E da smo Vijesti, kako bi se za nas svi zabrinuli!

10

Čitajući saopoštenje Medijskog savjeta za samoregulaciju, i ljudsku, bolje reći nadljudsku zabrinutost nad sudbinom Seada Sadikovića, poznatog člana medijskog koncerna Vijesti, koji je, kako fotografije i video klipovi prilično jasno pokazuju, moguće i sam sebe napao, otimajući prethodno crnogorsku zastavu od grupe crnogorskih patriota, pa se potom dao u bijeg, ne mogu a da ne kažem da me obuzeo stid što sam član i jedan od osnivača ovog tijela.

I to je zbog toga što Medijski savjet za samoregulaciju nije reagovao na stalne atake na novinare Skala radija. Što se nije zabrinuo i saopštio makar u rečenici da su prijetnje smrću ovom mediju ujedno i napad na slobodu izražavanja i na sve medije.

Prirodno zabrinuti sa Sadikovića, baš kao što je kompletno državno rukovodstvo, dio NVO sektora i pojedinaca koji to rade po zadatku, Medijski savjet za samoregulaciju je poručio da Crna Gora mora stvarati ambijent u kome su novinari zaštićeni i u kome mogu nesmetano obavljati svoj posao. Sjajno gospodo iz Savjeta. Razumijem da to isto ne važi i za novinare u Skala radiju, jer ko smo mi u odnosu na Vijesti? Zašto bi vas zabrinuo poziv za brutalan obračun sa Skalom?

Što za vas znače prijetnje izvjesnih Milana Kandića i Ivana Živaljevića koji poručuju Skali i njegovim novinarima da se radi o proustaškom radiju i da nam se ne piše dobro i otvoreno poručuju da treba da poravnaju Skalu i da izvade arsenal i da rokaju po nama. Ili poruka IN4S učeći svoje kako se treba obračunavati sa novinarima Skala radija. Izvjesnom Begoviću iz Kotora oni poručuju da pokupe nekoliko momaka i da nam dođu u posjetu, demolirajte nam radio Skalu, a meni daju dobro po prk.u da mi više ne pada na um, i priča završena.

Prijetnje čak i fizičkom likvidacijom nijesu bile razlog da se oglasite.

A što gospodo iz Samoregulacije ako je zaista Sadiković sam sebe napao? Nije valjda. Ipak je bolje da ga je napao neko od suverenista. Pa i ako nije. Ne treba se sa Vijestima kačiti. To je vaša poruka, gospodo navodni prijatelji.

Slavko Mandić

10 KOMENTARI

 1. Govečetovo june izraslo u vola. Zatekli ga neđe u kupusu i izlemali ga, a nije narod bez razloga smislio izreku.Pretpostavljam da bi vlasnik tabloida “Vijesti” mogao na sebi svojstven način da izvuče neku korist. mogao bi na primjer zbog bolova izazvanih lakšim tjelesnim povrjedama – rečenog vola u kupusu – da za sebe zatraži odštetu za pretrpljene duševne boli. Saosjećao kao toliko puta do sada, pa je sve to pretvarao u tužbe uz precizno procijenjene vrijednosti duševnih bolova.
  “SKALA” bi morala da povede računa o tome đe se nalazi oteta crnogorska zastava. Za onoga ona nikada neće imati značaj koji ima zastava SRPSKOG SVETA. Ne zna on da je Crnogorcima bilo svojstveno da keroz istoriju otimaju barjake zavojevača, a da je barjaktar u ratnim pohodima uz komandijera bio najznačajniji. Bio je plemenski i državni ponos. A onaj vo iz kupusa krenuo da otima crnogorski barjak u sred Crne Gore. I još traži da ga žalimo. Žalio bih ga vala kao medijskog poslenika da nije toliko zabrljao. Ne ćera me niko da vjerujem u sudove, niti ko treba da me ćera da vjerujem u dostižnost pravde, jer ona se podrazumjeva. Tako će jednom stići pravda i za našu “SKALU”. Nekima će se tada zacrvbenjeti ono dolje niže, što im zamjenjuje nedostatak obraza.

 2. Da se primjetit da intelektualne kaćiperke
  iz Anime, vjerovatno još drže zalijepljene
  flastere, po Soroševoj direktivi, kako tvrdi Medo !
  Očito su selektivne na nepravdu prema
  Skala radiju i prijetnjama !

 3. Bićete naša Skala uvijek.
  Ovo se mora mijenjat inače propadosmo.
  To neće NATO dozvoliti.
  Neka se još malo iživljavaju.

 4. Slavko,
  Pidanje je danas odakle će hleb jesti mnoge NVO kad DPS nije više na vlasti.
  Pitanje je danas kako sadašnja vlast može opravdati svoju dosadašnju vladavinu bez prozivanja bivše vlasti.
  Odgovor je tu,Sead Sadiković i njegva bjelopoljska kompozicija.
  No “otpozadi su Mare svatovi”

 5. Ti što prijete Skala radiju i Slavku su
  litijaške pudlice.
  A što se “ustašluka” tiče, ima ga puno,
  ali sa litijskim sindromom tzv. “srpskog
  svijeta” Dejana Lčića, autora Teorije zavjere!
  Ko je taj Begović, makar hipotetički ?
  Za nagađati je, da se krije od nečasne prošlosti!
  Puste prijetnje potomaka kvislinga !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]