Dritan Abazović nazvao Skala radio ratnim huškačem iz devedesetih, a Skala postoji od 2002. godine

10

 

Koristeći rijetku priliku da nešto kaže, jer ga rijetko ko i zove, Dritan Abazović, šef Građanskog pokreta URA je, u maniru jeftinog politikanta, napao kotorski Skala radio na TV A1 i nazvao ga ratnim huškačem iz devedesetih godina. Slagao je Dritan, ali je mislio da će, ako tu laž ponovi tri puta, kako je to radio njegov uzor po pitanjima vezanim za propagandu, ona postati istina. Kada mu je skrenuta pažnja na namjernu i očiglednu laž prostom činjenicom da je Skala radio osnovan tek 2002. godine, Abazović je zbunjen kazao da je sada to krimohuškački medij.

Neđelja u petak, emisija A1 TV emitovana 31. 01. 2020. godine

Kotorska URA ne može dalje od svoga šefa. U maniru malih političkih i moralnih kreatura, kakvi oni uistinu jesu, sa rijetkim izuzecima kojima još uvijek nije jasno zašto prate mrak kroz zaludnu stazu, poslužili su se prevarom kakva im i dolikuje. Glupost i začinjenu laž njihove liderske političke minijature Dritana Abazovića u emisiji na A1 TV „Neđelja u petak“, koja je emitovana uživo 31. januara 2020. godine od 20 sati i 15 minuta, pokušali su da ublaže postavljajući na zvaničnoj fejsbuk stranici samo dio razgovora iz emisije. I to onaj đe se lider(čić) sokoli, pa besramno laže, etiketira i vrijeđa.

O Abazoviću se nema što reći. Podsjetiću samo da je to onaj isti koji se nudi i daje onima koji su spremni da mu pruže zavjetrinu i obezbijede bar jedan jedini mandat. On bi tako ostao na sceni, spreman da zakokodače kada se to od njega zatraži. Takav je bio u zagrljaju sa poznatim i priznatim domaćim plagijatorom, ali ga je ovaj pročitao na vrijeme i razumio valjda da on nije njegov produkt. Zbog toga ga je otkačio, jer je u njemu vidio samo štetu, i ništa više.

Gotovo sve što je mali Dritan izgovorio u pomenutoj emisiji, čiste su laži. Naravno, nije on mnogo ni mogao da kaže, jer je njegov repertoar skučen a sadržaj uperen, onako kako to od njega traže njegovi vlasnici, isključivo protiv šefa DPS-a Đukanovića. Poznatim rečenicama koje horski nizgovaraju dugogodišnji opozicioni lideri, poznati politički gubitnici, mali Dritan je samo nastojao da dernjavom nadglasa sagovornike u studiju. On je, u maniru jeftinog manipulanta, udario na našu vojsku i policiju, na one ljude koji časno obavljaju svoj posao radeći za platu bar dva puta manju od one koju redovno uzima Dritan, svjestan da je nije zaradio. Ali to je etika, moral i svijest onoga ko se kune u poštenje i pravednost i ko bi da na bolje mijenja Crnu Goru. Kukala nam majka ako bi ikada iko takav poput Dritama mogao o bilo čemu da odlučuje. To, ne samo da bi bio poraz uma, već i katastrofa savjesti.

Kotorska URA je, u saglasju sa šefom, izvadila i objavila na svom fejsbuku, onaj dio emisije u kome Abazović kaže za Skala radio da je ratnohučkaški medij bio 90-ih godina, a da je sada krimohučkaški. Zbunio se kad mu je rečeno da je Skala osnovana 2002. godine i da je od prvog dana emitovanja programa bila opredijeljena za Crnu Goru i obnovu njene nezavisnosti. Uhvaćen u laži, pokušao je da se vadi, ali se zapleo u sopstvenoj mreži unaprijed pripremljene lepeze neistina, koju je pokušao da plasira u saradnji sa timom koji mu je bio na raspolaganju preko mobilnog telefona tokom trajanja emisije.

Skala radio neće tužiti Abazovića za iznesene laži i uvrede, klevete i etikete, jer nema koga da tuži. On je mali igrač koji je naučio da služi i biće to dok god živi.To je teško breme koje Skala ne želi da mu učini težim. Vjerujemo da će, kada se jednom sam sa sobom suoči, razumjeti da ga laži kojima se hrani u konačnici neće najesti, niti mu omogućiti da raste i razvija se kao makar politička ličnost. Kada je u pitanju ona moralna, ona teško da postoji jer, ako je Dritanu laž bila potrebna da bi sebe sokolio, onda mu istina nije potreba i neće je  nikada koristiti.

Dritan je kazao u tom jadnom skeču da nikada nije bježao od polemike na javnoj sceni, i da govori ono što je istina, a ne ono što se dopada Slavku Mandiću ili njegovim šefovima.

Iz ove jedne rečenice potpuno je jasno da mali Dritan valjda misli da je laž kojom se služi nešto što se zove polemika. On valjda misli da mu je dozvoljeno, kad ga neko pozove u emisiju, pod formom navodne polemike, da istinu zamijeni lažima, dižući ton i vrišteći poput pravoga besprizornika. Očigledno je da mu je neko iz sistema kojim rukovodi loše izrežirao nastup, pa je na brzinu sklepan ovaj fejbuk scenario koji je, vidljivo je golim okom, i njega i njegov pokret, učinio besmislenijim nego što uistinu jeste.

