Đukanović povodom Dana UN: Crna Gora mora čuvati multietničku demokratiju, suživot i toleranciju, kao i svoju suverenost

0

Milo Đukanović

Današnja Crna Gora mudro mora čuvati i graditi svoje najveće bogatstvo – multietničku demokratiju, suživot i toleranciju, kao i svoju suverenost, kazao je predsjednik Milo Đukanović povodom 24. oktobra – Dana Ujedinjenih nacija.

On je podsjetio na riječi bivšeg generalnog sekretara UN-a Kofija Anana, po primanju Crne Gore u članstvo te svjetske organizacije:

“Narod Crne Gore je pokazao da privrženost demokratskim vrijednostima i vladavini prava pruža najdjelotvorniji način za ostvarenje političkih ciljeva. Pokazao je da se i najteži i najosjetljiviji problemi mogu riješiti mirnim putem. To su važne poruke imajući u vidu nasilnu prošlost balkanskog regiona”, kazao je tada Anan.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.