Dragan Roganović: Moguća je greška u računima za vodu

5
račun za vodu

slušalac i direktor kotorskog vodovoda

slušalac – direktor kotorskog Vodovoda

Izrevoltiran, kako nam je kazao naš sugrađanin (ime poznato redakciji) pozvao nas je i ispričao priču  nakon što je danas u kotorskom Vodovodu redovno platio račun za vodu.

On je obratio pažnju, i na računu za vodu primijetio stavku koja se odnosi na kamatu po računu.

Ova stavka se stalno pojavljuje, istina nije velika, iznosi par centi, tačnjije 10 centi na njegovom posljednjem računu za vodu.

“Kao redovni platiša danas sam otišao u Vodovod da platim račun na kome piše da se voda plaća najkasnije do 20. u mjesecu, i pitao za objašnjenje ove kamate. Umjesto odgovora oni su se počeli smijati. Na moje insistiranje da mi se objasni o čemu se radi, koja je to stavka, zašto se plaća, kazali su da ne znaju i da je možda greška u sistemu. Pitao sam ima li ikoga da mi to objasni i dobio odgovor da nema“, ispričao je naš slušalac.

Revoltiran, dodao je da je to zapravo porez na budalu.

U Kotoru plaćamo skupu vodu, vodosnadbijevanje je neredovno i još naplaćuju neke sitne stavke za koje niko ne zna da vam ih objasni, zaključio je naš sugrađanin.

Za objašnjenje pozvali smo direktora kotorskog vodovoda Dragana Roganovića koji je kazao da je stavka na računu, odnosno kamata kako piše, opcija koja znači  da ako potrošači uredno i u roku, a to je do 20. u mjesecu ne izmire obaveze po utrošku vode, onda se programski odmah povlači kamata, dakle ukoliko se ovaj rok premaši.

U konkretnom slučaju, Roganović poziva slušaoca da se javi naplatnoj službi preduzeća ili njemu lično kako bi se ustanovilo da li je uplatio račun za vodu do 20. u mjesecu, jer je moguća i greška.

Dešava se da program povuče kamatu ako je prelaz imeđu 19, i 20  u mjesecu, i  u takvim slučajevima, prilikom reklamacije, Vodovod potrošačima daje pojašnjenja i eventulna greška se ispravlja, navodi on.

Roganović, kako je kazao, nikako ne odobrava to što (ako je tako bilo), potrošač nije mogao da dobije informaciju u Vodovodu i poziva građane da se  ukoliko imaju bilo kakve neprijatnosti  slobodno jave šefovima službi ili njemu lično, kako bi se eventualne neprijatnosti ili nedoumice riješile na obostrano zadovoljstvo.

5 KOMENTARI

 1. A da pokrenete akciju – Ko nadje nepravilnost da mu se smanji racun za 5 eura? Nikad boljeg revizora necete nac od tog sistema

 2. Gospodine,maca tuđe pineze-na ovom gornjem računu stoji dug:61,51 eurić-a kamata po računu(kojemu?)”snijela” je: O,4O eurića? Gledam sad moj račun i vidim DUG:17,94 eurića(prije 20.oktobra)-a kamata po računu(na koji dug?) “snijela je” O,31 eurića? Čudna neka matematika-reka bi lupeština poduprta “gramatikom” -lopovskim jezikom!!! Gospodine defekt-ore…niste vi krivi-nego oni što su vas tu “zaperili”-u “DEPO”-podrum za skladištenje partijsko-pulitičkih kadrova-brez perspektve-punanije džepova tuđega novca-tako zvane pljačke-neznavenoga naroda-evo više od kvarta od vijeka! Mašalaaaa…?

  Zato treba vjerovati defet-oru da “SAMOHOTKA-PROGRAM VUCA -PO ĐE KAD KAMATE”? Čudna neka “samohotka-perpetumobile”-kotorskije “špulj trupa” u JK Vodovodu i/od kanalizacija”?
  Svi znaju kako su rođeni-ali niko nezna kako su ih na jednom mjestu-tamo njih sabrali-u količini od preko 18O% preko norme-na platnim spiskovima-koji se “plaćaju”-za uskladišćenje u “DEPOE”-DPP-S-P-L iz “Fonda dovucanih kamata-iz perpetumobila -JK Vodovooda i/od kanalizacija”?!

 3. Kako ih nije sramota do 20. u mjescu Lično na moje oči je prije par god tri četri oprošten dug čovjeku vikendašu u Stoliv nešo oko hiljadu eur Cenkali su se ka na pjacu do duše ne Roganović nego drugi gos direktor a nama 10 centi kamata sramota A htijela bih znati što oni nama dođu kada nas pred blagdane ostave po par ura bez vode i kada nam jedo pa najmanje četvrtinu godine puštaju šporku vodu tehničku a naplaćuju je ka da je ljekovita I još nešto obratite pažnju na toboz nove plave satove Vrte ka ludi Kada zatvorite svu vodu oni po još par sekuni okreću I kada napišete žalbu koju krajem godine čitaju onda vam podijele ono što niste potrošili odnosno sat prevrtio pola vi pola oni

 4. Kako koji se dere-ktor promijeni u JK “Vodovod od knalizacije” u Kotoru gradu-svaki je gori od predhodnoga? Dakle, što je orazovaniji(više ima godina sudija-studiranja) sve su mu računu “studiozniji”? Derektor i njegov stručni tim za “uterivanje kamata”-počiva na “čistoj osnovi”-kreni od sigurnog platiše”zamrznutog” penzionera-koji penziju prima svakog 20 u mjesecu? I dabome-rijetki su oni-koji mogu istoga dana platiti taj račun-ne računajući i one “zamrznute” koji penzije primaju peko “brze pošte “? Dakle,nisu krivi defektori-nego “programi” koji /po/vucaju kamate-ka i ovi što “vladaju narodom”-po sistemu “vodovodog programa-/po/vucanja za tuđijem”?
  I pitanje za kraj-jelte defektore-a ko će da plati “povucanu kamatu”-građanima-koje ste vi(pardon vaši predhodnici) opljačkali u period od 2001 do 2008 godine-za preko milion eura-akonto-“baždarenja satova”? Oliti pljačke!

 5. Zašto to čovjeku nije lijepo objašnjeno kad je pitao a još je kako kaže redovni platiša nego se smiju????Direktore to ispitaj!!!!1

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].