Dragica Perović kazala osnovcima da ne želi da bude domaćin Milu Đukanoviću i da Jokić nije kvaran koliko mu se pripisuje

31
OŠ “Njegoš” u Kotoru

Predsjednica kotorske SO Dragica Perović ugostila je 30. maja ove godine učenike petih razreda Osnovne škole „Njegoš“ iz Kotora. Posjeta je upriličena u okviru Godišnjeg programa rada za nastavni predmet Poznavanje društva.

Perovićeva je iskoristila priliku da djeci saopšti i po neki od političkih stavova iz bogatog repertoara Demokratskog fronta, što je u suprotnosti sa zakonima naše zemlje, ali i klasična zloupotreba djece u političke svrhe.

Naime, na pitanje jednog učenika: „Milo, jel ikad bio ovdje?“, predsjednica SO Kotor Dragica Perović je odgovorila: „Hvala ti na pitanju, ja mu nisam bila domaćin, i ne želim da mu budem domaćin.“

Ona je poslala poruku djeci da se u Crnoj Gori ne voli i ne poštuje predsjednik države i da ona ne želi da mu bude domaćin. Možda djeca još nijesu u potpunosti svjesna što u pravom smislu riječi znači patriotizam i ljubav prema svojoj državi i njenim institucijama, ali izgleda nije ni predsjednica. A i kako bi kad ona ne priznaje sopstvenu državu i kad se bori za njeno nestajanje i vraćanje pod okrilje druge, one koja nas je okupirala 1918.

Zbog toga se Perovićeva potrudila da djeci, i to sa pozicije čelnice kotorskog parlamenta, saopšti kakav ona odnos ima prema instituciji predsjednika, a time i države. Doduše, jedino u ovoj i ovakvoj, ona može javno da se bori i zalaže za njeno nestajanje i da za to ne snosi nikakve posljedice.

Perovićeva se nije zadovoljila samo ovom političkom porukom. Na pitanje učenika ko je predsjednik opštine, predsjednica SO Kotor je odgovorila da će se predsjednik opštine birati, i da će ona u toku dana sazvati novu sjednicu Skupštine na kojoj će se izabrati novi gradonačelnik, ili „će se potvrditi da ovaj do sada nije toliko kvaran koliko mu se pripisuje, i da je on ovdje na osnovu zakona, a ne na osnovu onoga što je urađeno“.

Takođe je navela da ona ima neke specijalne kvalifikative, ali da dječje glavice ne trebaju da slušaju taj dio priče.

A ove kvalifikative koje je izrekla, po njoj, dječje glavice treba da slušaju.

Nekoliko sati nakon posjete kotorskoj SO, Skala radiju se javilo više roditelja izražavajući negodovanje zbog klasične zloupotrebe, kako su kazali, njihove djece u političke svrhe od strane predsjednice Dragice Perović. Zamoli su nas da istražimo o čemu se radi i da o tome obavijestimo javnost.

Skala radio je pozvao direktora OŠ “Njegoš“ Dragutina Šćekića, ispričao mu priču roditelja i zamolio ga da ispita slučaj u okviru škole.

Šćekić je već bio dijelom obaviješten o ovom događaju, jer je to na viber grupi iznio jedan od roditelja.

Nakon nekoliko dana Šćekić nam je proslijedio kompletnu informaciju o ovom događaju koju u potpunosti prenosimo:

* * *

Na osnovu Vašeg zahtijeva dostavljam Vam informacije o posjeti učenika naše škole SO Kotor.

Posjeta Skupštini opštine predviđena je Godišnjim programom rada za peti razred  za nastavni predmet Poznavanje društva. Ovo je uobičajena aktivnost koja se praktikuje svake školske godine. Škola se predsjednici Skupštine opštine Kotor obratila dopisom 8.05.2019. sa molbom da se učenicima omogući posjeta. Na osnovu dogovora, posjeta je realizovana 30.05.2019. Učenike sva četiri odjeljenja petog razreda koji su bili u pratnji svojih učiteljica u dvije odvojene grupe primili su predsjednica Skupštine opštine Kotor, gđa Dragica Perović, i potpredsjednik Opštine Kotor g. Milivoj Samardžić.

Sumnju u nekorektno postupanje prema djeci u Skupštini opštine istog dana iznio je jedan od roditelja na Viber grupi odjeljenja petog razreda. Do sada se učiteljicama, ali ni Školi nije obratio niko od roditelja sa pritužbom u vezi boravka djece u Skupštini opštine Kotor.

