Erih Lesjak: Plenkovićeve twitterske magle, Tajani i vaterpolisti

0
Splitska riva

Erih Lesjak iz Splita je poslao tekst Skala radiju za rubriku Okom i riječju slušalaca.

Tekst objavljujemo integralno.

Sveti Augustin (V. stoljeće): „Što su drugo carstva, kada im manjka pravednosti, negoli velike razbojničke družine? (…)“.

U subotu 9. veljače 2019.g. na društvenoj mreži Twitter na osobnom profilu trenutačnog i sublegitimnog predsjednika Vlade u Republici Hrvatskoj Andreja Plenkovića, objavljena je poruka koju su činila samo dva slova i točka: veliko i malo slovo „Gg.“

Misteriozna poruka „Gg.“ izazvala je pozornost i znatiželju korisnika te društvene mreže, pa su uslijedili komentari i pokušaji da se odgonetne značenje te dvoslovne poruke koja se može doimati  i kao nekakva šifra .

Bilo je raznih tumačenja što bi ta poruka na društvenoj mreži mogla značiti, pa su je neki odgonetači dešifrirali da znači „Grupa građana“, drugi kao „Greta garbo“, a neki su je pak tviteraši protumačili u značenju „Guske gaču“.

Poruka je ubrzo nakon objave uklonjena s Twittera, a potom je trenutačni i sublegitimni predsjednik Vlade u Republici Hrvatskoj Andrej Plenković objavio poruku na kojoj je  fotografija njegove dvogodišnje kćeri Mile i objašnjenje značenja zagonetne dvoslovne poruke: „Subotom ujutro igram se s tatinim mobitelom. „Gg.“  Čak i kad se ne  bi znao njezin autor, u njoj bi se mogli prepoznati intelektualna kreativnost, umjetnička imaginacija i po-etika Radovan Zogovića, Zdenka Štambuka i Stipe Šuvara!

No, nakon  tog i takvog semantičkog objašnjena poruke od samo dva grafema i točke „Gg.“ koju i kakvu je dao trenutačni i sublegitimni predsjednik Vlade u Republici Hrvatskoj Andrej Plenković, pojavilo se na mreži i sintetsko tumačenje tih dviju porukâ prema kojem one zajedno znače: „Guske ponovo srljaju u maglu“!

Je li to pak tumačenje u kontekstu onog znamenitog  upozorenja Stjepana Radića iz 1918.g. „Ne srljajte kao guske u maglu“  u unitarnu državu, prosudite dragi čitatelji sabrano i u miru sami jer je do izlaska na Europske parlamentarne izbore 26. svibnja 2019.g. ostalo dostatno vremena da možete razbistriti  manipulatorske predizborne promidžbene subotnojutarnje (ali i svakodnevne) twitterske i ostale magle trenutačnog i sublegitimnog predsjednika Vlade u Republici Hrvatskoj Andreja Plenkovića!

K tome, možda se do tada magla razbistri pred očima pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević, pa ona konačno percipira da trenutačni i sublegitimni predsjednik Vlade u Republici Hrvatskoj Andrej Plenković nakon sina Maria i drugo dijete kćer Milu zloupotrebljava za nehumanu javnu  političku promidžbu i pokrene za to zakonom predviđeni postupak!?

  1. ŠTO SE JOŠ MOŽE OČEKIVATI U KAMPANJI ZA EUROPSKE IZBORE?

Što se još može očekivati i što nas još „sljeduje“u ambicioznoj izbornoj kampanji kojoj je glavni cilj pokazati i dokazati nemoguće: da je HDZ stvarno hrvatska, demokratska, socijalna, kršćanska, građanska, tradicionalna i humana politička stranka; teško se može točno i pouzdano predvidjeti. No, znajući na temelju dosadašnjeg iskustva promidžbeni, moralni i humani potencijal predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića počevši od badnjedanske najave otkupa dionica INA-e 2016. godine i „vjerodostojne“ realizacije izbornog programa HDZ-a i totalne prijevare birača; osnovano se mogu očekivati sve moguće inačice „false flag modus operandi“ odnosno kako se to po narodnu jasno i slikovito kaže – „pila naopako“ , ili po Orwelu – „laž kao istina“!

