Đukanović: Cilj je Crnu Goru vratiti u sastav Velike Srbije, izvođač radova je Abazović

1

Predsjednik Crne Gore nakon neodržane sjednice na kojoj je trebalo da se raspravlja o skraćenju mandata Skupštini

Đukanović: Cilj je Crnu Goru vratiti u sastav Velike Srbije, izvođač radova je Abazović

Nijedan od 18 kandidata za sudiju Ustavnog suda nije dovoljno dobar jer je namjera da Ustavni sud ne bude funkcionalan, smatra Đukanović.

Autor: M portal             Izvor: Antena M/ Foto: Antena M

Predsjednik Milo Đukanović, nakon sjednice Skupštine na kojoj nije bilo kvoruma da se raspravlja o njegvom predlogu za skraćenje mandata Skupštini, kazao je da postoje ustavne norme koje su obavezujuće za svakog čovjeka.

“Norme koje su jasne i kojima tumač ne treba. Jedna takva je da se u roku od 30 dana odredi mandatar. Rok je potrošen i na njega se ne moze vrašati. Potrošen zbog političkih igara određenih partija”, rekao je Đukanović novinarima i dodao:

“Ono što su pokušali da urade dan kasnije mogli su dan ranije. Ja sam uradio ono što mi Ustav nalaže. Pošto nije do određenog roka dat uvjerljiv dokaz, nijesam odredio mandatara. Podnio sam inicijativu parlamentu da on glasa o skraćenju svog mandata. Time smo ustavne mogućnosti iscrpjeli”, naveo je Đukanović.

Parlament nije u obavezi da izglasa predlog, ističe on.

“Danas je odgovornost za državne interese u parlamentu. Parlament na ovaj način pokazuje da ne ispunjava ustavne nadležnosti. Prva nadležnost je da izabere vladu. Danas je politička odgovornost u parlamentu za ono što možemo definisati kao namjeru da se produži institucionalna paraliza Crne Gore. Namjera političkih protivnika nezavisne Crne Gore je da prikažu državu kao institicionalno nefunkcionalnu”, naglasio je Đukanović.

Nijedan od 18 kandidata za sudiju Ustavnog suda nije dovoljno dobar jer je namjera da Ustavni sud ne bude funkcionalan, smatra Đukanović.

“Cilj je Crnu Goru vratiti u sastav Velike Srbije i time bi bile ispunjene želje i Velike Rusije i Velike Srbije. Jasno je da danas oni imaju izvođače radova u Cnoj Gori na tom planu a izvođač radova je predsjednik Vlade”, rekao je Đukanović.

Nadalje je Đukanović govorio o tome da vrlo pažljivo sa grupom domaćih specijalista pokušavaju da tumače naš Ustav.

“Jasno je da je Ustav nedorečen i neprecizan. Nemam zamjerku piscima jer oni ne mogu predvidjeti sve”, dodao je on.

Vrlo je, kaže, privržen poštovanju Ustava. “Neću povući niti jedan potez koji mi Ustav ne dozvoljava. Parlament, nakon današnje odluke, mora biti svijestan da je lopta u njegovom dvorištvu”, istakao je predsjednik države.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]