Eho uspjeha i talenta kotorskih gimnazijalaca

0

Deseti, jubilarni broj školskog lista „Eho“ izašao je ove godine istog dana kada smo maturantima uručili „Luče“, najprestižnija priznanja za odličan uspjeh u učenju i vladanju.

U godinama u kojima nam je nedostajalo druženja, zagrljaja, lica bez maski, ali i kolektivnog stvaralačkog duha, istrajali smo u namjeri da pokažemo da taj duh i dalje živi u nadarenim učenicima, da znanje nije nestalo, niti je obezvrijeđeno, što pokazuju brojne nagrade koje su osvojili  na takmičenjima iz matematike, informatike, ekologije, stranih jezika, filozofije, sporta. O tome možete pročitati u rubrici Eho vijesti.

Prednost smo dali esejističkim i poetskim radovima, od kojih su mnogi nagrađeni, iskustvima sa osjetljivim populacijama (licima sa invaliditetom i zdravstveno ugroženima), predstavili raskošne likovne talente i uspješne fotografije. Značaj smo dali i razmišljanjima učenika o uticaju trendova na njihovu populaciju i iscjeljujućem dejstvu muzike koja može postati „oaza mira“, kada više ne pomažu savjeti o načinima na koje se mogu povratiti koncentracija i motivacija kada ste umorni od učenja.

U redakciji školskog lista „Eho“ 10 bili su učenici: Maja Vulović, glavni urednik, Ana Kaluđerović, Nastasja Barović, Katarina Jelić, Viktor Brkanović i Irina Bulajić. Glavni urednik je prof. Sonja Golub-Klenak.

Školski list je štampan u 1000 primjeraka na 88 stranica, saopštava za portal Radio Skala prof. Sonja Golub-Klenak, zahvaljući svim saradnicima iz škole i grada.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]