Dvostruki aršini Krivokapića: Poziva na poštovanje mjera, koje je ranije svjesno kršio

0
Zdravko Krivokapić

Vlada neće dozvoliti hajdučiju, rekao je juče premijer Zdravko Krivokapić, ne krijući nezadovoljstvo zbog bunta mještana Tuzi, koji se nijesu složili sa odlukom Ministarstva zdravlja da se u toj opštini zatvore ugostiteljski objekti.

Iako je njihov revolt bio opravdan, budući da se Tuzi nalaze u zelenoj zoni, Krivokapić je poručio da se bez izuzetka moraju poštivati epidemiološke mjere. Da premijer ima dvostruke aršine može se zaključiti samo pogledom na njegove nastupe prije stupanja na funkciju, kada je usred korona krize predvodio litije i direktno pozivao Vladu koja je zabranila kretanje.

Premijer je, podsjetimo, 23. avgusta prošle godine lično predvodio litiju iz Kuča, iako je ta vrsta kretanja bila zabranjena. Sa njim u društvu bili su poslanik DF-a Jovan Vučurović i predsjenik Prave Marko Milačić. I to bez maske i distance.

Nakon šetnje ulicama Podgorice, Krivokapić je u Hramu održao u govor, zahvaljujući se okupljenoj omladini, koja je “ponos Crne Gore”.

“Oni su pokušali da spriječe da ja dođem na vrijeme i održim govor. Spriječili su auto litije, a desile su se litije, i obnovile i ponovile a to je ono što oni nijesu očekivali. Ne možemo da se ne zapitamo zašto smo mi zaustavljeni u slobodnoj Crnoj Gori. Ko je mogao da spriječi slobodu kretanja, ko je mogao da priječi slobodu našeg dolaska na moleban. To je direktno ugrožavanje naše slobode vjeroispovijesti”, rekao je tada Krivokapić.

 

On je poručio da treba tražiti odgovornost ministra unutrašnjih poslova i direktora policije.

“Ali ne možemo zaboraviti da istu odogvornost snose i oni koji brane Ustav jer, ovdje su ugrožena naša prava zagarantovana Ustavom”, rekao je tada on.

Na njegovoj zvaničnoj instagram stranici “zdravkokrivokapiccg”, 25. avgusta, objavljen je video gdje se on na polasku iz Kuča raspravlja sa policajcima.

“Dajte mi vaš broj, nemojte tako da me gledate. Kako se zovete vi? Zašto nemate broj”, kaže, između ostalog, Krivokapić.

A premijer je povodom jučerašnjih događaja u Tuzima kazao da se mjere i država moraju poštovati.

“Ova Vlada neće dozvoliti nikome da sprovodi hajdučiju, jer niko ne može biti jači od države. Institucije države moraju da funkcionišu na teritoriji čitave države poštujući Ustav i zakone Crne Gore”, rekao je juče Krivokapić.

J.Lasica, CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].