Dragica Perović iz Demokratskog fronta, nova je predsjednica kotorskog parlamenta

34
Dragica Perović zahvaljuje na povjerenju

Sa današnjeg zasijedanja SO Kotor

audio: sa današnjeg zasijedanja SO Kotor

Kotor je nakon tri ipo mjeseca danas dobio predsjednicu Skupštine Opštine- Dragicu Perović, iz redova Demokratskog fronta.

Tajnim glasanjem 33 odbornika između dva kandidata, Perovićeve iz DF-a i Željka Avramovića, kandidata DPS-a, odlučili su da sa 17 glasova izaberu Dragicu Perović za predsjednicu kotorskog parlamenta.

Abramović je dobio glas manje, tj. 16 glasova.

Za Dragicu Perović glasali su, pored odbornika DF-a, Demokrate, URA, SNP i još uvijek vladajuća SDP.

Zahvaljujući na podršci, Perovićeva je pozvala sve odbornike na timski rad i  kako je kazala da svi domaćinski brinu o Kotoru na način što će visokim stepenom saglasnosti donositi kvalitetne odluke kojim će unaprijediti grad.

“Zalagaću se da lokalni parlament bude pravi i efikasni zakonodavni servis izvršne vlasti u funkciji vraćanja povjerenja građana“, naglasila je nova predsjednica SO Kotor  Dragica Perović.

Čestitajući Perovićevoj,  Željko Aprcović, predsjednik kotorskog DPS-a je kazao da će njegova partija biti dobra podrška novoj predsjednici i naglasio da se danas u Kotoru pokazala nekonzistentnost politike na državnom nivou.

Primjer je, kako je naveo, činjenica da je danas u Kotoru izabrana predsjednica SO bez obzira što na državnom nivou opozicija bojkotuje rad Skupštine Crne Gore.

Bujicu negodovanja dijela opozicije izazvala je izjava Aprcovića da je danas neka nova koalicija glasala jednom istom olovkom, što dovoljno govori o njihovom međosobnom povjerenju.

Burno je reagovao aktuelni potpredsjednik opštine iz donedavne koalicije SDP-a i DPS-a Branko Nedović, koji je iz klupe kazao da to nije tačno.

Dio odbornika iz Demokrata  je Aprcoviću uzvikivao da laže, našto je reagovao predsjedavajući dr Branko Baćo Ivanović iz SNP-a i zamolio da se odbornici ponašaju korektno i u skladu sa dobrom praksom ovog doma.

Na primjedbu Aprcovića da mu nije jasno kako potpredsjednik Opštine Nedović uopšte glasa, kada je još uvijek  potpredsjednik iz redova ranije koalicije,

Nedović je, čestitajući izbor novoj predsjednici SO, odgovorio da je potpiisao izjavu da prihvata odborničku funkciju, a da li je u konfliktu interesa, procijeniće  komisija.

Ako drugačije misli gospoda iz DPS-a neka podnesu prijavu Komisiji za konflikt interesa, rekao je Nedović i dodao da zadržava funkciju odbornika.

Potom se Apcoviću obratio predsjednik kotorskih Demokrata Vladimir Jokić, odgovarajući na njegov prigovor o nekonzistentnosti politike na državnom i lokalnom nivou i kazao da niko iz opozicije nije bio predmet krivičnih postupaka u vezi zloupotrebe izbornog prava ili pritisaka na glasače, opozicija nije bila ni dio afere snimak, niti je učestvovala u režiranju ni državnih ni paradržavnih udara.

Aprcović je na kraju kazao da se nada da će građani Kotora prepoznati kvalitet rada odbornika u lokalnom parlamentu i da će se vrlo brzo Demokratska partija socijalista vratiti na vlast, što joj po svemu što je do sada uradila  i pripada.

Podsjećamo, nakon dvije pauze zbog nedostatka kvoruma, sjednica je kasnila skoro dva sata.

Od 33 odbornika učešće nastavka konstitutivne sjednice je prijavilo njih 16, što nije činilo kvorum.

Naime, u redovima Demokrata došlo je do izmjene u odborničkom klubu, jer je njihov odbornik Špiro Vulović podnio ostavku na to mjesto, a umjesto njega od strane ove partije predložen je Goran Jovanović, kome još zvanično nije bio verifikovan mandat.

To je bio razlog što Skupština nije u tom trenutku imala kvorum.

