Đukanović “spontano” postao centralna tema konferencije za medije Vučića i Dodika

6

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović postao je centralna tema jučerašnje konferencije za medije, koju su održali srpski predsjednik Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik nakon sastanka u Beogradu. Iako su se trudili da sve izgleda spontano, čini se da su Vučić i Dodik jedva dočekali da ospu paljbu po Đukanoviću nakon intervjua koji je dao za RTCG. Između ostalog su poručili da se crnogorski predsjednik “nepristojno petlja”, “rovari” pa čak i “gađa kamenom u glavu”.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije Vučića i Dodika, nakon predviđenog protokolarnog obraćanja, seriju pitanja prva je postavila novinarka agnecije Tanjug, koja je zvanično ugašena zbog dugova i koja se finansira isključivo iz državnog budžeta, ondnosno Vučićevog kabineta.

Novinarka je postavila tri pitanja od kojih je jedno vezano za intervju Đukanovića na RTCG-u.

Dodik je prvi odgovarao na pitanja i u jednom trenutku navodno, zaboravlja da je uopšte i postavljeno pitanje vezano za intervju Đukanovića. Na to ga predsjednik Srbije Aleksandar Vučić napominje “Đukanović, Đukanović” (19. minut na videu) nakon čega Dodik počinje da osipa po predsjedniku Crne Gore.

Dodik navodi da “nije pristojno da se Đukanović petlja i daje preporuke Srbiji, optužuje crnogorske službe da “rovare” u RS, i da su čak lokalni funkcioneri tražili pripajanje Crnoj Gori, iako se ta oblast uopšte ne graniči sa Crnom Gorom.

“Crna Gora mora da promijeni odnos prema srpskom narodu u cjelini i da mu da iste slobode i prava kao i Crnogorcima”, rekao je Dodik.

Nakon što je Dodik završio sa kritikama predsjednika Crne Gore, uključuje se Aleksandar Vučić koji se, u pokušaju da bude spontan, pretvara da ne zna da je pitanje vezano za Đukanovića postavljeno njemu.

Srpski predsjednik je, čini se, ipak bio spreman da odgovori Đukanoviću kome je posvetio nekoliko minuta. Kazao je da “Srbija ni sa čim nije na negativan način uticala na stvari u regionu, kao i da ima korektne odnose sa svima u regionu i da se prema svakoj državi odnosi fer”.

Upitao je da li je Srbija ta koja je zabranila ulaz u zemlju intelektualcima iz Crne Gore, onima što se ubijaju u Beču, mada su to kako je dodao, kriminalci.

“Mi smo kriminalcima zabranili da uđu na teritoriju Srbije, a oni onima koji drugačije misle, bilo da su intelektualci ili ne. I opet smo mi krivi. A za šta to?”, pitao je juče Vučić.

Iako su se Vučić i Dodik trudili da sve izgleda prirodno i neobavezno, čini se da su ipak bili više nego spremni da odgovore crnogroskom predsjedniku na stavove koje je saopštio u intervjuu za Javni servis. Na javnosti je da procijeni da li je kritika Đukanovića uslijedila spontano, ili je možda čitava jučerašnja konferencija za medije bila unaprijed isplanirana. Ipak je previše simptomatično da je predsjednik Crne Gore dospio tek tako u prvi plan pored gorućih tema kao što su Kosovo, savjet ministara BiH, Memorijalni kompleks Donja Gradina…

Podsjetimo, Đukanović je u petak u intervjuu za RTCG kazao da “Srbija nije samo promijenila odnos prema CG, već prema cijelom regionu, kao i da je zadnjih godinu došlo do zaoštravanja u odnosima prema Zagrebu, pa prema Prištini i Skoplju”.

B.K.   standard.co.me

6 KOMENTARI

 1. …nije Dodig reka …”pripajanje Cnoj Gori…i ako se ta OBLAST ne graniči”… Nego je precizirao pominjući bezimenu opštinu..”koja se uopšte ne graniči sa Crnom Gorom.” Izvinjavam se ,jer nije sve jedno-isto “OBLAST ili Opština”?! Zar ne?..

 2. Ko bi reka. A onomad se Vučko i Đuka
  u Briselu iscelivaše ka Cetinjani.
  Tri puta!
  Bijaše dirljivo. Pomislismo da su zakopali sekirčad.

  “Pa se ljube u lica bijela
  Đe Jeropa gledaše cijela”…

  • ..dijele iste vrijednosti-vrednosti bre…”ponosan-ponosni na svoje srpsko(Bosansko-Katunsko) porijeklo i crnogorsku državnost..”-ne računajući vrijeme od 1189 do 136O godine..do vazala Balšića..iliti 179 godina okupacije Duklje od bande Nemanjića…kojima je u ta doba pošlo za rukom da razore Duklju… i jedino pošede grad Kotor-koji je dobio samostalnost kakvu do danas nikad nije imao-a bojim se i neće-u svojoj povijesti…?

 3. …da samo vjerujem mojim očima…jer do dana danjega nijesu me iznevjerile..!!! Pa tako i onomad iz Brisela..sa “BRJANJA-BRIFINKA”..lidera west Balcana-asocijacija.. Divljeg west of Amerika-kad se dofatiše u “junačka pleća-ramenima” da se CELIVAJU…po naški-tri put..Saša i Mili…jedan drugome “samo tako”..taman kako se zbori u potonje dva dana..zafaleći novome derektoru RTCG..koji /pro/pušti-jopet Šukoviča…i njegovu “Živa istina”-da nas UVESELJAVA SA gostima-ATELANIMA..ka u svoje pero-u drugim ulogama..-“ne vođa ni kolovođa”..no PIONI-ra kasapina i grobara sa Dedinja..?
  “OCULIS MAGIS HABENDA FIDES QUAM AURIBUS…” REKLI SU STARI LATINI !

  • Ajde viđeću ja sa Šukovićem da tebe pozove kao gosta jer kad je mogo Milo da bude gost, možeš i ti sa tvojim umnim sposobnostima ili bolje reći umnobolnim kapacitetom mozga.
   Sjedi MEĐEDU kući i ne laprdaj!

   • …na ovoj potnjoj rečenici..koja oslikva,ipak,oca vaše majke..kojega svakodnevno gledate u osobenom ZRCALU…!!! Da vas nije..trebalo bi vas izmisliti..! Srećom priroda se potrudila-bila izdašna..i KOMITDrPiSvetu vas podarila iz čijih d..ta pojete sa pjace Svetoga Tripuna…evo bezmlo trideset ljeta i krvavih janura..”mi znamo kako MoMiMar-kizi…obećaše i održaše zadatu riječ”!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]