Električnim biciklima do komunalnog reda s prvim toplijim danima

16

 

Prvim toplijim danima, ulicama i šetalištima kotorske opštine, posebno priobalnim putevima, posao komunalnog nadzora obavljaće komunalna policija na novim električnim biciklima.

Ovo je za Skala radio izjavio Zoran Vučinović, načelnik Komunalne policije.

Podsjećamo da je pred kraj prošle godine ova opštinska služba nabavila električne bicikle najnovije generacije, koji će unaprijediti mobilnost komunalnih policajaca.

Bicikli su opremljeni najsavremenijom tehnologijom, zvučnom i svjetlosnom signalizacijom i obilježjima potrebnim za Komunalnu policiju.

Ona će sada moći da djeluje i u onim djelovima kotorske opštine u kojima do sada to nije bilo moguće, a to su šetališta.

Ovaj vid promocije bicikala je savremeni način prevoza, ali i motivacija našim sugrađanima da i oni što više koriste ovaj prevoz, poručio je Vučinović.

Ovo, tim prije što je u ljetnim mjesecima otežan saobraćaj kroz Kotor, pa je najbrži i najzdraviji bicikl kao prevozno sredstvo, što je civilizovan svijet odavno prepoznao.

Kotor je dobio i prvu biciklističku stazu u Dobroti nakon usvajanja Odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji opštine Koto.

Postavljena je vertikalna signalizaciji na trasi puta od bivšeg auto kampa u Dobroti, pa do Instituta za biologiju mora i crvenom bojom na saobraćajnici označena biciklistička staza.

Ta dionica puta je, pomenutom Odlukom, proglašena jednosmjernom, tako da će biciklisti konačno moći da odahnu i da ne strijepe više od automobila i motora koji su im zagorčavali život.

Komunalna policija sa električnim biciklima će sprovoditi komunalni red i na novoj biciklističkoj stazi u Dobroti, kojom se već krše propisi jer se nedgovorni vozači kreću u oba smjera iako je ovaj diopriobalnog puta jednosmjeran, o čemu svjedoči saobraćajna signalizacija.

Komunalni policajci će biti prisutni, posebno u priobalnim djelovima, u Perastu i Risnu gdje, ne bi trebalo promovisati ni jedan drugi vid saobraćaja, osim električnog.

16 KOMENTARI

 1. A i gospodja skorz desno, da se lijepo nasmije na sliku, da se vidi da ima dušu. Onda se parkira na 50 nepropisnih mjesta i dok joj cak gradanji iz zgrada dovikuju da ae parkirala na njihovo mjesto privatno, samo mase iz petice. Boli je ona stvar, eto njoj prvo biciklo

 2. I redari i nacelnici su bruka i sramota grada od izgleda do ponasanja i setanja po rivi ka oslobodioci maltretiraju taksiste i subotom narod sto stane na pjacu da kupuju
  Moraju pod hitno na edukaciju realno su sramota za grad

  • Ajd ne sviraj, ruglo si upravo ti sa ovakvom pisanijom.
   Neka su prisutni i nek opominju, ćeraju i kažnjavaju. Što bi ti, da sr šegačiš sa njima?
   Dođi da ispilaš koji metar drva i ne turaj nos u tuđa posla. I ne rugaj se, ko se ruga …eru ga !
   Via, via fakinu jedan…..

   • Pepe, Kaštijo i Vidović, su jedno te isto gono. Obratite pažnju koliko zastupaju Komunalnu policiju. Sada će se priključiti smrdivi Ranko, Gurdić i ko zna ko sve još, a u stvari jedna te ista avetinja.
    Naravno, Kom. policija NULA, na čelu sa onim nepristojnom i bahatom seljačinom od načelnika.
    Naravno Perišićku odvajam od ove bagre, jer ona je primjer časnog Kom. policajca.

    • Podrška načelniku komunalne policije i njegovim policajcima, baš Nam takav treba!
     Ne obraćajte pažnju na ove
     izvještačene nezadovoljnike, ne znaju od nerada i dosade što će sa sobom.
     Ipak malo češće patrolirajte Dobrotom, ima prekršilaca.
     Samo napred, u Novoj godini!

 3. Komunalna policija u kotoru je uzas zivi od ponasanja do rada doveli one neskolovane i upootno pametne i dali im vlast pocev od nacelnika do onih redara koji umjesto da budu na usluzi narodu oni izigravaju nekakve opasne policajce namontiranu se na rivu i gluma a kotor nije samo riva na rivu ljudi stanu i idu nema parkiranja ka po donjem i trecem putu po trotoarima auta koliko te voljakomunalna policija treba da je u sluzi gradjana a ne protiv njih
  Sto ljeti ne pisu strancima kazne zbog prelaska ulice i ostalih prekrsaja neumiju ni crnogorski pricat a ne engleski ili koji drugi jezik

  • Real nemoj da te potkuči Snežana,
   probaj to njoj reći, ako ti basta!
   Imaju svi više obrazovanja nego što treba, a sa takvima kao ti, prčima i
   prčićima , zna se , po zakonu.
   Može i biber sprej a u samoodbrani i palicom po prknjačini.
   Depresija se liječi, može i krivičnom prijavom !

 4. Nacelnika, bivseg DBca treba prvo skinuti sa pozicije- raspojasani kabadahija, ponasa se kao da je on osvojio Kotor, pa tek onda uvoditi komunalan red i zakone zajedno sa biciklima.
  Auto ostavljaju ispred vrata od grada, setkaju se ispred i ponasaju kao da su narod za .a.a uhvatili.
  Katastrofa.

  • Ajde Daošinac, a ti bi nekog šunjavca za načelnika ili pjance za k9munalce, onda bi to tebi i takvima, “pasovalo”.
   E vidiš ne može, mora se imat respect prema komunalnim policajcima i policiji, tako je i u svijetu!
   Ti bi možda strane gospodare?
   Pa imali smo okupatore, moralo ih se
   pozdtavljati fašističkim pozdravima!
   Treba da vijeniš slobodu, red i mir !
   Dosta je prckanja, bilo kakvog!
   Ne moš ti šut, sa rogatim, tako je uvijek bilo, i bit će !

 5. Ovo je ludo. Kao i u Perastu. Rezultat nula. Nijesmo dočekali smjenu načelnika komunalne policije. To nepristojno, bahato stvorenje i dalje šeta ulicama. A dopuna su ove dvije iz SD-a.

 6. Kada nas gispodin m nacelnik savjetuje da vozimo svi bicikle neka on da prvo svoj doprinos rome !sto znaci da sluzbeno auto ostavi i kupi biciklo i vozi sem ako nece konfiskovat jedno ljeti pa da se voza sa njim !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]