Tada je reagovao predsjednik Kluba odbornika DPS-a Željko Aprcović pitajući kolege iz opozicije u kom slučaju je pravno nasilje, na današnjoj ili u jedom od prethodnih nastavaka konstitutivne sjednice, kada je upravo Dragica Perović, tada odbornica DF-a osporavala verifikaciju mandata odbornicima iz odborničkog kluba DPS-a i Socijademokrata.

U prvom slučaju odbornik Darko Brguljan je podnio ostavku, a umjesto njega predložen je Mirko Vičević, a u drugom slučaju, ostavku je podnio Andrija Lompar, a na njegovo mjesto je predložena Snežana Borozan.

Tada je opozicija kazala da je to van zakona, jer se ne može podnijeti ostavka i verifikovati mandat na istoj sjednici.

Odgovora iz opozicije na ovo pitanje nije bilo.

Na kraju je Željko Aprcović zahvalio predsjedavajućem dr Branku Baću Ivanoviću na korektnoj saradnji tokom protekla tri ipo mjeseca.

Nakon završene sjednice SO Kotor, noviozabrana predsjednica je pozvala predstavnike političkih partija na dogovor o datumu sljedeće sjednice na kojoj će se birati predsjednik Opštine Kotor.

Sa današnjeg zasidenja
Dragica Perović i sekretarka SO Dušta Banićević
Dr Branko Baćo Ivanović dobio pohvale za svoj rad
Da bude jasno. Odbornik SNP-a Milorad Vukšić glasao naranđžastim flomasterom
Potpredsjednik Opštine Branko Nedović replicira predsjedniku DPS-a Aprcoviću

34 KOMENTARI

 1. IVO, o Ivooooooooooo, što očekuješ ? Kotor je postao grad SNOBOVA !!!! To ti je većina, a ne partijaši. Ne znaju đeca snobova što je kartušina. Mame na take od 10 cenata ujutro, mučenice, nabadaju po jadnim kotorskim pločama, a tate se tope.
  Pjaca I usluge najskuplji u širem regionu ZBOG NJIH !

  • …imaš bogu vala podosta potomaka svije boja i lakova u Kotoru gradu od starina-čiji su preci(njih 1300)-odgovarali za nedjela iz rata 1941-1945 godne-čiji krst spomenik u centar grackog groblja kiti gracko groblje u Kotoru-Škaljari…! Nije bora mi sve crno-ima i drugije kolura dragi vi”dušebrižnci”-pokajnici…?! Zato smo tu đe smo-evo viš od kvarta od vieka od Vardara do Triglava…!

 2. Desila se zloupotreba moje malenkosti tokom glasanja. Ja sam bio cijelim (naranđastim)srcem za ove odlazeće. Htio sam samo da na onaj plac od 100 metara kvadratnih ogradit 2 male zgrade od po 2000 kvadrata. Eto

 3. kako ste zapjenili, a bogami neki i zamucali uveliko. Polako ljudi, biće tu još maškara i karnevala.

 4. Muka li je izgubiti vlast moj Aprcovicu…..Hoce li se sto pronaci da se sklapalo za vrijeme vlase vladavine vidjet cemo….Baco ne dozvoli da bilo ko iz DPSa ostane na neko rukovodece mjesto….znas koga si sve ostavljao radi kafanskog druzenja a kako ti je vraceno

  • Veljko, srce, znas li sto je sramota ???????????? Ne znas…….. !!!!!!!!!!!!!
   Sramota je jednoumlje pametnij veljusane……………..

   • Sramota je kad se na bilo koji način povrjeđuju i oštećuju drugi ljudi, kad se manipuliše drugim ljudima.
    Sramota slući da nas spriječi da radimo stvari zbog kojih bi bili kažnjeni.
    sramota je kad kradeš, lažeš….

   • Sramota je Altaire da je retrogradni Front u vlasti posred Kotora. Kao što je sramota da ti i tebi slični misle kako su baš oni Bogom dani. To je sramota nad sramotama kojoj su takođe doprinijeli i sada veće bivši iz DPS vlasti. Jeli ti jasnije?????

 5. DPS je ovo u Kotor učinio. Da su bolje rabotali ne bi nam došli ovi nazadni što više vole tuđu državu nego svoju. Sad ćemo svi kusat što ste opravili.