Dakle, u načelu, mogu se očekivati hinjena domoljubna retorika, patetika i pastorala; lažno katoličanstvo, prikrivanje uloge koju je HDZ-e imao u donošenju Istanbulske konvencije i Marakeškog kompakta, društvena reanimacija nacionalista i klerofašista, ustaškog znakovlja i grafitâ kao npr. „Mrzin Index i Srbe“,  „Ušato u“, „Ubi’ Srbina“, „ZDS“,“ Maxovi mesari“ i slično što samo mogu osmisliti kreativci koji nisu imali indeks ali imaju Index ; revitalizacija teorije o Gotskom podrijetlu Hrvata, postrojavanjâ „crnokošuljaša“ na Trgu bana Jelačića, obnova prijedloga o uvođenju pozdrava „ZDS“ kao službenog u Hrvatsku vojsku, plan da se „zlatni grob“ iz Madrida teleportira na Manduševac, instalacija kukastog križa ali sada na travnjaku stadiona u Maksimiru, najava promptnog (!) otkrivanja nalogodavaca diverzije svastikom u Poljudu iz 2015. godine, napadi suzavcem i fizički na LGBTIQ zajednicu i njihove klubove, profašistička skandiranja i izgredi na športskim priredbama, konačno otkrivanje dugo skrivane istine da su u športsku opremu crne boje obučeni ragbijaši reprezentacije Novog Zelanda – ustaše; donijet će se „kurikulum“ za provođenje dragovoljnog žigosanja amblematičnim i mitskim slovom „U“ na ramenima i punoljetnih osoba, a ne samo maloljetne učenice i k tome nehrvatske nacionalnosti.

Inscenirat će se politički sukobi i razni incidenti sa Srbijom i  dogovorno stvarati ozračje međudržavne napetosti i antagonizama, režirat će se napadi i atentati korom od banane na Milorada Pupovca ili nekog drugog iz srpske nacionalne manjine koordinirani i sinkronizirani tako da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić imaju kao i do sada unaprijed pripremljena priopćenja i prosvjedne note te da mogu odmah reagirati i osuditi „ustaše“. U treći mjesec su ušle svakotjedne  prosvjedne šetnje desetaka tisuća građana u više gradova u Srbiji protiv autoritarnog režima Aleksandra Vučića, pa u tom kontekstu zar mu može biti većeg poklona i pomoći  od stvarnih ili fiktivnih  međunacionalnih incidenata u Hrvatskoj kojima se odvlači pozornost javnosti od  stvarnih i konkretnih problema zbog kojih građani u Srbiji masovno prosvjeduju?

U za to odgovarajućem momentu, planirani su pomorski desant na Svetu Geru i suhozemni desant na Vukovarsku adu s forsiranjem Zemuna i Kalemegdana.

„Prvoaprilska“ opcija da će Republika Srbija biti blokirana u pristupnim pregovorima s EU ako i dok ne ispuni međunarodnopravne obveze i standarde, formalni prijedlog da Hrvati iz dijaspore imaju u Hrvatskome saboru jednak broj zastupnika kao nacionalne manjine, tobožnja inicijativa da Hrvati i ostale nacionalne manjine u Republici Srbiji – imaju jednako biračko pravo kao Srbi i ostale nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.
Obećanje da će izbori biti slobodni, ravnopravni i pošteni s višestranačkim izbornim povjerenstvima i biračkim odborima, te uređenim popisom birača dostupnim kontroli opozicije, sa stvarnim a ne lažnim razmjernim izbornim sustavom; dok APIS ne će biti Dragutin Dimitrijević Apis – „Crna ruka“ nego puki tehnički servis čiji će rad kontrolirati i usmjeravati višestranačko povjerenstvo parlamentarnih stranaka bez mogućnosti odlučivanja majorizacijom; da će se vlast obnašati razmjerno i primjereno izbornom legitimitetu tj. političkoj volji i potpori birača, a ne prikrivenim i neizravnim prijetnjama, zastrašivanjima, ucjenama, strahom, represijom, huškačko-linčerskim kampanjama u medijima protiv „neprijatelja“ , masovnim psihološko-propagandnim terorom partijske televizije protiv demokratske javnosti i opozicije, te zlouporabama pravosuđa, policije i tajnih službi.

