Dragan Vukčević: CANU nije pozvana da ima stavove o svim događajima

1

Crnogorska akademija nauka i umjetnosti (CANU) nije pozvana da ima svoje stavove o svim dnevnopolitičkim događajima, rekao je predsjednik CANU-a Dragan Vukčević u emisiji “Argumenti” na TVCG, povodom pola vijeka postojanja najviše naučne i umjetničke ustanove u Crnoj Gori.

“Nas su prozivali mnogo zbog toga što se ne oglašavamo i ne pojavljujemo, onda kada smo trebali da podržavamo te koji imaju određene stavove po nekom pitanju. Da smo ih podržali, nikakvih problema ne bi bilo”, rekao je Vukčević.

Vukčević ističe da je Crna Gora duboko podijeljeno društvo.

“U toj velikoj i dubokoj podijeljenosti, ne možete očekivati od jedne Akademije da ona unutar sebe nema različita mišljenja o pojedinim događajima, ličnostima ili pojavama”, smatra Vukčević.

Vukčević tvrdi da Akademija nije pozvana da ima svoje stavove o svim dnevnopolitčkim događajima.

“O tome svaki akademik može da ima svoj stav i da ga javno saopšti. U uslovima duboko političkih podjela nije jednostavno reći vaš stav – šta je dobro ili loše”, dodao je Vukčević.

Vukčević je rekao da je CANU institucija koja treba da bude crnogorska i da bude akademija.

“Crnogorska u onom državotvornom smislu, kao institucija građana Crne Gore”, zaključio je Vukčević.

1 KOMENTAR

  1. “CANU treba da bude crnogorska i da bude akademija.Crnogorska u onom državotvornom smislu, kao institucija građana Crne Gore”, zaključio je Vukčević. I na visokom intelektualnom i moralnom nivou, imenovani kojega plaćaju crnogorski gradjani, takodje je zaključio da ista NIJE POZVANA da ima stavove o ugrožavanju Crnogorske državotvornosti i gradjanske Crne Gore. Da nije tužno, žalosno i sramotno bilo bi presmiješno.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.