Dritan može, ali ne i Šahmani i Šabani

6

Piše: Slavko Mandić

Čekao je Miladin Baošić da URA otkuca 20 minuta do 20 sati pa da krene u izvršenje zadatka. Učinio je tačno po instrukcijama naredbodavca, jer je postalo nepodnošljivo da tamo neki Šahmani i Šabani glasaju. U njegovom Šavniku. E to baš neće moći, makar ne ove noći, pomislio je korpulentni pripadnik eskadrile izborne smrti, ustao sa svoga mjesta i u nastavku dao svoj pečat i puni doprinos petom pokušaju glasanja u dijelu šavničke opštine. Kako i priliči svijesti njegove političke strukture, stradala je izborna kutija i glasački listići.
A moralo je tako, jer je zadnja linija odbrane Šavnika od najezde Šahmana i Šabana dobro razumjela, istina ne bez nečije telefonske isntrukcije, da će crnogorske patriotske snage odnijeti prevagu. A njegov je zadatak da na tom mjestu, đe je sila nebeska, to spriječi kako zna i umije.  Bog mu dao mišiće, pa može. Malo li je? Neki nemaju ni toliko.

Zasmetali su Baošiću Šahmani i Šabani. Oni su druge vjere. A jasno je da takvima treba uskratiti pravo da glasaju, jer oni za njegove nijesu. A to je grijeh preko koga svijest Baošića ne može prebačit.

Nije tačno da njemu baš svi drugovjerni smetaju. Eto najsvježijeg primjera, koji se zove brat Abaz. To što je Albanac, ništa Baošiću ne smeta. Možda i bi da ovaj politički kiroplastičar ne dijeli po dubini svakome ko mu pomaže da se održi nezasluženo na vlasti. Dritan je brat dok je vlast, i tu dileme nema. Voljeli bi ga i da je s druge planete, samo dok driješi Vučićevu ćesu.

Za ovo što je učinio, za ovaj besprizorni akt nasilja i govora mržnje, Baošić ne mora da brine. Kao što je mirno napuštio mjesto incidenta, tako će sigurno i u nastavku biti. Možda samo neka formalna reakcija bezglave vlasti, i sve opet do sljedeće neđelje, dok se ne pojavi neki drugi Baošić da prekine glasanje i vrne sve na sedmi početak.

Baošić  je umjesto izjave policiji, sinoć bio medijska ličnost. Važan čoˊek. Bitan i prebitan. Glava je zauzela ekran dok je objašnjavao da je ovo učinio zbog nepravde.
-To se zna, kazao je Baošić. Pet neđelja se ovđe glasa. Glasaju Šabani Šahmani. Ne znam ni ja, e.
A na pitanje novinarke zašto je ovo urađeno u 20 minuta prije završetka glasanja, Baošić je rekao: neka se malo istroše, ova gospoda…

Jasno je da je aktivistima koalicije “Za budućnost Šavnika”dato na znanje da ne brinu za svoje postupke. Da pričaju tu svoju priču o glasanju izvjesnih mladića koji su prije dvije neđelje fizički napali člana biračkog odbora njihove koalicije. On je, zbori družina koalicionog strahomlata, tada čak i lakše tjelesne povrede zadobio.
-Ajdeee, kako bi se čudili čudom protagonisti kultnog Šijanovig ostvarenja „Maratonci trče počasni krug“, na sve što im do ušiju dopre. Ili, kako to zbore Podgoričani: Ma ne moˊ mi reć“. Pa si zbog toga što su neki tamo, prije po mjeseca glasali i prebili vašega, vi sad olučili da prekinete izbore. A ovi o kojima zborite, ako i postoje, glasali su u viđelicu. Pa što onda ne prekidoste?
Da, da. Niko vam rekaˊ nije. A vi ste ipak na puce. Rabotate kad vas pritisnu. Jasno kao dan.

Preśednik glasačkog mjesta u Opštini pozvao je policiju jer je učinjen težak prekršaj. Radi se o krivičnom djelu. Ako nije, a morao je i tužilac da reaguje. Za sad, ništa od toga.

Pitanje za ministra policije je kako ga nije sramota što već pet neđelja ne mogu da se završe izbori u Šavniku? Zar on jedne neđelje ne može da odredi dvije ekipe da budu na ova dva preostala izborna mjesta i tako fizičkim prisustvom policije spriječi ovu golu spdačinu?

Ili je to možda samo priča za naivne.
A možda i dr Dritan duma, (što je na ruskom misli), što mu je činjeti da nezainteresovanoj Evropi saopšti o čemu se to u Šavniku radi? Zna, doduše i on da, što im god reče pije vodu.

A Eskobaru? Njemu će to ponajbolje objasniti išćerana persona Božović.

I na kraju pitanje upućeno javnosti: Da li iko zna što je u neđelju činio u Šavniku poljoprivredni strateg i desna desnica, univezralnog znanja i taman takvog obrazovanja. Je li sokolio svoje pristaše, ili možda ove što im smeta glasanje Šahmana i Šabana?

Pao je prvi snijeg na Žabljaku. Blizu je to Šavniku, pa će, ako bog da, a oće jednom i u tom gradiću hrabrih ljudi, zabijeliti. Otkriće mnoge, jer dobro znamo da snijeg ne pada da pomori svijet, nego da svaka zvijer svoj trag pokaže.

6 KOMENTARI

  1. Ovo su barabe fukarske koje ne znaju dalje id bucanja materijala a jedva se znaju potpisat.
    Šavnik vam nije i nikad neće biti Šabac i vašar.

  2. E koliko je Miladina zamlatina po Crnoj Gori još.
    Osilili se i love u mutnom bucaju zakone i pravdu znajući da nema ni jednog ni drugog,da vlada anarhija i da su oni bitni.
    Osvježena i reljaksirana Crna Gora upravo takve Miladine izbacuje iz gliba u glib i nikome ništa.
    Glasajte ih i dalje ruljo glupa pa se čudite što nas nađe.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].