Na lokalnoj tv-postaji u Patagoniji predviđena je realizacija Kviza „Je li glas za HDZ – glas za Milorada Pupovca?“.

2.  PRAVNA DRŽAVA, DEMOKRACIJA I ZNANSTVENOISTRAŽIVAČKI PROJEKTI

Pravna država i pravna sigurnost građana kao demokratske stečevine, institucije demokratskog sustava kao posrednik između vlasti društva a ne pojedinci, partija i politička oligarhija; prestanak totalitarne opstrukcije demokratskog prava naroda na neposrednu demokraciju i referendume. Napuštanje bevc-kardeljevskog koncepta javnog informiranja te uvođenje pluralizma i slobode medija sa stvarno javnom televizijom te pokretanjem dnevnog i tjednog opozicijskog lista. Konačno i trajno zaustavljanje „jahača apokalipse“ Reutersa, Eurostata, Freedom Housea, Human Rights Watcha i The Economista.
Ne će biti formalno izravno uvedena cenzura nego će se stvoriti svi pravosudni, tajnopolicijski, doušnički i kopalskoinformatički uvjeti te društveno i moralno ozračje primjereni „mekoj“ totalitarnoj represiji, tako da će se spontano i s radošću prihvatiti i provoditi autocenzura. Članovi HDZ-a u ozračju sreće i slobode morat će „dragovoljno“  u svom mišljenu i govorenju  primjenjivati odredbe slobodarske premda neformalne „Izjave o povjerljivosti“ (GDPR), te biti izuzeti od osobne savjesti, časti i ljudskog dostojanstva  a neizravno i prikriveno i jurisdikcije hrvatskog zakonodavstva!
Dopuna Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske  prema kojoj u Ustavni sud ne će moći biti izabran pojedinac koji je na ispitu iz ustavnog prava dobio ocjenu višu od dva (2), i koji na cijelom studiju prava ima prosjek ocjena viši od tri (3). Za najuspješnije u pravosuđu uvest će se godišnja nagrada „Andrej Januarjevič Višinski“, i nagrada za životno djelo „Lavrentij Berija“.                                                                                                                        Donijet će se odgovarajuće mjere monetarne i fiskalne politike za poticanje izvoza i destimuliranje uvoza poglavito nekvalitetnih prehrambenih namirnica, što uništava poljoprivredu i demografski pustoši selo. Provest će se projekt uvoza jatâ rodâ, kao glavnog generatora pronatalitetne politike i demografske obnove. Uvest će se euro umjesto kune unatoč tome što Hrvatska trenutno nije ekonomski, financijski i gospodarski spremna za tu načelno u doglednoj budućnosti potrebnu i korisnu monetarnu zamjenu; a zbog toga dodatno osiromašeno stanovništvo kompenzirat će se socijalnom mjerom uvođenja opskrbe na „točkice“.
Organizirat će se znanstvenoistraživački projekti „Je li Vukovar bio vojno napadnut  i jesu li u njemu počinjeni ratni zločini?“, te „Jesu li cvjećarnice u Beogradu imale povećan promet i profit kada su tenkovi zasipani cvijećem na putu za Vukovar?“; kao i stručni kolokvij „Slovenac Marko Natlačen – autor sintagme „Srbe na vrbe“ u vremenu Prvog svjetskog rata i potom u Kraljevini Jugoslaviji ban Dravske banovine“.
Uvest će se institucionalni program edukacije za prevenciju nemoralnog i asocijalnog djelovanja i ponašanja pojedinih političara, zbog kojih su njihovi sinovi za razliku od očeva psihopatâ senzibilni, empatični, etični, humani i društveno odgovorni; zbog srama i krivnje iako potpuno nedužni bili prisiljeni počiniti samoubojstvo. Ustanovit će se i nagrada za životno djelo „Očuh demokracije“, za izvrgavanje ruglu i destrukciji institucija i sustava vrijednosti parlamentarne demokracije. Kandidat(i): Kolega, Sova, Dejan, … itd.                                                                                                               Dodijelit će se nagrada udruženim „ekolozima“ iz HDZ-a I SDP-a za godinama uspješno opstruiranje izgradnje plutajućeg LNG terminala na Krku.                                                      Posredstvom neformalnog člana Vlade RH Milorada Pupovca strateški će se promicati političke, gospodarske i energetske odnose i suradnja u kvadrilaterali Zagreb-Beograd-Moskva-Peking.

