“Eho” raskošne mladosti kotorskih gimnazijalaca

6
Krsto Vulović i Marija Rajman

Gimnazijalci: list “Eho”

Gimnazijalci: list “Eho”

Školski list “Eho” kotorske Gimnazije, peto izdanje, izašao je iz štampe i ponosno je u rukama Krsta Vulovića i Marije Rajman članova redakcije koju čini još i Marina Milović i oko 40 saradnika.

Gostujući u programu Skala radija Krsto i Marija su kazali da su ovaj broj radili sa željom da što više unaprijede rad uočavajući i ispravljajući greške iz prethodnog broja.

Prvo se krenulo od obrade svih tekstova, pazeći da tekst ne prelazi, da je isti fond slova, da se veličina od članka do članka ne ističe previše, da boje budu prijatne za oko i da tekst privuče čitaoce da ga pročita, objasnio je Krsto.

Osim tehničkog izgleda, list je sadržajno takođe obogaćen i u njemu su zastupljene sve one zanimljive teme koje se tiču školskog, ali i života grada u interesovanju mladih, kazala je Marija našem radiju.

Ona je podsjetila na anketu koja je u novembru sprovedena među učenicima Gimnazije uz pitanje o čemu im kojim temam bi željeli da se piše u ovom broju.

Nakon sabiranja ideja, napisani su i lektorisani tekstovi, a teme su različite od aktuelnosti vezanih za Gimnaziju do tema iz prošlosti i čuvanja bokeškog jezika kroz romanizme koji se sve manje upotrebljavaju pa prijeti opasnost gašenja našeg lokalnog govora, kazali su Krsto i Marija.

Tu si i teme sadašnjeg trenutka koje se tiču dres koda i kako se oblačiti u određenim situacijama, zatim o potrebi vraćanja knjizi koju je gotovo zamijenio kompjuter i savremena elektronska komunikacija, sport sa akcentom na uspjeh mladih kotorskih vaterpolista, Šekspir – podržavalac ljudske duše na pozornici, neke su od  zanimljivih rubrika i članaka gimnazijskog “Eha”.

Krsto i Marija su nam kazali da su radeći ovaj posao uvidjeli koliko je teško i časno biti novinar.

Oni su istakli razumijevanje svojih profesora i direktora Gimnazije i izvanrednu saradnju sa njima uz razmjenu mišljenja i slobodu ideja, kao i sučeljavanje stavova.

List je štampan u tiražu od 600 primjeraka.

Krsto Vulović i Marija Rajman

6 KOMENTARI

 1. Zar još postoji kotorska gimnazija ? Žanjev Do na čelu srednje školice !!!!!!!
  I mislite da to tako ide, da je to tradicija, napredak, vrijednost !!!!
  MRAK………., POTONUĆE……..

  • Gospodine,
   Sigurna sam da bi od Žanjev Dola imali što naučiti! ALi ipak, inforišite se prije komentra. Mali urednik nije iz Žanjeva Dola podrijetlom, nego iz Boke!

   • Slažem se, imali bi što od Žanjev Dolaca što naučit !
    Svi su došli dole, gore se ljeti lade, ali ne daju nikome da dođe gore i pokvari im starosjedilaštvo kakvim ljetnikovcem.

  • A da ko će drugo biti na čelu-ako su mu đakovi bili-ili su “viđeni šupljoglavci komentatori” na ovaj Portal-poput gospodina “jevroglibokrmčića”-Emila?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]