Dragica Perović iz DF-a prihvatila kandidaturu za predsjednicu SO Kotora

17
Dragica Perović

Dragica Perović

audio: Dragica Perović

Nastavak konstitutivne sjednice Skupštine opštine Kotor je zakazan za četvrtak 2. februar, a na dnevnom redu je izbor predsjednika Skupštine Opštine.

Opozicija i vladajuća SDP-u Kotoru je predložila Dragicu Perović iz Demokratskog fronta, koja je za Skala radio potvrdila da je prihvatila kandidaturu.

Na pitanje ovog radija hoće li DF prihvatiti da većina u Upravnim odborima preduzeća i ustanova u Kotoru bude iz redova SNP-a, Perovićeva je odgovorila da to nije samo pitanje za Demokratski front već za svih 14 odbornika opozicije.

“Naši stavovi, koje smo javno izražavali su da Socijalističkoj narodnoj partiji nudimo kontrolnu funkciju a zna se šta je kontrolna funkcija. To nije upravljačka”, kazala je Perovićeva.

Znači li to da opozicija neće prihvatit prijedlog SNP kada su u pitanju upravni odbori savjeti i odbori direktora u kojima bi većinu činili predstavnici ove partije, pitanje je Skala radija.

“Opozicija to ne može prihvatiti, jer to onda nije kontrolna nego upravljačka funkcija. Kontrolna podrazumijeva prisustvo svim upravnim odborima, savjetima i ostalim bordovima bilo kao člana ili predsjednika ali normalno kao jednog člana”, obrazložila je Perovićeva.

17 KOMENTARI

 1. **verdura, montura, a zašto ne bi bilo moguće?
  Ko bi bio taj tvoj favorit koga bi ti ustoličio na
  mjesto časne gospođe Perović, koja je to
  mjesto zaslužila na osnovu izborne
  volje građana Komunitadi kotorske? Tvoj je žal što je DrPS u
  Kotoru konačno skinut sa pijedestala izbornih prevara.
  Nemam iluzija da će nova lokalna vlast donijeti
  ubrzo neki osjetni boljitak građanima Kotora.
  Zadovoljstvo je u osjećaju da je vlast smjenjiva, pa makar
  za kratko došao Idi Amin ili car Bokasa.

 2. ……….probudimo se noću i smešimo , drago,
  na mesec sa zapetim lukom,
  i milujemo daleka brda,
  i ledene gore, blago, rukom……….

  • Lijepi stihovi. Dobro izabrano, sumatra.
   Od većine , od velike većine komentara mi se bljuje. Ne znam koji će mi …….da ih uopšte čitam. Čisto zatupljivanje.

  • Preci ovih “četnika”-su 14 i 15.rujna.1943 godine – OSLOBODILI i držali Kotor-slobodnim ,pa su njima prišli i “kapitulanti vaši tetkići talijani”-ali su 16.rujna pod prijetnjom(bobama u vrh Škaljara-đe je poginulo 6 Grbljana-u borbi sa vašim gazdama švabama) predali novim okupatprma -Njemcima Kotor…dragi Jovane,potomče talijanskih gamelaša i švapskih koritaša od 1941(12.srpnja) do 21.studenog.1944.godine! I danas niko ka vi naredni-da “branite opljačkanu,od vaše BANDE rodnu vašu grudu”-od koga? Ako ne od vas kriminalaca-koćeni i okoćenih u ranu zoru 13/14 siječnja.1989 godine u današnjoj zgradi-“UPRAVE MANDRĆA I LUKA ND MNE-NA PELUZICU” -koji sve pokradoste-opljačkaste-prodadoste-liši onoga što je ZA NEBO SVEZANO…u pasani kvarat i više od vijeka?!!!! No mučite-znamo se znamo-đe kođ daste-vonjate li vonjate ka vam prci.. GAMELAŠI-KORITAŠI…!!!!!

  • Giovani, meni persona sa lentre ne ide uz Kotor, nažalost ni mnoge njene predhodnice. Ali upotreba riječi ,,četničke” ide ka opasnom govoru mržnje.
   Složićeš se, Giovani, ni to ne pripada Kotoru. Biraj riječi kad navodiš svoj stav !

  • Pita Risto Jovana: “O, Jovane, kako bi se ti zva’ da
   ukloniš to prvo slovo iz imena?”
   “Ovan – odgovori čovjek, a ti, kako bi te vabili bez tog prvog slova?”
   “Isto” – odgovori Risto.
   Ovome (J)ovanu se još priviđaju ćetnici, a sigurno o ćetnicima
   ne zna ništa osim onoga što je davno pročitao (ako je i pročitao)
   u osnovnoškolskom udžbeniku o Sedam ofanziva.
   Kad su 1991., početkom građanskog rata u Sloveniji i Hrvatskoj,
   zapadni novinari trebali poslati svojim redakcijama
   opis šta se to događa u Hrvatskoj, oni bi po
   unaprijed projektovanoj šemi jednostavno
   uporedili Miloševića i Srbe sa Hitlerom (jer to svi razumiju)
   i Aušvicom.
   Ta matrica je ostala za čitavo vrijeme građanskog rata i u BiH.

 3. Brao Drage…brao…a što fali…ni anke da je neko koga ne poznajemo..Dobra žena…a ne ovi naši te se po kafanama raskusuravau,prije odlaska u pension…eee…načuo sam da je u jednoj kafanskoj tuči sinocke stari vec opisani meštar od prišaputavanja uz pomoc novega glavnoga u inspekciju saližao flàšom onoga staroga Muricu te je dobar sa pilimaa…aaa,..tako saližanog su ga sa kartaškog stola akužali u Dom zdravlja,meštar..tako je Murica,postao sa faculetom Djur aga,ali miritao je 5-6 kopči na glavu..te se tresao danas i ni anke prije karnevala postao karneval…on i ovi te šnjim igrau…adio te vi makice moje lipe

  • Ti si maki sa njima izgleda na kartanje pa si tako informisan.Zna se da ga je udario Dragovic,i to mu nije prvi put da je prijavljen zbog nasilja u policiju. A oni ga stavili za sekretara inspekcije,zato što igra na karte sa njima.Nasilje mu tolerišu i opraštaju.

   • Previše je čak i za naše prilike da sem stranačke knjižice i pjevačkog talenta za dobiti posao djeljenja reda i zakona drugima, dobra preporuka je i poduži policijski dosije nasilnika.
    Imam ideju i koja mu je dijagnoza ali nisam kompetentan.

 4. …a prvi čoek grada-gradonačelnik isto “od izvanka”-pošto su se “domaći isprovali”-pa se polizali-ne navikli na snijeg i led…nego na špicere-u “ledaru”-Sliškovića-na Špiljarski put-adio vi…adio belece…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]