Dragica Perović: Nastavak XVI sjednice SO Kotor će biti kada se steknu uslovi

9
Dragica Perović

Dragica Perović

Kotorska opštinska skupština je i dalje u dubokom ljetnjem snu.

Materijal XVI sjednice, koja nije završena ni nakon trećeg nastavka, sigurno je požutio od stajanja a Odluka o kupovini imovine “Jugopetrola” u Škaljarima i Industrijskoj zoni posvađala je vladajuću koaliciju u Kotoru.

Dugo vremena je ova Odluka bila, baš kao i Luka Kotor, kamen spoticanja u redovima koalicione vlasti u Kotoru, a krajem juna, ni poslije trećeg nastavka XVI sjednice SO nije usvojena.

Za nju je, podsjećamo, od 31. prisutnog odbornika glasalo njih 10, 13 je bilo protiv a osam uzdržanih.

Koalicioni partner vladajuće strukture SDP nije prihvatio prijedlog Odluke za koju se “do krvi“ borila Ljiljana Popović Moškov, potpredsjednica opštine i predsjednica kotorske URE, ne prezajući od uvreda na račun koalicionog partnera iz redova Socijaldemokratske partije.

Popović-Moškov je tada kazala da u mlitavim diskusijama odbornika SDP nije dokazano ništa, te da nakon ove skupštine ništa više neće biti isto.

Ona je na kraju poručila onima koji nijesu prihvatili Odluku o kupovinu: “Ako je neko danas ovdje u sukobu interesa i njegovim glasanjem kotorska opština nije postala bogatija za 32000 kvadtata u Industrijskoj zoni po 57 eura za kvadrat, a to sjutra uradi, krivično će odgovarati”, zaprijetila je potpredsjednica Popović Moškov.

Kako tada, tako i dan danas.

Na pitanje Skala radija kada će se održati nastavak, sada već istorijske XVI sjednice  SO Kotor, Dragica Perović , predsjednica lokalnog parlamenta nam se zahvalila na pitanju i kazala da u ovom momentu ne može ništa da nam konkretno saopšti.

“Kada se steknu uslovi biće zakazan nastavak ove sjednice“, kratko je odgovorila.

Pitali smo je nadalje, da li se sastaju predstavnici političkih partija koje participiraju u Skupštini opštine, našto je Perovićeva odgovorila: “Naravno, mi to na koaliciji i radimo i kad se steknu uslovi onda će biti nastavak sjednice. Ja znam da to javnost interesuje i uopšte ne zamjeram na pitanju“.

Na pitanje Skala radija da li je razlog neodržavanja sjednice bolest jednog od odbornika vladajuće koalicije kako se spekuliše u javnosti, Perovićeva je odgovorila da između ostalog jeste “odnosno ne između ostalog, već je to osnovni razlog“.

9 KOMENTARI

  1. Treba ih puštit. Nego što. Ove godine su već ponešto i naučili. Dogodine će bit još bolji, a one tamo… ihaaa! Dakle, stručnjak do stručnjaka bez kojih se ne može. Zaposlili preko 50 novih ljudi u opštinu nakon što su, zbog racionalizacije, poslali doma sa otpremninom njih 20 i kusur. Primaju poslaničke nadoknade i pare za članstva u raznim tijelima, koja se ne sastaju i ne služe ničemu, baš kao ni skupština. Što se samo u luku čini? Pojedini imaju 3-4 000 mjesečna primanja, a i tamo stručnjak do stručnjaka.

  2. Ehhh kada ce biti nastavak skupstine …uhh pa to ni sv Petar nezna ! A Drage nasa dobra dobra si ti ali nijesu ovi tvoji ! Da li na sastanke koalicione dolazi Jokic ? Da li je tacno da je dobio ulimatum da pod hitno smijeni jednog nacelnika (starog-novog-šerifa) ali se neoglašava ? A ako ima bolesnih odbornika da su toliko bolesni valjda bi trebali da prepuste mandat sljedecem sa liste ili im su im vaznije 200 eura odbornickih od funkcionisanja grada Kotora ?

  3. E gluposti dragi bogo. A koji uslovi to trebaju da se nastavi sjednica uvažena, mnogocijenjena, preuzvišena, kako to vole da kažu glavni odbornici dps gospođo Dragice? Možda niste okrečili, iako krečite narod i zamazujete mu oči svaki dan.

    • …kako progledati>(“na okrečene moždane i čarne oči”)kako njihov ministar od saobraćaja)< nazva VRATA te naše domovine-to jest "Crmničke aerodrume"…za navijek..?
      Pozdrave vi šiljem,-u ime onije 10% penzionera-koji imaju mjesečene penzije puta 12.mjeseci..x 125,00 eurića= …?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.