3.  MEDALJA ZA ZASLUGE ANTONIU TAJANIU

Dodijelit će se Medalja Grada Zagreba predsjedniku Europskog parlamenta Antoniu Tajaniu što je svojom pomno dogovorenom i koordiniranom provokativnom predizbornom izjavom stvorio medijsku i društvenu priliku Andreju Plenkoviću, Gordanu Jandrokoviću, Lovri Kuščeviću-Galebu, Furiu Radinu, Ivanu Jakovčiću, Borisu Miletiću, Valteru Flegi, Zlatku Komadini, Vojku Obersnelu, Kreši Beljakui  i još nekim političarima; da strogo ciljano u predizborne promidžbene svrhe pokažu svoje navodno domoljublje koje inače izvan izbornih ciklusa zbog kućnog odgoja i anemije prikazuju i prokazuju kao nacionalističku devijaciju i socijalnu patologiju. U vremenu između izbora su kozmopoliti, Istrijani – istrijanska  putovnica i autonomija, a u izbornome „tajmingu“ fingiraju nacionalna identifikacija i borbu protiv u izbornopromidžbene svrhe dogovorenog  provokativnog retoričkog iredentizma  Plenkovićeva prijatelja i političkog suradnika u Europskoj pučkoj stranci  i Europskom parlamentu Antonia Tajania. No, ne samo u Europskoj uniji jer je Antonio Tajani u izbornoj  kampanji za  Hrvatski sabor u rujnu 2016.g. bio na skupu u Rijeci da bi izravno politički podupro prijatelja Andreja Plenkovića i EPP-sestrinsku stranku HDZ.
Pa sada nakon toga kaži da navedeni političari nisu pravi domoljubi, rodoljubi i super-Hrvati kad tako žarko i žestoko brane Hrvatsku, ali samo pred izbore da zavaraju birače  a nakon što dobiju njihove glasove „vjerodostojno“ će ih prevariti kao što su to radili i do sada!
U Hrvatskome saboru pak  dogovorna i simulirana „opozicija“ podnosi prijedlog o pokretanju postupka pregovora o izmjenama Vatikanskih ugovora i namješta saborsku raspravu o tome s ciljem, da servira HDZ-u mogućnost da tobože braneći Vatikanske ugovore može bildati svoje atrofirane  demokršćanske i katoličke „mišiće“ i prikriti svoje izvorno i pravo nacereno antidemokratsko, antisocijalno, anacionalno, antikatoličko i globalističko lice. Koje je pokazao i dokazao forsiranjem usvajanja Istanbulske konvencije i Marakeškog kompakta, za razliku od mnogih država članica Europske unije  koje s tim ne žure jer za to ne postoje politički i društveni razlozi i obveze!
Dakle, očito je da su to sve zorni primjeri i valjani dokazi da je na djelu psihološko-propagandno djelovanje i masovna manipulacija i obmanjivanje građana i biračkoga tijela, na temelju metodološke sinteze  pristupa, postupaka i metoda  propagandno-komunikoloških i PR školâ Niccola Machiavellia,  Edwarda Bernaysa,  Josepha Goebbelsa, Alexa Brauna, Maria Plenkovića, Ivice Maštruka, Gorana Milića,  Mirka Galića, Gorana Ogurlića, Krešimira Macana i Roberta Kopala.                                                                                                         .

