Draginja Vuksanović Stanković u Čikagu: Hvala našim iseljenicima što su u teškim trenucima znali da sačuvaju čast i obraz Crne Gore

2
Draginja među iseljenicima u Čikagu

Na poziv crnogorske dijaspore, Udruženja „Rumija“ u Americi je ovih dana boravila poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković. Ona  je bila specijalna gošća na proslavi povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, koja je održana u Čikagu 14. maja ove godine.

Dočekana srdačno i sa neskrivenim simpatijama za sve ono što čini za Crnu Goru, cijeneći posebno njenu beskompromisnu borbu i jasne stavove, od kojih nema odstupanja, naši iseljenicu su Vuksanović Stanković pozdravili dugotrajnim aplauzom. Njeno zadovoljstvo što je među prijateljima, saborcima u istoj ideji i ljudima spremnim da svojoj Crnoj Gori pomognu i pruže joj ruku kad kod joj zatreba, bila je vidljiva na svakom koraku. Naši ljudi su željeli da čuju što više o situaciji koja je dramatično prijetila Crnoj Gori, nadajući se da  je sada ipak drugačije i da više nikada nećemo dozvoliti da nam klerošovinizam dovede državu do ruba propasti.
Govoreći na svečanom skupu povodom Dana nezavisnosti Draginja Vuksanović Stanković je, inspirisana jasno definisanim patriotizmom i nesebičnom pomoći koju naši iseljenici pružaju Crnoj Gori, govorila o problemima u našoj državi, uzrocima njihovog nastanka i načinu na koji se oni moraju prevazići.

Draginja Vuksanović Stanković u Čikagu

Sa svečanog skupa je poručeno da Crna Gora, kao građanska i multietnička država, ostaje čvrsto na evroatlanskom i putu evropskih integracija, sa ciljem što bržeg učlanjenja u EU. U Crnoj Gori nema i ne smije biti mjesta daljim podjelama i sprovođenju kleronacionalističke politike,  koja je u prethodnom periodu urušavavala institucije sistema i tekovine građanske države. Očekuje se od nove Vlade da konačno stavi tačku na politiku  koja dijeli crnogorsko društvo.
Takođe je zaključeno da:

1) Crnoj Gori nije mjesto u Otvorenom Balkanu, već u EU;

2) Sve vjerske zajednice u Crnoj Gori moraju imati jednak tretman

3) Crnogorska dijaspora snažno osuđuje agresiju Rusije na Ukrajinu.

Poslanica Vuksanović Stanković je poručila našim iseljenicima da su u Crnoj Gori SVOJI NA SVOME i da im niko i nikad ne može oduzeti pravo glasa u sopstvenoj državi.
Poslata je zajednička poruka da se  glasova crnogorske dijaspore očito plaše oni koji pokušavaju da satru Crnu Goru i sve njene vrijednosti. Ali ljubav i snaga koju šalje crnogorska dijaspora i sve ono što za svoju domovinu rede naši iseljenici je vrijednost  koju će Crna Gora znati da čuva i morati da sačuva.
Naša dijaspora su naši najbolji ambasadori širom svijeta. I hvala im što su u teškim trenucima znali da sačuvaju čast i obraz naše Crne Gore, poručila je poslanica Vuksanović Stanković .
Na kraju se dvoranom prolomila poruka: DA JE VJEČNA CRNA GORA!

2 KOMENTARI

  1. Perjanica si crnogorske državnosti
    Svijetu kaži da smo civilizovani i da smo otvoreni za napredak i vjekove budućnosti a ne retrogradni i izdajice.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]