Đukanović: Katolička crkva nastavlja da doprinosi jačanju moralnih i duhovnih temelja crnogorskog društva

1
Milo Đukanovič
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika – Božića, nadbiskupu barskom Roku Đonlješaju (Rrok Gjonlleshaju), biskupu kotorskom Ivanu Štironji, svim građanima katoličke vjeroispovijesti i svještenstvu uz želje da u miru i spokojstvu uživajući zajedno sa svojim porodicama, dragim osobama i prijateljima proslave najradosniji dan u hrišćanstvu, dan Hristovog rođenja.

“Božić je praznik koji milionima ljudi širom svijeta donosi osjećaj radosti, ljubavi, nade i nadahnuća u stalnoj borbi sa slabostima, izazovima i iskušenjima. Vječna simbolika ovog svetog praznika podsticaj je da pojedinačno i zajedno radimo na tome da naše društvo učinimo humanijim, bogatijim i boljim, a nas same društveno odgovornijim. Za mnoge je nažalost, zbog pandemije koronavirusa, ovo Božić samoće, nemoći, duševnih i fizičkih patnji, ekonomskih problema. Vratiti im nadu, dati utjehu i neophodnu pomoć naša je zajednička obaveza, posebno nama koji imamo najveću političku i društvenu odgovornost da osiguramo sredstva, mjere i instrumente nužne za ostvarenje uslova dostojanstvenog života svih naših građana i za njihov skori povratak
svakodnevnim aktivnostima”, piše u čestitki Đukanovića.

Prema njegovim riječima u ovim blagim danima želi da oda priznanje humanoj misiji Katoličke crkve u Crnoj Gori na predanom i odgovornom odnosu u sučeljavanju sa izazovima i posljedicama pandemije koronavirusa.

“Svojim postupanjem još jednom ste se osvjedočili kao društveno odgovoran činilac nastavljajući doprinositi jačanju moralnih i duhovnih temelja crnogorskog društva, očuvanju našeg istorijskog i kulturnog nasleđa, izgradnji skladnih međunacionalnih odnosa i ukupnoj demokratizaciji naše zajedničke države zasnovane na univerzalnim civilizacijskim vrijednostima duboko utkanim i u hrišćanskoj religiji koje su bliske svim ljudima, bez obzira na njihovo duhovno i svjetovno opredjeljenje. S željom da predstojeće praznične dane provedete u dobrom zdravlju, sreći i zadovoljstvu, još jednom vam čestitam najradosniji hrišćanski praznik”, zaključuje se u čestitku Đukanovića.

Badnji dan i Božić za rimokatolike, polnoćka u katedrali sv. Tripuna

1 KOMENTAR

  1. …PREŠEDNIČE ĐUKNOVIĆU,A JA VEĆ DUŽE VRIJEME OČEKUJEM OD TEBE DA POHVALIŠ RIMOKATOLIČKU CRKVU U CRNOJ GORI I DA JOJ ODAŠ PRIZNANJE ZA NJENO PONAŠNJE I VELIKI DOPRINOS DAT OSAMOSTALJENJU CRNOGORSKE DRŽAVE 21.MAJA.2OO6 GODINE?! ONAKO KAKO SI POHVALIO- NA SAMRTNOJ POSTELJI UČINAK AJATOLAHA AMFILOHJJA-U ONOM TELE GRAFU(3O.OKTOBRA.2O2O) U POVODU SMRTI AJATOLAHA-I ISTIKAO NJEGOV VELII UČINAK PRI OSOSTALJIVANJU CRNE GORE?!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].