Odmah po saznanju da postoji nezadovoljstvo roditelja, o čemu smo dobili i informaciju od Vašeg medija, Škola je prikupila podtke u cilju utvrđivanja činjenica.

Do spornog momenta u komunikaciji koji je raspravljan na Viber grupi roditelja je došlo kada je na pitanje učenika: „Milo, jel ikad bio ovdje?“, predsjednica SO Kotor odgovorila: „Hvala ti na pitanju, ja mu nisam bila domaćin, i ne želim da mu budem domaćin.“, nakon čega je postavljeno naredno pitanje. Ovaj dio razgovora nije javno emitovan.

Takođe, u prilogu koji je emitovan 31. maja u emisiji radio Kotora, predsjednica SO Kotor je u odgovoru na pitanje učenika o tome ko je predsjednik Opštine odgovorila da će se predsjednik opštine birati, i da će ona  u toku dana sazvati novu sjednicu Skupštine na kojoj će se izabrati novi gradonačelnik, ili „će se potvrditi da ovaj do sada nije toliko kvaran koliko mu se pripisuje, i da je on ovdje na osnovu zakona, a ne na osnovu onoga što je urađeno“. Takođe je navela da ona ima neke specijalne kvalifikative, ali da dječje glavice ne trebaju da slušaju taj dio priče.

Škola će na predstojećim sastancima stručnih tijela razmotriti analizirati ovu situaciju, odrediti se prema njoj i dodatno pojačati mehanizme zaštite djece da bi se izbjegle ovakve situacije u budućnosti. O ovom događaju ćemo zatim komunicirati i sa Opštinom Kotor.

Srdačan pozdrav,

Dragutin Šćekić, direktor

* * *

Učiteljice Ivana Stanić i Bojana Kokotović su bile prisutne u SO prilikom pomenutih dešavanja, saopštio je Skala radiju direktor Šćekić.

31 KOMENTARI

 1. Sjutra ce nasa predsjednica skupstine barjačit u Pdg.
  Neka privatno cini sto god oce ali nece moci trovat najmlađe sigurno jer ce je uskoro iscerat ako je ne vrati Upravni sud??

 2. A što ste očekivali od ove ravnogorke Dragice Dragojle Perović
  Nije se stiđela da dođe i položi cvijeće poginulim u borbama
  i onima koji su mučki ubijeni od pripadnika one ideologije
  koju baštini ova ravnogorka nedostojna pozicije koju obavlja .
  Doveli su iz okolice Kotora u režiji Demonkrata i
  DF dražinog fronta, da landraju sa pištaljkama i udaraju u talambase
  kada je bila Skupština bez odbornika koji baštine ideologije nedostojne
  savremene civilizacije a i samog Kotora.
  Ravnogorka Dragica Dragojla Perović bi vjerovatno da može
  učenike obukla u košulje i crne šorceve a po ugledu na njemačku
  tridesetih godina prošlog vijeka pa ih onda postavila da čuvaju objekat-krstionicu
  izgrađen bez ijedne dozvole na Benediktinsku Prevlaku.
  Milo Đukanović im je noćna mora kao i Nezavisna Crna Gora ,Natovska Crna Gora
  nezavisna i udaljena od SANU i šešeljevskih ideologija koje bi ova ravnogorka
  rođena bjelopoljka da uvede u Crnu Goru sa ostalima istomišljenicima ….
  Nećemo vam do dozvolit ,Tebi ravnogorko Dragice Perović i tebi sličnima…
  Predsjednik Opštine Jokić kao i ravnogorka Dragica Perović ne priznaju Crnu Goru
  to dokazuju ne kićenjem grada kada su državni praznici a da ne pričamo o
  protestima po Podgorici i o sprdačini od protesta u Kotoru za koje je rekao Jokić Vladimir
  da je pravi trenutak da se obali Vlada u duelu na TV sa Nedovićem.

  • Napomena:
   Po ugledu na fašističku ikonografiju,ukljucujuci sletove,šorceve,bluze,marame organizovane su školske priredbe,sletovi,štafete u čast Broza.

   Ovo ti je besplatno od mene!

