Drugi neuspjeli tender za projekat uređenja crkve Sv. Pavla

0
Crkva Sv Pavla

Ivo Magud

Ivo Magud

U Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora juče je otvorena tenderska dokumentacija za spoljašnje i unutrašnje uređenje crkve Sv. Pavla čija buduća namjena je savremena multimedijalna dvorana.

Ni jedan od ponuđača nije ispunio uslove jer ponuđene cijene znatno odstupaju od projektovane, na koju je dala saglasnost revizija, tako da ni drugi put po redu nije donijeta odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za radove na crkvi, kazao je za Skala radio Ivo Magud, direktor Direkcije.

Ono što slijedi je sastanak sa projektantom i revizijom kako bi se još jednom provjerilo da li projektovane cijene odgovaraju današnjim tržišnim cijenama.

Limitirajuća cijena Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora je 422 hiljade i u okviru ove cifre se mogla kretati ponuda.

Međutim, ponuđene cijene znatno odstupaju i kreću se od 480 hiljada do 580 hiljada eura za realizaciju navedenog projekta.

Tenderska procedura utiče na odlaganje završetka projekta sanacije i uređenja bivše crkve Sv. Pavla.

Kriterijumi su izuzetno strogi i radi se uglavnom o konzorcijima, kazao je Magud i dodao da su dvije firme koje učestvuju na tenderu iz Crne Gore, a jedna iz Srbije, te da je veoma komplikovana dokumentacija koja se prilaže uz ponudu, zaključio je on.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].