Evropska Unija će biti fleksibilna u pregovorima o ribarstvu

0
ribarstvo u Boki Kotorskoj

Dr Aleksandar Joksimović

dr Aleksandar Joksimović

O specifičnosti Crne Gore, kako geografske tako i u dijelu ribarstva, radna grupa za pripremu pregovora za poglavlje ribarstvo na nedavnom sastanku pododbora za poljoprivredu i ribarstvo u Briselu upoznala je čelnike Evropske unije za ovo poglavlje.

Ministar poljoprivrede Petar Ivanović je upoznao Mariju Damanaki, glavnu komesarku za pomorstvo i ribarstvo da je crnogorska flota mala, prilično zastarjela, i da su naši brodovi u nemogućnosti da eksploatišu na pravi način resurse crnogorskog ribarstva.

Ovo je za Skala radio saopštio dr Aleksandar Joksimović, šef radne grupe za pripremu pregovora za poglavlje ribarstvo.

Damanika je kazala da će biti fleksibilna u budućim akcijama i pregovorima i da u Crnoj Gori kao specifičnoj destinaciji ribarastvo i turizam moraju da se povežu i imaju simbiozu, kao i da sva buduća ulaganja budu i na tu temu.

Prije svega, tu se radi o ribarskim i turističkim lukama koje se mogu zajednički koristiti, zatim o mjestima prvog iskrcaja na obalu gdje će riba biti dopremljena, to jest na nekoliko mjesta na Crnogorskom primorju, kao i o aukcijskoj prodaji ribe, kazao je Joksimović.

Čelnici EU za oblast ribarstva su obećali skoru posjetu Crnoj Gori, kako bi što bolje sagledali naše ribarstvo čemu pogoduje ovo vrijeme u kome je došlo do promjene politike ribarstva u Evropskoj Uniji od ove do 2020. godine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]