O odnosu koji prema Crnoj Gori javno prezentuje Dritan Abazović, nema potrebe trošiti riječi. To najbolje pokazuje koalicija sa onima koji bi trag da joj utru, da joj zora nikad ne svane i da nestane za vijek vjekova.

To se, poruka je svima takvima, nikada neće desiti!

Slavko Mandić

 

10 KOMENTARI

 1. Gledao sam emisiju sa tolikom drskoscu ovaj Abazovic se obracao. Mislim da su Crnogorci provalili URA-u. Nisu gradjanska partija bitno im je samo da padne DPS a posle dal ce drzavu da sruse sa DF to im je manje bitno. Bojim se ako padne DPS na sledece izbore da pada i Crna Gora kao 1918 jer DF nikad se nece pomiriti sa tim da je ovo Srbija. Nazalost imamo takvu opoziciju da moramo pred svake izbore da strahujemo dal ce nam srusiti drzavu.

  • Ti si cudo kao i mnogi bezgresnici sto uce gresnike ..kažeš
   …pada i Crna Gora kao 1918 jer DF nikad se nece pomiriti sa tim da je ovo Srbija. ….e druze ovo nije Srbija no CG još uvjek….pamet u glavu

 2. Ovaj Abrazdović Drtan je genije kao i njegovi piplići.
  Stavlhaju na fejs najstrasniju provalu sopstvene lažotine .

 3. Abazovic je dripacki napao gospodina Mandica i Skala radio. Ako je gospodin Mandic i srbovao devedesetih, a jeste, mislim da je ocito i jasno da je posljednjih dvadesetak godina ispravio sve sto nije bilo u redu ranije. Gospodin Mandic sasvim korektno i u duhu najboljeg patriotizma sada brani kotorski interes kao i interes nase Crne Gore.

  Hriscanski je oprostiti a ne produbljavati rane.

  • Mirko samo da te ispravum
   Slavko nikad nije srbovao.Bio je u Narodnoj stranci ali nikad na Konavle i Dubrovnik.
   Bio je Crnogorac i tako se pisao sto su mu zamjerali tadasnji kolege.To je lako je provjerit .
   I jos nesto.Upravo su mu tada zborili da preuzme radio Tivat a Mandic je to odbio .Opet lako za provjerit.
   Dobar mi je drug i sve znam iz tog perioda.

  • Mirko u potpunosti se slažem sa tvojim komentarom. Od devedesetih, pa do danas pasalo je više od dvije decenije. Gospodin Mandić je u tim vremenima imao svoje pravo da bude član bilo koje stranke, kao i svi mi lično. Narodna stranka je bila Prosrpski orjentisana, ali su i vremena bila drugačija. Zar to, što je Mandić bio njezin član govori da je bio loš čovjek. Naprotiv, politika i političari se mjenjaju sami prema određenoj situaciji, u datom trenutku. Samo treba razdvojiti one koji se mjenjaju na loše i rade protiv svoje države i one koji čine dobro svojoj državi. Mandić je upravo jedan od takvih i kami sreće, da imamo više takvih ljudi.
   Kada bi mjerili današnje Litije, koje broje veliki broj “ljudi”postavlja se pitanje, koliko je njih, uopšte po prvi put ušlo u Crkvu i koliko stvarno vjeruju, u sve to što oni rade. Pa zar je teško pretpostaviti, koliko samo u tim okupljanjima izmanipulisanih ljudi, koji stvarno neznaju o čemu se uistini radi. Trećina mitingaša sačinjavaju djeca, koja su daleko od punoljetstva i planski ih isturaju u prve litijske redove. Ima tu još dosta pozvanih gostiju iz susjedne Srbije i Rep. Srpske. Ali eto im ga tamo i to če brzo pasati.
   O Abazoviću neću komentarisati niti ga porediti sa ljudima Poput gos.Slavka Mandića. Smatram, da bi to bio veliki grijeh.
   Moja je čast što lično poznajem takvoga čovjeka, poput Slavka Mandića, čovjeka koji na najljepši način reprezentuje našu Crnu Goru.

   • Gosn Slavko je svoje grijehe okajao, u pravom momentu shvatio da je na pogresnoj strani i napustio drustvo velikosrpskih huskaca koji i danas pokusavaju izazvati haos u Crnoj Gori.
    Ne treba sada ulaziti u daleku proslost sa namjerom da se iz nje poentira nesto, tadasnji angazman nije bio potreban nikome pa ni tako iskusnom i inteligentnom covjeku kakav je uvazeni Slavko. Jeste, ja se sjecam da je srbovao zajedno sa ostalim narodnjacima, srbovanje je tada bilo popularno i opsteprisutno ali njegov ispravan odabir kasnije, posebno uoci referenduma i sada prilikom ulaska u NATO je za svaki respekt. Vidi se da je ono samo bio hir iz mladosti i davna proslost. Puna podrska za Skalu i samo nastavite sa modernim i primjecenim izvjestavanjem i iznosenjem istine koja mnoge boli. Svjedok sam da ste cesto iznosili i lose stvari koje je cinio DPS, naravno da ste sada pokazali najbolje ruho kada velikosrpski cetnici nadiru na nasu zemlju. Samo naprijed i da zivi Crna Gora i Skala radio!

 4. Drki malo si se zaigrao.Kako te pokakio Śata.
  Kućo ,Skala postoji od 2002 i od prvog dana je opredijeljeba za svoj grad i svoju državu.
  Madam konjak se preškartala ako ti je ona kazala i zaj te.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].