4.  VATERPOLISTI BEZ OBVEZNE POLICIJSKE PRATNJE!?
Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj dodijelit će se godišnja Nagrada „13. maj“ što su vaterpoliste VK „Crvena zvezda“ iz Republike Srbije koji su u Splitu trebali odigrati utakmicu u okviru natjecanja u međudržavnoj ligi ostavili bez inače u okviru sigurnosne procjene standardne zaštitne policijske pratnje u civilu, čime je omogućeno da se otkrije da u Splitu postoji organizirana „ekipa“  nasilnika uvijek  spremnih da na dojavu izvrše šovinističko divljaštvo i nasilje i time osramote Grad i do danas neuspješne policijske istrage o nalogodavcima umjetničke instalacije poznate kao „Svastika u Poljudu“. Posebno je priznanje i zahvalnost za pravodobnu dojavu „ekipi“ nasilnika, da će srbijanskim vaterpolistima koji su trebali  igrati utakmicu u okviru međudržavne lige biti povučena inače standardno obvezna stalna sigurnosna policijska pratnja u civilu. No, izgleda da je tome pridonijela i dezinformacija („fake news“) da „ekipa“ nasilnika nije u Splitu jer su otišla loviti rakove u Cetini, pa je stoga popustila profesionalna budnost i odgovornost policije te je povučena inače stalna i obvezna zaštitna pratnja vaterpolistima. Tko je „ekipi“ javio da će vaterpolisti biti bez policijske pratnje, kako su se njih petorica mogli tako brzo okupiti i opremiti palicama i noževima jer vaterpolisti su napadnuti vrlo brzo nakon dolaska u ugostiteljski lokal na Rivi, pa je teško (po)vjerovati da su napadači sve to mogli izvesti u tako kratkom vremenu a da prethodno nisu bili pripremljeni, opremljeni i spremni za „akciju“? Tko ih je i dovezao na Rivu jer u to vrijeme a naročito subotom slobodnog mjesta za parkiranje auta u pravilu nema, tako da su i u tome morali imati odgovarajuću logistiku? Sve su to pitanja na koja policija mora odgovoriti ako će istragu voditi profesionalno i  odgovorno, a ne kao  kod diverzije kukastim križom na travnjaku u Poljudu.
Ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović dao je poslije napada na vaterpoliste VK „Crvena zvezda“ izjavu za medije: „Ovaj događaj se ne može opravdati, hrvatska policija promptno je reagirala i kako treba. Čini  mi se veoma važno reći, da kad govorimo o generalnom stavu policije, da svatko tko se odluči ili razmišlja huliganski se ponašati kad su u pitanju sportske priredbe, ali i druge, policija će činiti sve da ih pronađe i sankcionira“. Dakle, ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović u toj je izjavi bio potpuno jasan i određen: policija će činiti sve da delinkvente pronađe i sankcionira, a uopće niti ne spominje prevenciju tj. pravodobno poduzimanje odgovarajućih mjera i postupaka kojim se nasilje sprječava a nasilnici preventivno onemogućuju da ga i pokušaju počiniti! K tome, ministar dr. sc. Davor Božinović obmanjuje javnost kada tvrdi da je „policija promptno reagirala i kako treba“. Nije, jer nije poduzela standardnu mjeru prevencije mogućeg incidenta a to je policijska pratnja potencijalnih žrtava nasilja. Upravo je postupila suprotno, jer je povukla pratnju i dopustila da vaterpolisti otiđu u grad bez policijske zaštite! Zašto je tako učinjeno? Odgovor na to pitanje saznat će se neizravno sljedećih dana, jer ako odgovorni za to i takvo postupanje u Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj ne budu smijenjeni, znači da je njihovo postupanje profesionalno prihvatljivo  i poželjno! Što znači da bi se bliska prošlost mogla ponoviti, ali ne kao farsa nego – doslovno!?  O čemu se radi?

