DUP Prčanja uz dodatne dopune od Opštine do Uprave od Ministarstva do Skupštine

6
Prčanj

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Na donošenje Detaljnog urbanističkog plana Prčanj i studije lokacije Glavati čeka se osam godina.

Kada je gotovo bilo sigurno da će ovaj dokument dobiti svijetlo odbornika kotorske opštinske skupštine, povučen je sa dnevnog reda i ponovo vraćen u proceduru radi dodatnih dopuna.

Do kada će se čekati na donošenje ovog plana Skala radio je pitao Slavicu Vojinović, sekretarku opštinskog Sekretarijata za urbanizam koja je odgovorila da je u toku postupanje obrađivača “Info plana“ iz Budve na osnovu mišljenja Uprave za zaštitu kulturnih dobara Cetinje.

Oni su 23. juna dostavili mišljenje kojim su naložili kao obavezu dobijanje prethodnih konzervatorskih uslova Uprave za zaštitu kulturnih dobara za lokacije na Prčanju i  Glavatima za koje je predviđena izrada HIA, to jest studija procjene uticaja na svjetsku baštinu i studija vizuelnog uticaja.

Sekratrijat za urbanizam, kazala je Vojinovićeva, je odmah obrađivaču dostavio predmetna mišljenja i čim se dobije usaglašen tekst od obrađivača plana, ovaj sekretarijat će ga dostaviti Ministarstvu održivog razvoja i turizma na saglasnost.

Nakon dobijene saglasnostiovog Ministarstva, koja neće biti sporna, očekuje se konačno usvajanje DUP-a Prčanj i studije lokacije Glavati na skupštinskom zasijedanju, kazala je Vojinovićeva.

6 KOMENTARI

  1. …ugržene vrste! Tebi i tvojima je bar svanulo 16.veljače 1916:””Sa ovom pobjedom(oburdavanje Groba Njegoševa na Lovćenu)-“svanuše Boki novi dani,stvoril joj se nova budućnost”! A bora mi i 12.jula.1941-inovirana vam je”budućnost-od bande istih “usretitelja-okupatora! A nama-izgledno- samo 21.novembra.1944-kad smo istinski osjetili svanuće-AURORU! I danas je Prčanj onamo đe su ga ostavili oslobodioci-1944-prije svega-zahvaljujući vama-gmizavcima tvorovima i hijenama koji ste se oprasili -mnogo ranije i”na vašu tada srpsku novu godinu” 13/14 januara 1989 godine-i oburdali u Kotoru “tadašnju PROSRPSKU VLAST”-za račun kaspina sa Dedinja( u prostirjama Sekretarijata za NO opštine Kotor!)!! E,dragi B/b/borota-to su tvoji/vaši DUP-vi poznatih manira i nagona kotorskije “DUP-eda-vac.a…….

  2. ‘Doktore, ja sam došao na operaciju krajnika, a vi ste mi izvadili i slijepo crijevo?!”Da, istina je. Kolege su mi toliko pljeskali poslije prve operacije, pa sam morao nešto izvesti na bis.’

  3. ko to i zašto koči razvoj Kotora? Ispitajte malo bolje.Mislim da je to politička igra iza kulisa providnoga SDP-ea.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]