“Feštine” mažoretke predvode karneval u Nici

2
"Stare ure" karnevalska grupa "Za dešpet"

Mirjana Miljanović

Mirjana Miljanović

Na put za Nicu i tamošnji veliki karneval danas kreće reprezentativni dio “Feštinih” mažoretki i Gradska muzika Kotor, dio grupne maske “kotorske vlastele”, na čelu sa kapom kotorskog karnevala Lukom Knezovićem.

U Nici je do 18. februara, do kada traje ova fešta predviđeno osam karnevalskih parada, a prvog i posljednjeg dana čast da predvode karneval pripala je djevojkama “Feštinih” mažoretki, zajedno sa kotorskom Gradskom muzikom, kazala je za Skala radio Mirjana Miljanović, trenerica mažoretki “Fešta“ i članica kotorske karnevalske grupe “Za dešpet“.

Velika je čast učestvovati na ovom karnevalskom spektaklu i to na zahtjev producenta, gospodina Florijana, koji je nakon Evropskog prvenstva u mažoret plesu u Francuskoj, na kome su “Feštine” mažoretke osvojile zlato, poželio da upravo one predvode karneval u Nici, ispričala je Miljanovićeva.

Takođe je vrijedno pomenuti i prve sjajne maske, gotovo kostime, ovih karnevalskih kotorskih dana, koje je uradila njena grupa “Za dešpet“ i sa maskom pod nazivom “Stare ure“ osvojila prvu nagradu na maskenbalu u kotorskoj diskoteci “Maximus“.

Ova karnevalska grupa se uvijek trudi da osmisli originalnu masku, pa je ovoga puta ideja bila da se zaustave stare ure kotorske, nešto što je vezano za vrijeme i prolaznost, nešto što se možda nikada više neće ponoviti, a bilo je i ostalo u našim sjećanjima, kazala je Miljanovićeva.

Ova grupa se trudi da maske po malo vuku na Veneciju i njihovu originalnost, ali da je sve duboko povezano i sa našim gradom.

Otuda i ideja za masku samih satova i simbolično povezivanje sa starim urama istoimene emisije Skala radija, autorice Dubravka Jovanović, kazala je Miljanovićeva.

2 KOMENTARI

  1. Prešišale ste karampanu i već dugo ste najbolja grupa sa najoriginalnijim i najkvalitetnijim maskama . Samo tako i dalje. B R A V O

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]