   • Bokelju to je bilo vrijeme kad su ptice ljepše pjevale.
    I ti si nosio crvenu maramu i mavao maršalu, a sada bi bradu
    promovisao.
    E njaole oravački, zadrigli
    brbljivče i podupiraču fedalne
    fele, neće proći !

   • Bokelj dobio si upravo ajnc iz povijesti,
    Kad kažemo štafeta i slet, prva asocijacija je Tito, u čiju čast su nošene palice i održavane igre, međutim, nošenje štafete uopšte nije komunistička tvorevina. To je tradicija koja datira iz perioda između dva rata, kada je kod nas osnovana ekspozitura Sokolskog društva. Ova građanska orgnizacija okupljala je sve Slovene, bez obzira na veru, a njen ideal bio je sklad duha i tela. Osim što su vežbali na sletovima, organizovali svečane akademije i druge aktivnosti, mladi “sokoli” su nosili i štafete. Najpoznatija sokolska štafeta nošena je 1935. godine, od Sarajeva do Oplenca, kada je prenet plamen radi paljenja kandila na grobu pokojnog kralja Aleksandra Prvog.
    Plavi kavu za ovu poduku u Perpera škrtico.

 3. Da li je nepostovanje zakona Crne Gore odrzavanje mitinga predsjednickog kandidata Djukanovica u fiskulturnoj sali Srednje skole?

   • Nemam namjeru da “pravdam” nikoga,neka se sami “pravdaju” ako treba.
    Svakako,djecu ne treba upotrebljavati u političke i slične svrhe.Upravo zbog toga sam i pitao da li je prekršen Zakon kad je Djukanović držao miting u Srednjoj skoli?Ili ono kad dodju predstavnici “vojske” Crne Gore pa srednjoskolcima u amfiteatru skole pricaju o prednostima Nato misija i koliko mogu da zarade novca u Avganistanu?
    Bice Skala kritikovala i to ali sam propustio?
    Ja tebi necu reci da si izašla iz kokošinjca.

 4. Moje dijete je tog dana bilo u toj posjeti i nije mi prenio nista od datih komentara,nije uredu koristiti djecu u politicke svrhe zbog nekih ciljeva koje imaju pojedinci.Djeca su zo dozivljela na nacin na koi su i trbebali.

  • Ajde izađi iz anonimnosti i doprinesi ovoj priči koju je Skala osvinetliasvaka im čast.
   Djeca su najiskrenija.ona ne lažu.
   Direktor korektno svepotvrdio.
   Samo ti brani Dragu ako to vec.nije instaliran.komentar.

 5. Znači politika svuda i pred đacima koji su došli za neke druge informacije i to ni manje ni više nego riječima predsjednice parlamenta u Kotoru.
  Đe su bile učiteljice koje su dovele djecu?

 6. Razgovarati sa djecom od deset godina na taj nacin je nepojmljivo, neshvatljivo. Pa i na neko njihovo “nezgodno” pitanje treba mudro odgovoriti ne sireci preko njih netrpeljivost, da ne kazem neku grublju rijec. Treba ih uciti toleranciji, kulturnom ophodjenju i kad se sa nekim ne slazemo. Mozda su i uciteljice mogle reagovati u zastiti djece, pa i po cijenu da se zamjere gosp. predsjednici Skupstine.

 7. Da li je ovo moguce? Nevjerovatno, da jedan javni funkcioner ne postuje institucije drzave u kojoj zivi i tu ogrezlu mrznju prenosi na bezazlena djecija pitanja, ti gospodjo, treba da ih naucis da je predsjednik drzave institucija i da je za respekt i postovanje!
  Zbog ovakvog skandala, treba da odgovaras, gospodjo od ” zakona”
  Sta bi ste vi radili da vam moze biti, sa neistomisljenicima, kad ste ovakvi prema djeci!
  Ali, jok, ne moze vam biti, jer ste poslije svih hajducija i kaubojskih ispada, postali toliko minorni i mizerni, da ne zavredjujete ni komentar!
  Mali mravi..

 8. E bruko, imas li obraza da izadjes medju ljude?
  Jeli se tako razgovara sa djecom iz osnovne skole, to mozez bruko sa svojim pajtasima, a da je presjednk najveci ratni zlocinac, da je ne daj boze Hitler, to se tako ne radi!
  Ti si nosilac javne funkcije?
  Takav foteljas ne moze ni u stalu a ne u skupstinu!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.