Đukanović- Medoks: Vlada da ubrza pripremu Sporazuma sa UK

0

Nadam se da će Vlada Crne Gore ubrzati aktivnosti na pripremi Sporazuma koji Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo (UK) treba da potpišu nakon Bregzita, što je ključno za našu državu i buduću saradnju, rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Kako navode, Đukanović je primio ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Karen Medoks, sa kojom je razgovarao o obostrano važnim temama za međudržavne odnose i aktuelnim političkim kretanjima.

Đukanović je kazao da se nada da će Vlada ubrzati aktivnosti na pripremi Sporazuma koji Crna Gora i UK treba da potpišu nakon Bregzita, što je, kako je kazao, ključno važno za našu državu i buduću saradnju.

Ujedinjeno Kraljevstvo je izašlo iz Evropske unije (EU), ali je i dalje snažno prisutno na Zapadni Balkan, ponovio je Đukanović, uz podsjećanje na veoma pozitivna iskustva saradnje dvije zemlje od 90-ih do danas.

On je iskazao želju za nastavkom dobrih odnosa i unapređenje saradnje, koja je dragocjena za Crnu Goru, posebno u oblasti vladavine prava, odbrane i bezbjednosti, što su neuralgične tačke ne samo za Crnu Goru, već i za cijeli region.

“Zato je ekspertiza i podrška UK nezamjenjiva za dinamičan korak naprijed”, istakao je Đukanović.

Ambasadorka Medoks je naglasila da cijeni Đukanovićevu podršku što bržem zaključivanju Sporazuma o bilateralno-trgovinskim odnosima.

Ona je potvrdila da, iako je njena zemlja napustila EU, nastavlja da bude i dalje prisutna i od pomoći na Balkanu.

“UK prepoznaje doprinos Crne Gore regionalnoj stabilnosti i prepoznajemo zajedničke vrijednosti što smatramo veoma važnim”, ocijenila je Medoks.

Zajednički je ponovljena ocjena i iz prethodnog susreta o zabrinutostima vezanim za sektor bezbjednosti, pojedina imenovanja i uticaj spoljašnjih faktora.

“Ujedinjeno Kraljevstvo pridaje strateški značaj saradnji sa Crnom Gorom i veoma je zainteresovano da se dosadašnja saradnja nastavi”, zaključeno je u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].