5.  POLJUDSKA SVASTIKA „TAJNA“ I NAKON ČETIRI GODINE!
Naime, kao što je to dobro poznato nakon „ukazanja svastike“ u Poljudu provedena je policijska istraga koja ni do dana današnjega nije otkrila idejne autore, nalogodavce, organizatore i izvršitelje te diverzije međunarodno negativnog odjeka i trajne štete po ugled Republike Hrvatske. Zbog pokazane nedostane stručne sposobnosti i odgovornosti u vođenju istrage, nitko do sada nije pozvan na stručnu odgovornost i provjeru  sposobnosti. Nego baš naprotiv, oni policijski službenici koji su formalnopravno i ustrojbeno  bili izravno ili neizravno za to nadležni i odgovorni, unatoč neuspješnoj istrazi ne samo da nisu pozvani na odgovornost nego su – unaprijeđeni!  Da, točno ste pročitali što ne znači da je taj paradoks lako shvatiti i protumačiti – unaprijeđeni su umjesto da su pozvani na stručnu odgovornost.  U vrijeme „ukazanja svastike iz Nürnberga“  u lipnju 2015.g. na travnjaku stadiona u Poljudu, Marko Srdarević bio je ovlaštenik za obavljanje poslova načelnika Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, što je ostao i nakon toga. U travnju 2016. ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić unaprijedio ga je za načelnika Uprave kriminalističke policije u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske!? No, to nije bilo i sve u vrtoglavom usponu Marka Srdarevića u policijskoj hijerarhiji. Jer, već u prosincu te iste 2016.g. ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić promaknuo ga je na još viši položaj – imenovao ga je za glavnog ravnatelja policije u Ministarstvu policije Republike Hrvatske!!? (https://hrvatski-fokus.hr/index.php/unutarnja-politika/23386-u-rusiji-nestasica-herbicida-pa-nema-ni-svastike)
Slobodan Marendić bio je načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj kada je izvršena navedena diverzija kukastim križom. Na toj je upravnoj funkciji ostao  do travnja 2016.g. kada je zamijenio Marka Srdarevića na dužnosti ovlaštenika za obavljanje poslova načelnika PU Splitsko-dalmatinske, da bi ga ministar Vlaho Orepić u veljači 2017.g. imenovao za načelnika PU Splitsko-dalmatinske!?                                                                        (https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/469809/marendic-izabran-za-novog-sefa-pu-sd-unatoc-tezoj-povredi-sluzbene-duznosti-po…)
Kako, zašto, zbog koga i čega navedeni policijski službenici  (ili možda neki drugi službenici?) u PU Splitsko-dalmatinskoj, nisu pozvani na ikakvu odgovornost zbog neuspješne istrage diverzije kukastim križom na stadionu u Poljudu? I ne samo da zbog toga nisu pozvani na odgovornost, nego su naprotiv potpuno nelogično i paradoksalno – nagrađeni unaprijeđenjem u službi!? Za što i zbog čega su promaknuti odnosno nagrađeni? Za izravne ili neizravne propuste u istrazi? Za izravnu ili neizravnu opstrukciju istrage da se ne otkriju nalogodavci, organizatori i izvršitelji diverzije? Za lojalnost i „zavjeru šutnje“  da se ne sazna istina o „svastici u Poljudu“?
Upravo  je u tijeku natječaj za izbor predsjednika Uprave HNK Hajduk iz Splita. Prema medijima najizgledniji kandidat je Marin Brbić koji je tu dužnost već obavljao u razdoblju 2012.-2016. godine. Što znači da je bio predsjednik Uprave HNK Hajduk i 2015.g. kada je izvedena diverzija svastikom na travnjaku stadiona u Poljudu. Stoga je u tom kontekstu utemeljeno pitanje je li barem s etičkog i moralnog motrišta ukusno i primjereno da on možda ponovo bude izabran za predsjednika Uprave HNK Hajduk? A ako bude izabran, onda to u cjelokupnom kontekstu tog zlokobnog događaja može jedino značiti da nitko nema ikakve  potencijalne ili stvarne, neizravne ili izravne, stručne ili pravne, moralne i društvene  odgovornosti!  Pa je li već u etičkom, moralnom i društvenom kontekstu ukusno, primjereno i prihvatljivo da itko tko je pa makar to bilo i samo potencijalno i neizravno imao možda i samo stručne (su)odgovornosti za tu do danas nerazriješenu diverziju po posljedicama i šteti mundijalnih dimenzija, može biti nagrađen (re)izborom na upravnu dužnost koju je i tada obavljao? Na primjeru već opisanog nagradnog napredovanja policajaca Marka Srdarevića i Slobodan Marendića, mogla se javnost uvjeriti da je to nažalost – moguće!                                                                                                                       Gotovo da bi se možda mogao dobiti dojam kao da se u aktualnoj istrazi napada na vaterpoliste  VK „Crvene zvezde“ ponavljaju društvene okolnosti te policijski metodološki i organizacijsko-sigurnosni  i istražni pristup, iz vremena diverzije kukastim križom na travnjaku stadiona u Poljudu 12. lipnja 2015. godine?

