Đukanović: Učiniću sve da svaki pojedinac koji je obmanuo državu i Ustav odgovara u skladu sa zakonom

9
Milo Đukanović
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je u izjavi za CdM, uoči izbora u Herceg Novom, koji će se održati u nedjelju 9. maja, da će u okviru svojih nadležnosti učiniti sve da svaki pojedinac koji je obmanuo Državu i koji izigrava njen Ustav, Zakon o crnogorskom državljanstvu i izborne zakone, ne samo bude izbrisan iz njenih evidencija, već i da odgovara u skladu sa zakonom.

Odgovarajući na pitanje kako se mogu posmatrati izbori u Herceg Novom u svijetlu činjenice da je u izvodu iz biračkog spiska upisano najmanje 10 odsto državljana drugih država Đukanović kaže “sa velikom zabrinutošću”.

“Ali, pročitao sam dragocjenu inicijativu Državne izborne komisije prema Ministarstvu unutrašnjih poslova koja podstiče novu fazu sređivanja biračkog spiska Crne Gore. Nedopustivo je da najmanje 10 odsto biračkog spiska u jednoj opštini kao što je Herceg Novi, čine građani koji su državljani druge države”, naglašava za CdM Đukanović.

Prema njegovim riječima polazeći od Ustava Crne Gore koji propisuje da pravo da bira i bude biran ima državljanin Crne Gore koji je navršio 18 godina života i ima najmanje dvije godine prebivališta u Crnoj Gori, jasno je da generalno državljani druge države ne bi smjeli biti državljani Crne Gore, a time ni dio njenog biračkog spiska.

“Jasno je i da se ne radi o crnogorskim državljanima koji imaju državljanstvo druge države u skladu sa ratifikovanim međunarodnim sporazumima i ugovorima ili su stekli crnogorsko državljanstvo na temelju zakonskog određenja koje im je to pravo garantovalo”, pojašnjava predsjednik države.

Na pitanje da li je razmišljao o odlaganju izbora u Herceg Novom Đukanović ističe da je mogao, nakon važnog upozorenja Državne izborne komisije misliti i o odlaganju lokalnih izbora u Herceg Novom.

“Nijesam, jer znam koliko vremena treba za zakonito sprovođenje upravnog postupka u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova, posebno kad se zna da on zavisi od kooperativnosti nadležnih organa Srbije”, istakao je on.

A da li će sa pozicije predsjednika države imati inicijative u odnosu na utvrđene neregularnosti u ovom izornom procesu Đukanović poručuje da se nada se da će ovo biti posljednji izborni proces sa toliko neregularnosti.

“U okviru svojih nadležnosti učiniću sve da svaki pojedinac koji je obmanuo Državu i koji izigrava njen Ustav, Zakon o crnogorskom državljanstvu i izborne zakone, ne samo bude izbrisan iz njenih evidencija, nego i da odgovara u skladu sa zakonom”, zaključio je Đukanović u izjavi za CdM.

Aleksandra Obradović,  CdM

9 KOMENTARI

  1. Sramota je da Hrvati, Albanci, Bošnjaci i Muslimani u Crnoj Gori mogu imati crnogorsko i svoje državljanstvo a Srbi ne mogu?

    • Srbofobe tvoji puleni žandarmišu pa su zato remetioci, za razliku od ostalih , koji žive suživot.
      Svi dogoni su srbski iz okruženja, negatori i neprijateljski nastrojeni prema svemu Crnogorskom.

    • UVAŽENI konzumentu tvoje i predakati sirovne…gospon Koks-“U”..TI DOBO ZNAŠ DA TI JA ISORUČJEM “PREDMETNU-KAKO JE NAZVA “sei”-ISKLJUČIVO-PO TVOJOJ NARUĐŽBI-ĆEIFU? I U KOLIČINAMA I PO IZABRANOM OSOBENOM KVALITETU…!!!

  2. ..DRUŽE MILO,KOJU SI KAZNU PEDVIDIO SEBI-ZA ONO IZ 199O GODIN-NA TV POLITIKA-BEOGRAD SA TERAZIJA…:”NAMETNUTI RAT ĆE MO DOBITI I USTAŠE PORAZIT I-ZA NAVIJEK?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]