet za 2019. Godinu kandidovali: dogradnju potkrovlja bolnice za radnu terapiju u iznosu od 115.000,00 eura i za kompletnu sanaciju i adaptaciju objekta za sudske pacijente u iznosu od 130.000,00 eura. Širom Crne Gore se rekonstruišu zdravstvene ustanove kako bi našim pacijentima bilo komfornije dok borave u njima, a edukacija naših ljekara se obavlja na organizovan i uređen način i u nju se ulaže značajan iznos sredstava, naveo je ministar Hrapović.

Postignute rezultate, kako je kazao ministar Hrapović, prepoznale su i renomirane međunarodne organzacije, pa je tako crnogorski zdravstveni sistem napravio pomak na listi Evropskog zdravstvenog potrošačkog indeksa za devet mjesta.

Hrapović i Kumburović
Obilazak Dispanzera

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].