Duško Marković: DPS ostaje privržen na NATO putu

1
"U žiži" sa Slavkom Mandićem

Demokratska partija socijalista ostaje privržena NATO putu, a on bi trebalo da bude okončan naredne godine, kazao je potredsjednik Vlade i zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković.

U emisiji “U žiži“ koja se emituje večeras na TV Pink M u 22 sata, Marković je posjetio da je naša zemlja počela NATO proces još prije deset godina te da se nakon referenduma jasno opredijelila za put evropskih i evroatlanskih integracija.

“Mi ostajemo snažno privrženi putu i nadamo se da ćemo taj put dovesti do kraja  na proljeće iduće godine, i da ćemo svaku dilemu oko tog konačnog odluke  o ovom  pocesu dati odgovor 16. oktobra”, kazao je Marković.

I iz HGI kažu da su opredijeljeni za put NATO  integracija.

Poslanica te partije Ljerka Dragičević smatra da će parlamentarni izbori trasirati put Crne Gore u NATO savez.

“Tako da nema nijednog našeg člana niti simpatizera koji nije sigura da će poslije 16. oktobra taj put biti isto takav”, kazala je Dragičević.

Sa druge starne poslanik DF-a Nebojša Medojević smatra da je NATO agresivni vojni savez dodajući da se Front zalaže da se o pitanju članstva u NATO izjasne građani.

“DF ostaje pri tome da se o ovom pitanju izjasne građani na referendumu, da li žele da budu dio vojnog saveza”, kazao je Medojević.

Marković kaže da su benefiti članstva brojni, a osim stabilnosti to su i ekonomski benefiti.

“Vidite da smo sada po prvi put dobili investirora dvije zemlje iz EU kada je u pitanju gradnja drugog bloka Termoelektrane Pljevlja.  Sa Italijom razvijamo sistem podmosrkog kabla, svakog dana se pojavljju novi  investitori iz EU i iz zemalja članica koji žele da investiraju u Crnu Goru”, dodaje Marković.

On je demantovao tvrdnje Medojevića da kosovska Vlada ne priznaje Crnu Goru, podsjećajući da je Sporazum o granici sa Crnom Gorom Vlada Kosova usvojila, ali da se u parlamentu vrše opstrukcije preko pokreta Samoopredjeljenja, koji, kako kaže, molotovljevim koktelima i bombama želi da zaustavi proces ratifikacije

“U parlamentu  se vrši opstrukcija povezana sa revolucionarnom političkom strukturom na Kosovu koja ima iste elemente djelovanja kao Demokratski Front”, kazao je Marković.

A kad je riječ o revolucionarnim pokretima, Marković se osvrnuo i na oktobarske proteste i nemire koje je su tom prilikom izavali čelnici Fronta,  kada je i  kameneovana zgrada TV Pink.

Marković poručuje da neće dozvliti da se nasilnim putem utiče na promjenu vlasti.

“Ja vjerujem da ce svi državni organi naći način da otkriju aktere ovih događaja i procesuiraju ih”, zaključio je Marković.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].