Dr Stjepčević primio ambasadora NR Kine Cui Dživeia

1
dr Stjepčević i ambasador NR Kine Cui Dživei

Gradonačelnik Kotora dr Aleksandar Stjepčević primio je danas ambasadora Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Cui  Dživeia.

Kineski ambasador je izrazio spremnost da pruži podršku Kotoru na svim poljima saradnje.

Posebno u kulturi, kada je u pitanju prijateljska razmjena sa kineskim gradovima,  valorizacije i zaštite svjetske baštine, kao i na polju turizma i obrazovanja.

Na sastanku je govoreno o mogućoj ekonomskoj saradnj, prvenstveno kroz investicije na području opštine Kotor.

Gradonačelnik Stjepčević je zahvalio ambasadoru Dživeiu na dosadašnjoj podršci vlade NR Kine Kotoru.

On je posebno istakao donaciju NR Kine kroz realizaciju sistema javne rasvjete u prigradskim i rurarnim sredinama opštine solarnom tehnologijom.

Dr Stjepčević se zahvalio i na naporima koje je učinila ambasada NR Kine u Crnoj Gori na ostvarivanju saradnje između Kotora i kineskog grada Xi’ana, koji su rezultirali potpisivanjem Povelje o bratimljenju 2013. godine nakon, čega je započeta aktivna razmjena između dva grada.

Gradonačelnik dr Stjepčević je izrazio želju za jačanjem saradnje sa Xi’anom u cilju razvijanja međusobnog povjerenja i prijateljstva stanovnika dva grada koja se manifestuju i kroz učešće  dječjeg ansambla iz Xi’ana na predstojećem Kotorskom festivalu pozorišta za djecu.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]