Dr Ljiljana Krivokapić: Zarade se moraju vratiti na pređašnji nivo

8
dr Ljiljana Krivokapić

Dr Ljiljana Krivokapić

dr Ljiljana Krivokapić

Na jučerašnjem sastanku predstavnika Sindikata zdravstvenih radnika Crne Gore sa direktorom Fonda zdravstva Kenanom Hrapovićem, dogovoreno je da se početkom septembra upriliči hitan sastanak sa ministrom zdravlja kako bi se izvršila korekcija umanjenja zarada timovima izabranih doktora u crnogorskim Domovima zdravlja.

Ovo je za Skala radio izjavila dr Ljiljana Krivokapić, predsjednica Sindikata zdravstva Crne Gore.

Ona je podsjetila na nezadovoljstvo izabranih doktora obračunom julskih plata.

“Riječ je o povećanoj cijeni usluga, a obračunom opredjeljen budžet za jednu zdravstvenu ustanovu je na nivou prethodnog mjeseca. Povećanjem cijena usluga se automatski dobija i manja zarada, a istovremeno pacijenti koji su prijavljeni kod izabranog doktora su u punom kapacitetu”, objašnjava dr Krivokapić.

Događalo se da su neki u timu izabranih doktora primili umanjenu platu za 18 eura, a ako imaju 30 i više godina radnog staža umanjenje je i do 66 eura.

Na i onako mali budžet  to se  osjetilo, pa su sindikalisti insistirali na vraćanje zarada na pređašnji nivo, uz obrazloženje da nije trenutak umanjenja plata sada kada svi zajedno rade na povećanju plata u sistemu zdravstva i vraćanju digniteta struci.

“Stoga smo dobili uvjeravanja da će hitan sastanak na ovu temu biti upriličen u septembru i nadamo se da ćemo izvršiti korekciju umanjenja zarada“, zaključila je Krivokapićeva.

8 KOMENTARI

 1. Danas je očito SVE na prodaju……
  Falsa ,,humanost ” ,, dobrota” ,, duševnost ” ……….
  Samo je pitanje imate li para da to kupite……

  Zbog toga je krah neminovan, jer istinske humanosti i dobročinstva nema, ili ga možda nađeš ako dugo, dugo, šterikom tražiš !

 2. Krivokapićki i ostalim doturima treba da podignu plate, ali još više oni treba da podignu kvalitet svog odnosa prema pacijentima, ali prema SVIM pacijentima, da svi budu zadovoljni kao ,,dobroćanka !

 3. Saspu u lice oboljelima svu surovost njihovog stanja, ne pitajuci bliznje da li bolesnicima treba da kazu istinu ili ne.
  NEHUMANO !!!!!!!!!!

 4. svakako dr Krivokapić. Na isti nivo treba staviti i odnos prema bolesnim ljudima koji dodju iz druge opštine, pa gle čuda do tada idu kod kardiologa u toj opštini, a ne kod kotorskih, tj bolničnih kardiologa u KO.
  Odnos prema takvim pacijentima je neprimjeren profesiji ljekara, i o tome morate malo raymislit dr Krivokapić.
  A vaša lična primanja svakako moraju biti veća, ali bolesnima je svakako jako teško i oni nisu krivi za vaše male lićne dohodke

  • Milijana, svaka tvoja rijec je na mijestu i nijesam sama bila svijedok loseg odnosa prema pacijentima o kojima govoris. Doktorske plate moraju biti mnogo vece, ali i njihov ljucki odnos prema ljudima kojima je potrebna bolnicka pomoc mora biti mnogo, mnogo humaniji,
   Pozdrav Krivokapicevoj od pacijenata kardiologa Novosela iz Budve

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]