Đukić: Čirgić i Radoman međunarodno priznati naučni radnici, a u Crnoj Gori se kažnjavaju za svoj rad

4

Najdelikatniji posao danas u Crnoj Gori je bavljenje crnogorskim identitetom i njegovim očuvanjem, u svim njegovim segmentima, saopštila je predsjednica Odbora Liberalne partije (LP) Cetinje Ivana Đukić.

“Delikatniji od još delikatnijih je tako suptilno tkivo kao što su temeljno, naučno, detaljno, standardno-jezičko i dijalekatsko bavljenje jezikom. Unutar istraživanja jezičkog bogatstva, i jezičkog, naučnog i kulturnog blaga, arhiv je neizbježna stanica”, ocijenila je Đukić.

Prema njenim riječima, neumorni pregaoci na tom putu su nevjerovatni književni i naučni kapaciteti – Adnan Čirgić i Aleksandar Radoman, kojima se diči i šira naučna javnost.

“Niko nije pop u svom selu – možemo danas slobodno preinačiti u Crnoj Gori – da ,,niko nije pop SPC ukoliko to stvarno nije po vokaciji, a time i bog i batina””, dodaje ona.

Naime, kako navodi,  dvojici vrhunskih intelektualaca je ,,po pravdi božijoj” – u vidu pravno-zemaljskih zakona uručena presuda po kojoj su dužni da plate preko 4.2000 eura za plagijat sopstvenog djela počinjen od strane onih, “kojima naznačena suma treba da bude uplaćena”.

“Pravda je doslovno okrenuta naglavačke, oštećena strana umjesto da bude zaštićena, obavezuje se da još i nagradi počinioce nedjela i bezakonja”, dodala je Đukić.

Đukić apeluje na međunarodne instance da reaguju.

“Da nas 42. Vlada Crne Gore ne bi koštala po 42 godine živote, svakog od nas pojedinačno, molimo međunarodne instance da reaguju a mi ćemo takvu borbu svakako nastaviti još snažnije”, zaključila je ona.

4 KOMENTARI

  1. Ahaha, da vam “međunarodne instance” plate kaznu? Pa treba vam poslednji euro izbiti iz đžepa ili da idete u Spuž da gulite krompir!

  2. Šterike nosi Markuš sa popovima SPC!
    Izdajnike i nikogoviće ona mencuje !
    Fali faflatanje Jordanovo !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]