Emocionalna inteligencija i problemi mladih

0
mladi zajedno

Slađana Mijanović

Slađana Mijanović

Predstavnici Kancelarije za prevenciju narkomanije, bolesti zavisnosti i rizičnih ponašanja danas u 18 sati posjetiće Savjetovalište za mlade u kotorskom Domu zdravlja, gdje će se održati predavanje na temu “Emocionalna inteligencija i problemi mladih”, u okviru projekta “Edukacija i razvoj u okviru društvene inkluzije i jačanje lokalnih servisa za prevenciju”.

Ovaj program je podržano od italijanske autonomne regije Friuli-Venezia-Giulia, kazala je za Skala radio Slađana Mijanović, samostalna savjetnica za narkomaniju.

Predavanje će održati doktorka Vesna Mačić i psihološkinja Branka Mitrić, uz podršku medicinskog osoblja i stručnog tima Kancelarije, a predavanje je namijenjeno učenicima VIII i IX razreda OŠ “Njegoš” koje će predvoditi nastavnica Vanja Bilafer.

Krajem februara biće organizovana još jedna radionica na temu vršnjačka agresivnost i komunikacija.

Kotorska kancelarija za prevenciju narkomanije, bolesti zavisnosti i rizičnih ponašanja afirmiše i savjetodavni rad za mlade, koji se odvija u prostorijama kancelarije srijedom od 17 do 20 sati.

Kroz savjetodavni rad njeguju se aktivnosti usmejerene kako na zdravu, tako i na populaciju, koja ima probleme, kao što su alkoholizam, narkomanija, socijalna adaptacija, poremećaji ponašanja.

Rad se u savjetovalištu odvija kroz individualne i grupne sense (roditelj, supruga, djevojka, momak, drug, drugarica), objašnjava Mijanovićeva.

U savjetovalištu ordinira dr Aleksandar Mačić i pedagog Milena Nenadović koji razvijajući ovaj program pružaju pomoć i podršku učenicima, omladini u rješavanju problema, poteškoća vezanih za psihofizički rast i razvoj, narkomaniju, nasilje, alkoholizam, duvan, učenje i ponašanje.

Sve aktivnosti savjetovanja imaju za cilj jačanje, razvijanje odgovornosti prema sebi, porodici, zdravlju i društvu.

Mijanovićeva za 14. i 15. februar naajvljuje trening za nastavnike koji su uključeni u sekcije  primarne prevencije, kao i za zaposlene u kancelariji na temu nenasilna komunikacija.

Trening će voditi trenerica Aida Perović Ivanović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]