Đukanović sa predstavnicima crnogorske dijaspore: Crna Gora nikada nije raspirivala nacionalizam, već uvijek pozivala na lojalan odnos

0

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović tokom posjete Kraljevini Belgiji sastao se u Ambasadi Crne Gore u Belgiji sa predstavnicima crnogorske dijaspore u zamljama Beneluxa. Đukanović je istakao da ‘Crna Gora nikada nije raspirivala nacionalizam, već uvijek pozivala na lojalan odnos dijaspore prema državama u kojima žive’.

Autor: Standard

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović tokom posjete Kraljevini Belgiji sastao se u Ambasadi Crne Gore u Belgiji sa predstavnicima crnogorske dijaspore u zamljama Beneluxa. Đukanović je istakao da ‘Crna Gora nikada nije raspirivala nacionalizam, već uvijek pozivala na lojalan odnos dijaspore prema državama u kojima žive’.

Kako je saopšteno iz kabineta Đukanovića, oni su pozdravili predsjednika i zahvalili za pažnju koju im je ukazao susretom.

Crnogorski iseljenici iz udruženja crnogorsko-belgijskog prijateljstva “Montenegro”, asocijacije “Crna Gora-Luksemburg”, udruženja Bošnjaka Plavljana i Gusinjana iz Nizozemske, zavičajnog kluba Bihor, Bošnjačkog dobrotvornog fonda, naglasili su da u zemljama u kojima žive, predstavljaju Crnu Goru u malom, promovišu matičnu državu, njene ljepote i istoriju.

Posvećeni su, kako su naveli, humanitarnom radu, što je posebno bilo iskazano tokom kovid pandemije i intenzivno rade na povezivanju crnogorske zajednice i opština sa ljudima i gradovima u kojima borave. Istovremeno, kako su kazali, sa pažnjom prate sva dešavanja u Crnoj Gori, zabrinuti zbog aktuelnih prilika i sa željom da se Crna Gora vrati na staze intenzivnog investicionog razvoja, čemu su spremni da doprinesu.

Ukazali su da nedostaje adekvatno rješenje pitanja državljanstva za čije su dobijanje posebno zainteresovana njihova djeca.

Đukanović je izrazio zadovoljstvo prilikom da se tokom posjete Belgiji sretne sa našim ljudima iz Belgije, Luksemburga i Nizozemske, i izrazio veliko poštovanje za njihovu iskrenu privrženost Crnoj Gori i načinu na koji predstavljaju svoju zemlju.

U tom kontekstu, podsjetio je da Crna Gora nikada nije raspirivala nacionalizam, već uvijek pozivala na lojalan odnos dijaspore prema državama u kojima žive.

On je na interesovanje predstavnika iseljeničkih udruženja govorio o aktuelnom političkom kontekstu u zemlji i projekcijama za budući period uz uvjerenje o uspješnom prevazilaženju iskušenja kroz koje prolazimo i nastavku dinamičnog kretanja ka ostvarenju evropskih ciljeva i i kvaliteta života.

“Susret u Briselu bio je prilika i za odavanje priznanja ženskoj crnogorskoj rukometnoj reprezentaciji na osvojenoj medalji i ponosnom predstavljanju Crne Gore, što je, kako je rečeno, potvrda da i mala Crna Gora ima potencijala za velika djela”, navodi se u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]