Dragan Ivančević: Reorganizovaćemo taxi-službu i izletnički turizam

1
Dragan Purko Ivančević

Naša izborna llista “Cdu i građani: Volimo Budvu!”, koja će nastupiti samostalno na oktobarskim izborima, već ima detaljni plan i program mjera koje ćemo preduzeti kada budemo osvojili lokalnu vlast u Budvi.

Među mjerama koje ne izazivaju potrebu za posebnim ulaganjima i dugoročnim projektima, izdvajaju se reorganizovanje taxi-službe i regulisanje izletničkog turizma.

Taxi-služba u Budvi je ruglo. Svakodnevne pritužbe turista na prevare su najgora anti-propaganda našeg turizma. Tome ćemo stati na kraj! Taxi-službu treba reorganizovati: broj vozila, njihov izgled, standardi u usluzi, počev od ponašanja vozača do izdavanja fiskalnih računa – samo su neke od komponenti promjene koja je neophodne. Tu nema potrebe za posebnim “mudrostima” – dobrih uporednih primjera ima na pretek.

Izletnički turizam, s druge strane, predstavlja jedan od najgorih, ako ne i najgori segment naše turističke ponude. To je crna zona našeg turizma. Prirodne ljepote, kulturno i istorijsko nasljeđe naše zemlje se nude na način koji najviše liči prljavoj i neorganizovanoj pijaci. Tezge su pravilo, divlji prodavci i vodiči bez licence i znanja “zakon”, a fiskalni računi – misaona imenica!

Turiste koji dolaze u našu Budvu da bi vidjeli i doživjeli njenu posebnost i izuzetnost, ali i da bi obišli druge krajeve naše zemlje, ne dočekuju stručne i organizovane agencije i turistički vodiči, već nelegalni improvizatori koji posluju na divlje – u svim značenjima te riječi.

I to ćemo promijeniti odmah pošto osvojimo vlast u Budvi. Ta intervencija i promjena ne iziskuje posebna finansijska sredstva, niti skupe “konsultante” i “studije”.

Naša lista – Cdu i građani: Volimo Budvu! – se obavezuje da ove dvije oblasti naše turističke ponude i usluge dovede u red u prva dva mjeseca po formiranju nove lokalne vlasti. Ovo je posljednja turistička sezona sa neorganizovanom taxi službom i sa divljanjem u segmentu izletničkog turizma.

Spasimo Budvu! Obnovimo Budvu! Volimo Budvu!

1 KOMENTAR

 1. CDU i GRAĐANI: Volimo Budvu…? Hmmm…
  Deja vu.
  Krušo na budvanski način. Potpišite
  obavezu da nećete u postizbornu koaliciju
  sa DrPS-om! Troyan horse, da spašava DrPS u Budvi.
  Pošto su “pozitivci” potrošili kredibilitet, sada
  partija na vlasti u očajničkom pokušaju spasavanja
  što se spasiti može, finansira jednu novoispiljenu strančicu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]