 6. Po popisu stanovništva-1948.godine opština Kotor je imala oko 13 hiljada stanovnika. Za (ne)djela iz rata-1941-1945…njih 1300 stanovnika(svih nacija i vjera!) je odgovaralo pred ondašnjim sudovima..?!!! I…? Neću ovom prilikom o oduzimanju imovine-ratnim profiterima i sradnicima-grešnicima sa okupatorima…? Slava istini-na nebesa i imovini svezanoj za nebesa-koja osta netaknuta(do prve prilike?) poslije “pljačkaške privatizacije-u potonji kvart od vijeka…? I na ultimu-gospodo “partizani” đe bijaste 1988-1989 godine kad se diljem SRCG obadalo na stotine hiljada govedi i magardi-od planina pa do mora od Bara do Kotora i Novoga..? I rikalo “slobo slobodo-oćemo gusle i Ruse-iz tri dela opet će biti cela-sve za SPAS KOSOVA I SRPSTVA…”?!!!!! I DANAS?NIKO KA VI-POD NEBESKOM KAPOM-NE IZDATE I PRODADE SVOJU RODNU GRUDU-DOMOVINU-zarad culo roto..!!! BON APETITO…!

 7. Što ste tako zapjenili sa komentarima ? Koji vam je jarac ?
  Krcati ste negativne energije, gnjevni, osuđujete i nipodaštavate unaprijed !
  Ko zna kako će bit…….Vrijeme će učinit svoje, Kotor je uništen i biće teško ponovo učinjet nešto da krene da se refaje. Ja sam van politike, ne interesiraju me međusobne spletke i podapinjanje noga ! Nego čitam što vi, navodni građani ođe pjenite na usta i žao mi vas je, ali mi je daleko više žao Kotor, ko sve sudi o njegovom ,,dobru” i budućnosti. Uzmite po koji bensedin, odspavajte, pa kad se probudite isperite obraze ledenom vodom i preispitajte prvo sebe, pa onda drugima sudite, vrijedni, dobri i pošteni. I naučite đecu kad pasaju cestom ili Gradom da ne bacaju kartušinu đe stignu kad popape marendu. Počnite od toga!

 8. Veliki pozdrav DPS-u,SD,HGI i LP i želimo im miran odlazak u opozicione klupe. Zasluženo rekli bi ljudi, ne?
  Da vidimo sad kako im se mijenja kadar u lokalnoj upravi i javnim preduzećima.
  Adio vam se

 9. Da li ste što čuli?! što biješe sa onim Đuricom,da li je preživeo atentat udruženih snaga. Da li je podneo neku prijavu. I da li ovde ima neko da zaustavi nasilje.
  Mislim da ova nova vlast treba da preispita mnogo toga,a dosada su to bolikrali ovi na visokim mestima. Zaista verujem u nove snage koje ce sprečiti nasilnike i ljude koje sa tim nasiljem prolaze nekažnjeni.Pozdràv skalinadi sa Peluzice.

 10. ..svaki zdravo i samo- smisleni Varošanin i Varošanka… naše Varoši-JER I SLIKE SAME ZA SEBE ZBORE-KOLIKO JE ŽALOSTI ULJEGLO-MEĐU OŽALOŠĆENOM FAMELJOM…? JADNA napaćena FAMELJO-IZVRŠILA SI ČASNU DUŽNOST-GRUPNO SAMOUBOJSTVO-IZ SOPSTVENIH OBNOVLJIVIH IZVORA..? Što bi Balzak reka da je živ-“da čovjek nije kriv ako se glup rodi-ali je krivac ako glup umre…” Od ove ultime se treba čuvati-saučavti…

  • …narod ,jer demokrackom Kotoru je odzvonilo-ponoća na staru srpsku godinu 1989 godine-u današnjoj zgradi UPRAVE ZA MANDRAĆE I LUKE ND MONTENGRO…! ADIO TU TU PA PA..VAPOR KREĆE SA VRG LUŽE-PUT JEVROPE…tete L’ pen….iz grada svjetlosti

 11. Ala te moi lipi domu svome…anke mi je baš greote ovega smuđica…baš…koji je on meni car…no mi spjegavau ovi iz opcine da ce fasofat nešto što je petljao oko nekakvijeg potpisa…ovi Stjepčevic je nepismen vec 2-3mjeseca,pa je angažovao smuđica da krasnopisom malo ukrasi koji dokumentacion…koji je on meni car
  …aaooo prišaputavao i tako ce ga pospremit,baš mi ga je greota..baššš

 12. Sve čestitke gosp.PEROVIĆ ,a sućut dps-u kao i Skali radiju koja je promovisala uvik dps kandidate a oni samo šklapali za sebe a narodu nothing else

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]