Društvo crnogorskih novinara osuđuje napade na Ljubomira Filipovića

0

U blage i svečarske dane, na početku godine u kojoj Crna Gora treba da obiljezi 150 godina crnogorskog novinarstva u pojedinim medijima metež, ni traga od istine, ni od slobode zbora i govora.

Pljušte lažne optužbe, horski se napadaju svi koji misle drugačije i oni i njihove porodice.

Najbolji primjer napadi na Ljubomira Filipovića, političkog analitičara, koji odgovorno i temeljno komentariše trenutnu političku situaciju, bez uvreda i loših namjera.

Ipak, budni čuvari ,,novog od nasilja oslobđjenog društva ,,zasuli su paljbom uvreda i prijetnjama i Ljubomira Filipovića i porodicu.

Na prijavu “medijskog nasilja” odgovorni nijesu reagovali. Ni zvanične instutucije, ni njihovi čelnici, ni do nedavno vrli i grlati NVO sektor koji je brinuo o ljudskim pravima i slobodama, ni medijska podijeljena zajednica.

Što se tiče komentara i poruka “plaćenika” na društvenim mrežama đe govor mržnje dobija

legitimet, dovoljna je najstarija crnogorska presuda-prezir, uz podsjećanje kada neko govori o drugome, on priča o sebi, za one koji umiju da čuju.

A veći dio crnogorske javnosti to dobro razumije i prepoznaje.

Društvo crnogorskih novinara

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]