Na dodatnu poduku i izobrazbu iz pravopisa uputit će se grafiter koji je fasadu Osnovne škole „Skalice“ u Splitu  likovno „oplemenio“ te učinio i estetski privlačnom za oči psihopatâ, pišući parole „Mrzin školu i Srbe“,  „Za dom“ , „Smrt policiji“ i tome slično; jer su slova  veličinom bila neujednačena, nedostajao je i pokoji zarez a u paroli „Za dom“ nedostajala je ključna riječ – „spremni“. Kao da se educirao u glasovitoj „školi“ utorkom, u jednom splitskom ugostiteljskom lokalu!
Priznanje i plaketa za likovni izričaj i umjetničko nadahnuće  dodijelit će se autorima performansa u kojem je srušen spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz  Imotskog u Domovinskom obrambenom ratu, a koji je kao izraz zahvalnosti i trajne uspomene podignut na Golubovu kamenu kod Rijeke dubrovačke.
U glasilima javnog informiranja država nastalih na području bivše Jugoslavije (tzv. „regionu“), mediji su se u vijestima, analizama i komentarima raspisali o Splitu i njegovim građanima u sociokulturnom i političkom smislu kao „gradu slučaju“. No, na temelju prethodno iznesenih valjanih, relevantnih i provjerljivih činjenica; zar može biti valjan i vjerodostojan i jedan drugi zaključak osim da je  to najvećim dijelom ipak – „pakirani grad slučaj“! „Pakiran“ od strane ideologije prepoznatljivog „kurikuluma“ i razvidnog rukopisa, za koje naivni misle da su padom Berlinskog zida 1989.g. otišli u ropotarnicu povijesti. Koja ideologija dlaku i fasadu mijenja, ali totalitarnu ćud  te subverzivne metode i postupke – nikada!

Logično, nije to i sve jer je bilo još puno vrijednih uspjeha i postignuća narodne vlasti (i milicije) ali i one od „januara“ 2001.g. a ne samo trenutačne  Andreja Plenkovića – dostojnih društvene pozornosti i priznanja, pa ih je zbog  njihova enciklopedijskog opsega nemoguće sve obuhvatiti te su navedeni samo glavni i dominantni. Stoga, a kao što se to  prethodno moglo pročitati, ne može biti te i nema dvojbi, sumnji i neodlučnosti glede glasovanja na izborima za Europski parlament 26. svibnja 2019. godine: „Glas za HDZ – Glas je za  SDP, simulirano višestranačje i lažnu demokraciju !“.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.