,,Evo jutros – svo Cetinje, ograđeno u torine

2

Piše Ivana Đukić

Divlji narod. Što je ovo?! Nije ni čudo što su babe stalno potencirala izraz ,,Mirni te narod ćera”! E, kakav je ovaj cetinjski, manit’! Sve neke patriote, ‘oće svoja prava, ‘oće svoju istoriju! Muka živa! A,a,a,a… Izvrću sve relevante podatke, umjesto da sebe prihvate za brave, koji iza torina treba da su, tako ,,izgrađenih” – oni pjevaju:

,,Evo jutros – svo Cetinje,
ograđeno u torine,
svi čekaju neke brave,
n”o ih nema da se jave”!

Oni, jadni ne bili, neće da se pokore! Gube smisao i značenje vladinih projekata i odluka! Kukavci crni, što im bi! Vladiku Antonija i grb Crnogorske pravoslavne crkve okačili na bilborde, kao doček, a ne znaju da je okupacijom Srpska pravoslavna crkva ušla u manastire i prisvojila ih, pardon, preuzela, Pravom o gostoprimstvu!

,,Mili Bože, čuda velikoga!” Đe se svi i dalje miješaju u sopstvene unutrašnje poslove! Nije im dosta što smo im pravnim i legitimnim rječnikom objasnili što treba da usvoje i prisvoje kao istinu, braneći samo demokratiju, već i dalje pružaju otpor ekspertizi naših stručnjaka!
E, pa neće tako moći, hvala dragom Bogu, koji je uvijek na strani pravih vjernika, već se morati preispitati svaka svrsishodna reakcija. I ako je smislena i u skladu sa zakonom, tj. sa našim zakonom, onda će vjerovatno pripadati, u istorijskom smislu i vjerskoj zajednici, kojoj pripadaju svi naši rezoni. Ne gubite iz vida, legitimni boravioci u ovoj zemlji, da je svaka naša hajka na vas, nezlonamjerna i za vaše dobro, dok će se svaka vaša reakcija na tu hajku, protumačiti kao nehaj i zlonamjerni tumačenje naše gorepomenute dobronamjerne hajke, na vas, mili naši djelioci životnog prostora. Nemate vi dovoljnu jaku volju, iako ste po njoj poznati, da biste slomili našu pravnu regulativu. Izostavljate i činjenicu, veoma po vas važnu, da je bitno biti kadar ,,stići i uteći” –  a kad mi krenemo za vas, sve to što ste i za šta vi stizali do tad, nepodbono biće našim novoizglasanim zakonima. Ne smijete se igrati sa Pravdom! N”o, i ako je ona i samo i isključivo i to uvijek u našim rukama, mi ćemo, ako bude potrebno izvadit’ iz nje ruke i pozabavit’ se vama! Ajde, jadni ne bili, izašli ste tamo, pa dovikujete i DPS-u, jednako k’o nama. Na koga ćemo sad svaljivat’ krivicu da je počinio organizaciju skupa? To je neizmjerno bezočno s vaše strane, n”o se eto, Bog pomog’o , Dritan sam snađe, da na tu situaciju iznađe odgovor, kakav bi samo jedna vlada poželjela. Dobro, što se to suprotstavlja svim njegovim prethodnim izjavama, do sad, nećemo da analiziramo. I nemo’te nas provocirat’, e ćemo vas, kao narod koji je izda’ svoju vladu, proćerat’! Pa idite tražite drugu državu, đe vam basta živjet’!

2 KOMENTARI

  1. Sudeći po godinama, pretpostavljam da je gospođica Đukić tada bila zauzeta “političkim” radom u nekom podgoričkom vrtiću!

  2. …UJČEVINO MOJA ,A ĐE BISTE LJETA 1988-1991…DA SE ODUPRETE KRVAOM RATU NA KONAVLE I DUBROVNK-ĐE SE BRANILO SER BPSTVO I KOSOVO-ZR AĆUN KASAPINA I GROBARA SA DEDINJA I NJEGOV..”ČETVOROPREG 4M”omir MILOŠEVIĆ I MiLo MAROVIĆ-KOJE JE RODILA “MAJKA ABlejalica-KONTRAREVOLUCIJA-ZA SPAS SER BPSTVA I KOSOVA-SVETOGA”?!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]